Jump to content

Muzikantsko ćoše


imaginos

Recommended Posts

хај кволити, једна од мојих омиљених џимијевих песама (највероватније још једна обрада)...

 

џими - хир мај трејн каминг ацоустиц

Nije obrada.

 

Nedavno je neko na Racer X forumu okačio link za ovog najbržeg gitaristu pa se onda stvorila masa nekih likova pa još neki lik koji je na MAB (majklanđelovladanbatić) forumu mjerio gitariste po brzini istrzavanja, napravio listu od njih 40-ak. Shawn Lane ih šije sve redom, 18 NPS.

 

Nego, nije mi to bila ideja...

http://www.racerxband.com/board/viewtopic.php?t=13864

Jedan lik je bio ove godine u "Freak Guitar" kampu pa donosi svoje utiske. Prenosim neke zanimljivosti:

 

One of my favorite stories where when IA was at the Musikmesse and met John McLaughlin, who is one of Mattias' biggest idols. While they had a chat, some young IA fans who didn't know who John McLaughlin was came up and were like "Mattias, you're the greatest! Hey, old man, can you take a picture of us and IA?"

Mattias was so embarrassed but John McLaughlin said "it's no problem" and took the pics. Can you believe this??

 

***

 

Another thing is that every time IA does a clinic on the Musikmesse, Michael Angelo Batio comes up to figure out where Mattias hides his whammy pedal.

Mattias said that many people ask him what kind of whammy pedal he uses but the truth is he does it all with his fingers.

 

***

 

The 2nd funniest story was when IA was at a Mötley Crüe concert years ago. Tommy Lee broke his bassdrum head, so they said to Mick Mars - "OK, you get a 30 minutes solo spot."

What Mick Mars did was sliding up the low e string with both hands alternating (with some arm signals thrown in to make the crowd scream "Yeah!") for like 5 minutes. After that he did the same thing on the A string!

Mattias said that the clock never went backwards any quicker than during that solo spot.

 

Ko ima MySpace nalog može da pogleda slike na ovom linku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ubrzo nakon sto sam ogorio forum koji si poslao, video sam sliku u potpisu onog lika:

 

213.gif

 

 

tu sam poceo histericno da se smejem, i proci cu detaljno kroz materijal koji si postavio tek sutra. ne mogu ozbiljno da shvatim nista vise u ovom momentu. :) :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

ја мислим да је сада већ јасно да су Берклијевци добили семестрални ''направи своју МуСпаце страну'' из компјутер сајнса...

из тог серијала ископах и ову девојчицу пријатне спољашњости која, очигледно, зна да намести тон на џитри. Соња Периконе је име које дефинитивно нећете запамтити јер када крене да пева схватите да је од татка добила на поклон ''Свватцх'' сат збогради успешног уписа на Беркли. Фуцкит, нема ту блуза. Али јој се лепо чује гитар.

 

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...endid=105575628

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eeeeeeeeeeee, poserem se sebi i na diplomu i na krštenicu...

мој пријатељу, виме купује све.

али да се не лажемо, фаца док солира јој је као да јој је ушо црнац од пола метра. између конфузије, неверице & ехтазе.

 

ово ''ех-тазе'' ме подсећа на производе у локалној пекари

 

али, данас је нови дан. нови дан, нови јутјуб клип (и сада, низа ''рецензија'' к'о на реклами Крстине Коваћ, недо Бог):

 

''Music is a wonderful thing given to us by ..god?

or some other dude with a beard (like santa)''

- Rocklemur

 

''I saw this a few months ago and have added his stuff to my work playlist (I'm a massage therapist) because he's just so amazing''

- ferrous719

 

даме и госпођо

свира нумеру г. Харисона, ''Вајл мај гитар џентли випс''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto kume na Sadowsky? Ne volis te high-end kastm fore?

hehe... : ;)

Volim, Kume, samo mi je Sadowsky trn u oku. Sve što sam viđao do sada od njih je vintage 7ender jedan na jedan, a izvikani su k'o MekDonaldz i Bin Laden pomnoženo.

Nakako mi se taj Sadowsky svrstao u onu sektašku kategoriju "Matori, pa Pastorius je bog, a jazzbass najbolji instrument", što mi već jaaaaaako ide na onu stvar što počinje na "k" a završava se na "urac".

Većina Sadowsky worshippera je u tom fazonu. Kao modernih su svatanja, kastm džitra i tako to, ali su toliko maštoviti da ne mogu ništa dalje od jazzbassa ni da zamisle. Uf, brate, al si smislio kastm, svaka ti dala. Leo (Fender) je to osmislio još pedesetih a sad mi tu neko kao "Sadowsky, to su ti ove nove predrkane gitare..."

Nisu. To je vitage Fender, a kao vlasniku jednog takvog vintage komada, mi je nekako normalno da mi moto bude "Uvek Fender, nikad Sadowsky!".

 

Ako je high-end custom, onda nek je high-end custom, pravljen po potrebama muzičara. To je već prava stvar... :D

 

Mislim da mene zapravo nervira onaj "smislio sam nešto novo, nešto jako dobro - Jazz Bass" mentalni momenat, a sam džezbas i ne toliko..

Okej, volim ja taj zvuk. Nekoliko puta mi se čak i dešavalo da pičkaram po studiju jer mi treba TAJ zvuk, ali ga nemam ni na Preci ni na Krameru.

Da sam milioner, kupio bih ja i jazzbass (ali Fendera, nikako Sadowskog), za te retke prilike, mada sumnjam da bih to ikada uživo uzeo u ruke. Možda samo iz egzibicionizma.

Eto da imam neki kastm moguće da bih stavljao neki dodatni/-e magnet/-e za te jazzbassolike zvuke, ali nikada nikada NIKADA ne bih tražio da mi se napravi direktna kopija Jazzbassa. Em ružno em mi idu ti takvi likovi na jaja.

:)

 

A EBS je dobro osmišljeno sranje. Neko od inženjera se setio činjenice da basisti skoro uvek idu preko DI u razglas, pa rek'o ajda da napravimo pojačalo koje će zvučati jednako mrtvo i gadno kao da si se štekao u DI pa u razglas. Korisno je s te strane jer čuješ koliko se zapravo ne čuješ, i koliko si gadan. Koliko god da ga pojačaš uvek si tih (jer je zvuk mrtav), i uvek bi da okineš još jače, i na kraju me moj tendonitis podseti da i to ima granica. Postoji još jedna marka pojačala koje ima jednako mrtav ton, doduše ni blizu toliko čist - Čajavec.

E, da mi neko ponudi Čajaveca i EBS bio bih u dilemi. Ono prvo ima kolekcionarsku vrednost, a i sećanja iz mladih dana me vezuju za tu eminentnu SFRJ marku, a ono drugo je skupo, pa mogu da se hvalim.

U oba slučaja bih za svirke pozajmio nešto normalno, ili išao u DI, i tražio da me ture u monitore, a pojačalo ne bih ni nosio...

:mrgreen:

 

...

али, данас је нови дан. нови дан, нови јутјуб клип ...

Česta pojava da dobri muzičari imaju tragedije u životima. Ovom jadniku je keva ili žena oprala akustaru u veš mašini. Srećom pa se srazmerno skupila...

 

"Persil - Small cap, Mighty results!"

 

Cheerz! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

пих

Видим да се чича Банди пресавио, па рек'о да испитам о чему се ради...

Ја тамо кад оно...

Неки дан сам при описивању неког секса имао ријечи:

"Као да читаво вријеме бацаш слободна бацања и стално погађаш таблу."

Тако и ова ствар. Обоје њих стално у таблу, никако у кош.

А друга асоцијација је, Влатко Стефановски, пијан, на дернеку, Коки Димушевски још пијанији, а нема Драгољуба.

Може бити да је ПМС, може бити да волим да мрзим (емоције), а можда је пјесмица стварно безвезе. Тренутни утисак је такав.

Share this post


Link to post
Share on other sites

пих

Видим да се чича Банди пресавио...

Pa devojčica koja je cirka deceniju mlađa od mene, i verovatno još nije ni bila pismena kad sam ja već svirao, zna da odsvira kulturan jazzy solo.

Ja to ne umem. Ni kultura ni jazz mi nisu jača strana.

 

Pesmu kao pesmu nisam ni analizirao. :redface:

 

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...