Jump to content

Nightwish


Recommended Posts

Da, Alpen je maznuo uvod od BBB svakako, kao i što je Yours is empty hope dosta sličan sa Ghost Love Score, ali ima i dosta novih momenata. Meni je lično favorit onaj Running Wild na Greatest Show :D

Svakako odličan album na prvo slušanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bez hajpovanja hrvatskog repa na ovoj temi, fala.

 

 

album je sjajan. prethodnom ništa nije falilo, pa ga opet ovaj šije za klasu, o dpp i once da ne pričamo jer su to ipak dva slabija pokušaja. već je "Shudder Before The Beautiful" toliko prelepa da imam problem da se sa nje maknem, Alpenglow je hit i podseća na stariji najtviš što je dobro, onih par pesama sa markom su takođe prezabavne... najveći je plus naravno pevačica kojoj konačno verujem, koja deluje kao da peva iz šale onako, opušteno, bez kompleksa.

minus? pa jedino tih par folk seltik momenata koji kao da su isti već nekoliko albuma unazad, no to je baš sitnica, a i fino su uklopljeni.

 

sve u svemu, dok za prethodni baš ništa nisam očekivao, pa ostao na kraju oduševljen, ovde sam se plašio da očekujem i rpeviše, a na kraju sam dobio baš sve čemu sam se nadao, možda čak i više. slušaće se samo tako, a i juriti ona pešta.

  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ovako posle 2 dana slušanja malo kad se slegne sve, koliko je to moguće za 2 dana, i dalje utisak da je sjajan album. Najbolji još od "Century Child". Jes Tuomas se tripuje da pravi filme epic soundtrackove i to, ali to nije ništa novo. A i ne ide mu loše. Ovako prvo što mi upada u oči je što ovde nema neke "hit" pesme. Hit u smislu nekog "Nemo" / "Wish I had an Anal" / "I Want My Tears Back" ono catchy, zarazno, skoro pa MTV da lako ulazi u uši.. sa druge strane, za razliku od "Once", "Imaginaerum" i posebno "Dark Passion Play" koji su imali 25-50% filler i nepotrebnih pesama, ovde nemam taj utisak, sve mi je nekako OK što je tu, ništa ne smeta i ne odskače, da imam želju da preskočim pesmu. Malo mi je žao što nema više nekih "operskih", osim nešto malo uglavnom na "the Greatest Show on Earth", deonica pošto Floor kida suvereno. Takođe rekao bih da se vidi koliko je Hietala "pokrivao" Anette, pošto ovde uopšte nema nešto puno njegovog vokala, što jeste malo šteta. Neka fazon "Bye Bye Beautiful / Islander / I Want My Tears Back" da pršti njegov glas na sve strane. Namerno napisah samo "loše" stvari, koje su mi pale na pamet, pošto mi je i dalje album predobar, fazon 9/10.

 

Floor Jansen - DO-MI-NA-CI-JA,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslije cjelodnevnog slusanja, mogu da zakljucim da je album FANTASTICAN, i da nec vise da slusam kad se izbaci neki spot ili pjesma van konteksta. Album kao cjelina je bez ijedne dosadne pjesme, cak se i Elan uklopio. Floor sto puta uvjerljivija nego Anete, i nema puno Markovih vokala, sto je, naravno, plus cijelom albumu. Nightwish ispunio ocekivanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde sve, ali jel zna neko odakle je maznut ovaj intro za "The Eyes Of Sharbat Gula"?

 

Znam da je neki power/heavy bend, samo distorzirana gitara umesto klavirčića, ista jebena melodija, eventualno da piči neki hor epski u pozadini.

 

Vrtim već tri minuta nazad, ne mogu da se setim

 

aneks: Našao sam :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...