Jump to content

Knjige, preporuke


Recommended Posts

  • 1 month later...
Guest HEFEST

Za sve ovde koji su lose informisani u vezi religije i pravoslavnog ucenja evo neizostavne knjige koja objasnjava i razgranicava sta je dusa, a sta telo i sta se sa dusom desava posle smrti. Ova knjiga ce vam sigurno razbiti mnoge zablude u vezi sa pravoslavnim hriscanstvom jer ako je niste citali onda i ne mozete znati stvari koje u njoj pisu, a knjiga je najbolja na tu temu u nasoj patrijarsijskoj biblioteci.

Veoma zanimljiva za svakoga pa cak i ateiste jer ce tu videti srz onoga u sta ne veruju.

Teologija-tela-Zan-Klod-Larse_slika_XL_2521274.jpg

Edited by HEFEST

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo zarsih knjigu Nele Nojhaus Snežana mora umreti . Iako retko kad citam krimice, ova knjiga me je, iskreno receno ,odusevila. Prica je odlicna, likovi uverljivi, sve je na mestu, a cita se vrlo brzo. Preporuke

Edited by MegaDave90

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sramota je sto tek sada zavrsavam knjigu koju sam kupila na proslogodisnjem sajmu. Ali ajd, bolje ikad...

 

Mija Koto - Reka zvana vreme, kuća zvana zemlja

 

Moj novi omiljeni pisac. :D

 

Negde u Africi, mladi student vraća se na rodno ostrvo da bi prisustvovao sahrani svog dede Marijana. Dok čeka da se obavi obred, pohode ga čudna priviđenja, prima poruke u obliku pisama koja stižu s nepoznatog mesta, iz graničnog prostora između života i smrti. U smenjivanju stvarnih događaja i snoviđenja, mladi Marijano, dedin imenjak, malo-pomalo otkriva suštinu prolaznosti događaja i života, svoje pravo poreklo, povest svoje porodice i ostrva, prošlosti sazdane od promašenih ljubavi, potajnih strasti, sukoba među braćom i nerazjašnjenih ubistava. Životi žena i muškaraca, što umiru i ponovo se rađaju da bi ispunili svoju sudbinu i pronašli smisao postojanja, stapaju se u reci vremena i emocija.

Svojim neponovljivim rukopisom i stilom, ironičnim i poetičnim u isti mah, oslanjanjući se na bogatu maštu i usmeno predanje, Mija Koto uvodi čitaoca u svet u kome se prepliću stvarno i nestvarno, istoriija i legenda, doživljeno i snevano ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hajnlajn - svemirski vojnici

neverovatno je da se iza takvog naslova i tematike galaktičkog rata sa bubama koje je neko baš uporno hranio da narastu veljikeveljike, krije ovakvo delo. brutalno, iskreno, ogoljeno do suštine čovekovog bića. gotovo fašistička, odbacuje sva liberalna, nju ejdž (mada je starija od tih baljezganja), demokratska i slična utopijska laprdanja i maštanja o sreći. i militantna do jaja.

svakako nije za urbane i alternativne, za ostale bombona.

Edited by truliandedzombileš!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...