Jump to content

Testament


RNA

  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Oko te produkcije bi ja dodao, da eto mi, matori, kako neko rece (mada se ne osecam matoro sa svojih 39), smo navikli na te produkcije iz tog vremena, to je tada bilo normalno, a mladji su culi napucanije produkcije, njima je Low prastar album,a produkcijski je jaci od ranijih radova. Nema tu mesta svadji, samo ko je na sta navikao, Dzabe i napucana nova produkcija, remaster kurci palci, kad meni lezi prvobitan zvuk sa kojim sam upoznao album, a mladjima smeta ta"tanka produkcija" kako je neko nazvao. Ko je uleteo sa St. Anger ili jos kasnije, jasno je da mu je to do jaja, dok eto meni je daleko od toga, i to je u redu, neko voli ovo, neko ono. Odavno sam naucio da se ne raspravljam o muzickim ukusima i da postujem tudje misljenje, ne moram se i sloziti sa tim, ali postujem.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forum i sluzi da bi mi srali o svemu i svacemu :bigblue:

 

Ja licno i ne gotivim ovu novu produkciju zato sto je sve na steroidima i sterilno. Al evo, gore su spomenute jos neke tres produkcije iz osamdesetih. Kad bi The Legacy produkcija imala kvalitet npr Extreme Aggression produkcije, bio bi jos veca bomba.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ne znam, nije mi muzika toliko (ekstremno) agresivna, mozda mu i bolje lezi ovako njezna (koja oduzima punch), maltene radio (narocito me sa The New Order produkcija podseca na radio :D ) produkcija daje neke suptilnosti i otvara put npr. Skolnickovim solo bravurama da imaju taj melanholicno-nostalgicni smek.

 

<3 <3 <3

 

Eh ti dani kacam vrteo Testament diskografiju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testament je kraj osamdesetih, tu je zanr vec uznapredovao zajedno sa produkcijom.

 

Ja bih stavio Ride the lightning na prvo mesto, pa onda Reign in blood, The Years of decay, Fabulous disaster, Extreme aggression. Naravno, ni na njima mozda nije sve savrseno, al su u principu do jaja radovi.

 

 

Ti albumi zaista dobro zvuče, za to vreme, ali ne smatram da su baš bolji od The New Ordera i Mastera. Takodje, dobre thrash produkcije (u tom rangu) imaju i Agent Orange, Coma of Souls, South of Heaven.. Ali ako govorimo o produkcijama koje su pomerile granice i uzdigle albume na neki viši nivo, to su po meni def. Cowboys From Hell i Arise.

 

Naravno da produkcija nije SVE, i ne može od sranje albuma da napravi čudo, ali mislim da je ipak bitna, s toga su se valjda bendovi (i producenti naravno) i trudili da im albumi na tom polju budu sve bolji i bolji.. zapravo me najviše nervira kada bend posle nekog (ili nekoliko) albuma sa dobrom produkcijom izdaju album koji zvuči kao kanta (a nije mali broj primera u pitanju)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E jbg ti sad ode na Death Metal hahahaa, naravno, mada meni više leži Necroticism produkcija od Heartworkove (negde čito da je jedna od najskupljih DM prod.), ali naravno da i on sjajno zvuči.

 

Meni najčudnije kod mog najomiljenijeg albuma (mog imenjaka :mhihi:), što kad ga slušam na slušalice nekako mi malo budjavo zvuči, s druge strane kad ga odvalim na preko zvučnika, ne znam dal išta iz tog vremena bolje da zvuči, e posle su sa Simbolikom objasnili..

 

Evo ulete Kazm :haha:

 

ps nisam pijan, nego kucam u mrak.. :mhihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au brate, otisli ste do Symbolica vec... Ne znam, sta kaze Descender, kad se to krajem 80ih slusalo na kasetama nisam nista primecivao, onda ti neko uleti sa plocom i ti ponovno svrsis na album koji si do tada preslusao 100 puta. Kasnije sa diskovima to itekako dolazi do izrazaja i pocinje mnogo mnogo vise paznja da se obraca na isto i da se primecuje kako su ranije produkcije bile tanke, prstave... Ipak meni su te produkcije jednostavno duh vremena u kojem se to desavalo i sa tim albumima sam rastao kao takvima i nikad mi nije padalo na pamet da ih cujem u nekom novom obliku. Drugacije je kad sa tim albumima rastes, nego kad pocnes da slusas i dodje ti servirana diskografija (do koje je ranije izuzetno bilo tesko doci). Prve definicije dobre produkcije su bile Master i Reign in Blood. Kasnije sa vise para, pocelo je vise da se ulaze i albumi su zvucali sve cvrsce. Novo podizanje standarda su bili Alice in Hell, pa Extreme Aggression... kasnije Cowboys, Arise...

Symbolic i Hearwork su vec beka druga prica. Remasterizovati da, ali ono sto je Mustaine radio nikako jer meni je ono prepravljanje proslosti. Svaki album je slika i zvuk tog vremena i po meni ne treba da se menja. Kolekcionarski to menjanje naslovnica... ko voli, nek uzme... potraznja postoji, pare trebaju... trziste je otvoreno, ali ja sam uvek za prvu varijantu.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megadethova reizdanja su stvarno blasfemija, užas jebeni, ja ono nemogu da slušam.. Bolja čak i ova Testamentova varijanta sa First Strike.. ali i to ne pamtim kad sam zadnji put pustio, iako strašno dobro zvuči, kolko se sećam.

 

Većina remastera su sasvim Ok, samo je zvuk malo čvršći i podignut, što ne može da škodi :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosthetic Records has announced reissues from Bay Area metal legends TESTAMENT. Both to feature new liner notes, 1997's "Demonic" was remastered and 1999's "The Gathering" will include the previously only available in Japan, "Hammer Of The Gods". Both will see a worldwide release through the label on Jan. 8, 2008. Previously released through Spitfire Records and currently out of print, both records are a welcome addition to the Prosthetic Records catalog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...