Jump to content

Nightfall


Acid Rain

Recommended Posts

To cesh morati Bobana da pitash :da:

 

Inache je snimak radjen u potpunoj kucnoj produkciji.. No Stress se meni bash svideo bash zato shto je neobichan, a drago mi je i da je moj veliki prijatelj Marko iz Dilera uspeo da da svoj doprinos Koracima..

 

Omot je radila Jelena Djokovic, devojka koja nam je radila i prvi omot.. Rekao bih da je odradila odlichan posao i za to joj hvala ;)

 

@Zoll - My pleasure ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сенка Прошлости - Солидна песма. Није у маниру као песме са првог(ако овај уопште можемо назвати другим) албума, али је сасвим ок.

 

Frozen - Не допада ми се, јбг.

 

 

Кораци - Не знам, немам коментар за ову песму, нити ми смрди нити ми мирише.

 

 

Она техно спрдачина је тотално непотребна и очајна.

 

 

Као да ничег није било - Слушљиво, али ћу се радије одлучити за бржу верзију.

 

 

Омот албума је одличан и он ми је управо најбоља карика.

 

"Као да ничег није било" је албумчина и по, могу да га обрнем небројано пуно пута и да не досади, а "Сенка прошлости" је нешто што сматрам непотребним, али је то само моје размишљање. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Dakle, dok se redizajn Srpskog Metal Portala ne zavrsi, evo recenzije ovde:

 

 

 

NIGHTFALL

Senka Proslosti

Promo EP

Melodic Metal/Rock

 

Beogradski Nightfall vraca se na scenu novim EPom, koji ce da pokrije period do izlaska drugog albuma (podsecamo, prvi album Kao da Niceg Nije Bilo objavljen je za Automatik Records 2008.). Nove pesme, obrada, eksperimentisanje, akustika. Pa idemo redom.

 

Sasvim sigurno, udarna stvar ovog EPa je naslovna pesma Senka Proslosti. Kazu momci da je u pitanju kucna produkcija, ali potrudili su se da sve zvuci lepo i pristojno, tako da sa produkcijske strane nemamo nikakvih zamerki. Melodicna pesma sa dominantnim klavijaturama, cvrstim gitarskim rifovima, i odlicnim Markovim vokalom. Covek odmah u startu zasluzuje pohvale, veliki napredak evidentan je u odnosu na prvi album. Pevljiv refren vodi nas do zakljucka da imamo hit na prvu. Sve pozitivne strane Nightfalla u potpunosti su dosle do izrazaja. Druga autorska stvar je Koraci gde se pojavljuje i gost na vokalima, Marko iz Art Dilera. Opet veoma lepa pesma, fino osmisljena i realizovana. Ako je suditi po ove dve stvari, predstojeci album trebao bi biti veliki doprinos srpskoj (melodic power/prog) metal sceni. Obrada - Jeff Scott Soto se svojevremeno prvi setio, ali Nightfall je primereno svom muzickom stilu bacio novo svetlo na pesmu Frozen, veliki Madonin hit inace (nista toj pesmi ne nedostaje ni u originalu, tako da je posao momcima u startu bio olaksan). Gitare su, s obzirom da je rec o kucnoj produkciji, posteno odradjene, a cvrsta rifologija ovde posebno dolazi do izrazaja, bas kao i Markov glas. Svetski odradjen posao. No Stress (Laurent Wolf vs. NightFall) jedini je negativan i posve suvisan momenat ovog EPa. Koliko sam shvatio, pustena je originalna pesma preko koje su odsvirane gitare i valjda klavijature, sve ostalo je original. Nema Nightfall sta da trazi u ovoj prici, tako da, moglo je i bez ovoga. I na kraju, tu je akusticna verzija pesme Kao da niceg nije bilo, koja se u originalu nalazi na prvom albumu. Lepo, i sasvim ok za zatvoriti EP.

 

Treba pohvaliti i front cover, ko god da ga je radio, obavio je odlican posao, pa je tako EP i sa vizuelne strane kompletan.

 

Nightfall je, reklo bi se, vise nego spreman za drugi album, a ove ovde pesme nagovestavaju veoma dobar album, koji bi se trebao pojaviti u bliskoj buducnosti (www.myspace.com/nightfallserbia).

Nebojsa Lakic (Srpski Metal Portal, Butcherian Vibe Magazine)

 

:pivopije:

 

EDIT: evo i linka:

http://www.serbian-metal.org/index.php/nightfall-senka-proslosti.html

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne treba mnogo raditi covere , barem kad su ovi mokmci u pitanju , meni licno je svaka njihova autorska bolja od svakog covera , iako oni to jako dobro rade, mislim da ovakvom bendu ne trebaju stvari kao sto su obrade nekih hitova ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...