Jump to content

Kamelot


Telcontar

Recommended Posts

Ja licemer? Ti si nasao za shodno da prozivas druge sto traze nekog da im nareze DVD. Prvo svi znamo u kakvoj zemlji zivimo i da osim toga sto nemamo novac, neke stvari nikada i ne stignu kod nas. Kao sto ovaj DVD ko zna kada ce stici. A nemaju svi luksuz da kupuju artikle iz Oatha koji i nije bas jeftin da se odmah razumemo.

Ja postujem na ovom forumu jednom u 2 meseca ako pogledaš moj prvi post gore videćeš da sam napisao svoje mišljenje o DVD. Nakon toga the charmed one aludira na mene pošto nisam PRAVI fan meni se zato nije svideo koncert?? Onda ja sa istom tom dozom kažem da je ona taj fan jer traži da joj narežu DVD koncert.

 

Zatim ti kažeš sledeće

Ma super si a na forum si okacio dvd benda za gledanje...

Mozda gresim, ali da to ne krsi neka autorska prava?

Ja ti lepo odgovorim ako imaš bilo kakvu sumnju ti je sprovedi u delo. Ono što je meni uvek bilo paradoksalno a to je da na primer mene si napao da MOŽDA kršim autorska prava a braniš u isto vreme ljude jer piratišu koncert što je npr. zakonom zabranjeno. Ja iskreno nemam ništa protiv toga jednostavno nemogu da verujem kako ti je moć rasuđivanja razvijena i koliko se služiš različitim aršinima. Takođe sumnja i mišljenje nisu isto. Što se tiče druga nismo deca znaš dobro na koga mislimo. btw. da ne bi bio u nedoumici Oath Records sme da pušta koncerte, mp3 pesme i samplova a možemo i da dozvolimo download određenih pesmi ili svih samplova na primer, na čemu će se raditi narednih godinu dana tako da kad budeš kliknuo neki album na shopu moći ćeš da ga predhodno celog preslušaš.

 

Nadam se da niko neće ulaziti u dalju raspravu oko budalaština i voleo bih da čujem neke konstruktivne komentare na koncert. :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) a ti si pravi fan? Toliko ih poštuješ da tražiš da ti neko nareže pirat.

 

 

 

Ja za kućnu upotrebu mogu da tražim šta hoću, jer to sigurno neću posle da pustam na TVu ili da prodajem rezane kopije.

 

Kad odem u inostranstvo prvom prilikom, kupicu original, ako mi je baš do toga stalo, mada mi originali nisu fetiš kao nekima.

 

Na kraju voleti jedan bend, znači pronaći se u njihovim pesmama, poštovati njihov rad, ići na koncerte....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja za kućnu upotrebu mogu da tražim šta hoću, jer to sigurno neću posle da pustam na TVu ili da prodajem rezane kopije.

Hmm znači kupim 1kg heroina za kućnu upotrebu koju neću prodavati niti deliti prijateljima zato je to ispravno? :)

 

Kad odem u inostranstvo prvom prilikom, kupicu original, ako mi je baš do toga stalo, mada mi originali nisu fetiš kao nekima.

Fetiš je stvar koja ima moć nad drugom ili seksualni fetiš, prava reč bi za naše uslove bila luksuz jer nam je standard loš. :da:

 

Na kraju voleti jedan bend, znači pronaći se u njihovim pesmama, poštovati njihov rad, ići na koncerte....

Poštovati njihov rad je ključna rečenica ovde. :)

Pronaći se u njihovim pesmama, znači daje ti za pravo da kažeš ko je pravi fan a ko nije. Mislim drago mi ako si se pronašla u tome. Ako ne idem na koncerte nisam pravi fan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, da mi zhivimo sa evropskim standardom sve bi bilo lepo...ovako se sad dvoumim da li da idem na Kamelot ili na Guardiane, a kako mi novchanik kazhe, najverovatnije nijedno.

 

Evo priznajem nemam nijedan original, niti nameravam da kupim dok se ne skrasim s parama, i sad me ubijte jer nisam pravi fan...:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, da mi zhivimo sa evropskim standardom sve bi bilo lepo...ovako se sad dvoumim da li da idem na

Evo priznajem nemam nijedan original, niti nameravam da kupim dok se ne skrasim s parama, i sad me ubijte jer nisam pravi fan...:D

 

Zile ja nemam tu moć pošto the charmed one je jedina koja može da oceni na osnovu toga da li ti osećaš nešto na pravi način. Ja sam eto nažalost pao na tom kvizu iako sam još na samom početku bio u fanklubu Stratovariusa i Kamelot. :pivopije:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OCWN je sasvim fin live album...al nervira me kad bendovi totalno zapostavljaju svoje rane radove...jbt cak ni sa "Siege" nista da opale..ne smeta mi ni to sto je pola lajva Black Halo materijal jer je album stvarno dobar...al jebala ih Elizabeta. Inache, Roy zvuci mnogo vise kao musko uzivo nego studijski :da::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo dela intervjua sa Tomasom, koji se odnosi na set listu...

How did you choose the setlist for the concert? Must have been a lot of thinking to make the final decision.

 

Oh, we definitely thought about the fact that The Black Halo is our recent album. We wanted to make sure that we covered a lot of stuff from that. The other thing was that for the old songs we wanted to include ones that added more to the visual of the show. Songs like “Nights of Arabia” and the “Elizabeth Trilogy” added a lot of the visual side of the DVD. We were able to be more theatrical with those kind of songs. That’s kind of how we approached picking the setlist. Of course, we could have added another half hour, but the set is 90 minutes, which is a good concert for us. That’s normally what we’re playing.

 

But, there’s no songs from the first three albums ...

 

No, but we don’t play any songs at all from the first two albums anymore. Roy doesn’t want to do it. And from Siége Perilous we talked about doing one song from this album, but the majority of the fanbase basically from the last three records. And to play a song from Siége Perilous when we can only play 15 or so songs it didn’t make any sense. That record for most of us, we’re not totally happy with, because of the mixture of the songwriting and everything. As for the setlist, I’m very happy with that. We can’t put everybody’s favorite songs on the setlist, because then it would be four hours long. (Laughs)

 

What is the song that you enjoy playing live the most?

 

Like now it’s for sure “March of Mephisto”. That song is euphoric and the fans go completely nuts when we play that song. That’s definitely the highlight of the night. Second to that maybe is your favorite Kamelot song “Don’t You Cry,” because it’s more intimate. It’s kind of like the Yin and Yang of those two songs.

 

And are there any songs that you don’t enjoy playing that much anymore?

 

Not really ... Nights of Arabia was getting that way, but we didn’t play that song recently, so now I can play that again for another two years. (Laughs) I know that Roy has specific songs that he doesn’t want to do. He’s not much into the fast songs. That’s not his favorite style of Kamelot songs. He’s more into songs like “Karma.” More groovy and midtempo stuff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, svidja mi se to sto je sajt totalno internacionalan, a fanovi su uradili verzije na raznim jezicima. Stupili smo u kontakt sa njima i radimo na tome da uskoro budu verzije na srpskom i italijanskom. Takodje, imaju i odlican forum, ja ne stizem tako cesto da ga posecujem, ali svima koji imaju vremena, toplo ga preporucujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DVD je od danas u mojim rukama i pravo da vam kazem, ocekivao sam da bude dobar, ali ovo sto sam vidio prevazilazi sva nadanja. Fenomenalan je u svim segmentima - od same izvedbe benda, preko tehnickih detalja, scenografije i svega ostalog. Mogu misliti koliko je veliki novac ulozen u snimanje. Mnogi se zale kako je izbor pjesama trebao biti bolji, odnosno da su zapostavljeni neki hitovi s prva 2 albuma na kojima je Khan pjevao, ali to se ne osjeti kad zaplovite u predjele kojima nas povede Kamelot tokom pracenja koncerta. Gledao sam puno live snimaka, ali da neko otpjeva tako kvalitetno, prakticno bez greske, kao sto je to ucinio Roy, tesko da se srijece. Necu zaboraviti da pomenem i Simone koja je na neki nacin kao slag na torti i nezaobilazan detalj u cijeloj prici ovog benda. Izvedba pjesme "The Haunting" budi posebne emocije. Drugi disk je posvecen intervjuima s clanovima benda i neke zanimljivosti, pa smo mogli da otkrijemo i nesto novo vezano za njih. Zakljucak - sjajni muzicari, "down to earth" ljudi, pa na kraju predlazem da im ukazete paznju i nabavite DVD, jer je uzitak garantovan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...