Jump to content

Sepultura


aleksej

  

59 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Derik je trenutno bog za Maksa

Поредећи овај концерт са било којим концертом Сепултуре са Грином онда је једино можда Бог по питању да му је кита црња и већа него Максова. У свему осталом може да се сагне Максу испод колена.

 

Добро звучи све ово. По страни то што је оматорио и изгледа ко неки брђанин па му је и боја гласа промењена али ове песме је испржио скоро па савршено. Ја сам први био скептичан како ће све ово звучати али одсвирали су одлично све ово.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preslusao sam jednom ceo koncert iz Moskve, bolje je nego sto sam mislio u smislu da nije kompletan raspad. Max ima neke nepotrebne upadice a la Soulfly, nisam pazljivo slusao, ali mi se cini da su poslednje dve pesme sa Beneath kaspaljene i kracene. Max jos nekako i otaljava svoj deo, mada je generalno tuga, ali Igor je neopisivo razocarenje. On otprilike ne seda za bubnjeve, sem kada ide na turneju. Ova dvojica preostalih su ok, mada bi Rizzu morali da zabane one glupeve i nekada pomodne Soulfly zujalice na gitari koje povremeno provlaci. Kakve to veze ima sa Sepulturom!?! Deo sa hitovima na kraju je tezgaroski, kao i sviranje dve Motorhead obrade jedna za drugom. Sama turneja je ek ljuto tezgarenje izmedju Soulfly plays Nailbomb u godini kada treba da slave jubilej prvog albuma i promotivne turneje za novi album. Primetno je da nigde nije bilo vesti o ovoj turneji, zataskali su kao kada neki ovdasnji poznati rok bend svira nekome na svadbi ili privatnoj zabavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daleko je ovo od savršenstva, ali iskreno čak i bolje nego što sam očekivao, Igor na pragu 50-e sasvim solidan, Maxov vokal naravno da ne može da se poredi sa onim iz najboljih godina ovog benda, ali gitare, pre svega Rizo, stvarno odlično zvuče čak i na ovom (budjavom) snimku. Ovo Kuruzovo poredjenje sa Grinom totalno nepotrebno, obzirom da je on oduvek zvučao ko bulja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sepultura vrlo dobro zvuči uživo al koga bole kurac realno, Soulfly je irelevantan već 10ak godina. I jedni i drugi i dalje životare od pesama starih 25+ godina.

 

Pa ovo za Sepulturu uopšte nije tačno, liste live im zadnje dve godine imaju više Green nego Max pesama. Sa Messiah pikali do sad bar 6-7 pesama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što bi se odrekli?!? To su njihove pesme koliko i Igorove i Maxove. Po toj logici bi Cannibali trebali da se odreknu prva tri albuma, isto su samo dva člana preostala u bendu.

Sepultura je sad za vikend svirala 11 pesama iz Green ere (dodali i False i Corrupted) i 9 iz Max ere. Imaju dobar album iza sebe i stvari sa Machine Messiah sasvim fino rade posao uzivo.

U suštini ja bih išao da gledam ovu Max i Iggor varijantu, jeste to tezgarenje, ali to su mi neki od najdražih albuma u životu.

Dok Max odradi promociju novog Soulfly-a, već na sledeće leto treba očekivati da krenu na turneju sa ovim Arise / Beneath reprtoarom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da su njihove, ali kod njih je do skora bio baš drastičan odnos starih i novih pesama na koncertima, tek sad izjednačen (posle dvadeset godina), za razliku od Kanibala koji mnogo više forsiraju Fišerove stvari + naravno par hitova iz Krisove ere. Daleko od toga da treba da rade kao Morbidi, gde vokali gotovo da odbijaju da pevaju tudje stvari, ali bi taj odnos ipak trebao da bude u korist trenutnog izvodjača/autora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se tiče Sepulture to je ovako otprilike izgledalo po turnejama, a tiče se Greenove faze:

 

Against: svirali 7 pesama u standarnoj set listi, Boycott tada nisu svirali, ali su je zato svirali na Dante XXI, delu A-Lex turneje i sada na Machine Messiah. Plus su jos tri - cetiri stvari svirali redje ili samo po par puta.

Nation: isto sedam pesama plus Valtio sa trake kao intro, Ways Of Faith svirali samo jednom sa simfonijskim orkestrom. Na toj turneji su svirali i Choke i Tribus= 10

Roorback: pet pesama sa tog albuma plus dve sa Revolsongs plus Choke = 8.

Dante XXI: sest stvari sa Dantea plus U2 obrada plus Comeback alive ili Activist , plus Sepulnation, plus Choke = 10

A-Lex: ako ne racunamo ona cetiri A-Lex intra, svirali su 9 pesama sa albuma, plus Convicted i False, plus Sepulnation = 12

Kairos: sest pesama sa albuma plus Choke, Sepulnation, Convicted, What I Do = 10

Mediator: sest pesama sa albuma plus Kairos, Convicted = 8 a u drugom delu turneje kada su slavili 30 godina benda devet do deset stvari.

 

Zgodna mentalna vezba, kakve sve sulude i nepotrebne podatke covek drzi u glavi :)

  • Upvote 5
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne pamtim, ali sreća pa postoji Setlist.fm

 

Na gotovo svim turnejama gde promovišu novi album (bio to Nation, Dante, A-Lex), odnos je uglavnom desetak iz Maksovog perioda naspram 7-8 iz Grinovog perioda, na turnejama gde ne promovišu novi album, tek trećina (iliti 5-6) novijih pesama, ostatak zna se, evo samo par primeraka :

 

Nation turneja : https://www.setlist.fm/stats/average-setlist/sepultura-bd699d6.html?tour=23d60823

 

Kairos turneja : https://www.setlist.fm/stats/average-setlist/sepultura-bd699d6.html?tour=33d60835

 

Evropska turneja 2013 : https://www.setlist.fm/stats/average-setlist/sepultura-bd699d6.html?tour=23d6084f

 

itd itd.. naravno nisam hteo da pominjem one jubilarne turneje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo sam izgubio nit oko cega je ova rasprava :)

Oni su sebe oduvek dozivljavali kao legitimne naslednike Sepultura imena i zaostavstine, tako da su svirali stare pesme regularno, kao i nove.

Samo sam hteo da ukazem da su uvek svirali solidnu kolicinu novih pesama i da su sa svakog albuma najmanje polovinu pesama svirali uzivo tokom cele turneje.

To se ne moze nazvati kesanjem na staru slavu, sa M. Messiah su do sada svirali 8 pesama uzivo i Vandals Nest doslovno place da se ubaci u set listu.

Hocu da kazem da su cesljali i po starom i po novom katalogu.

 

Sto se Max ere tice:

Bestial: naslovna i Necromancer

Morbid: Troops of Doom i Mayhem i jos jednu, jebem li ga koju na malom broju koncerata na A-Lex turneji.

Schizophrenia: Escape i From the past

Beneath: naslovna, Inner, Mass, moguce svega par puta Primitive Future

Arise: jednom odsvirali ceo album iz cuga, van toga svirali sve osim Murder i Under Siege.

Chaos A.D.: dva puta svirali ceo albuma, van toga svirali u raznim fazama ceo album minus Clenched Fist.

Roots: Roots, Attitude, Cut-Thorat, Ratamahhata, Breed, Spit, Dusted, moguce i jos po neku na A-Lex turneji.

Ako se pogledaju njihove liste unazad dosta su raznovrsne. Against i Nation faza malo pate od previse pesama sa Rootsa i Chaos A.D.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gled`o sam neke snimke sa ove Beneath/Arise tezga turneje. Daleko je bolje nego sto sam ocekivao, osim sto mi jako idu na kurac isecen Desperate cry i Igorovo fusarenje na Primitive future. Sve u svemu, rado bih ovo gledao i nadam se da ce neko dovesti to ovde.

 

Sto se tice Green ere o kojoj vidim da se raspravljalo, sa distance mogu reci da je Machine Messiah odlican album, al su malo previse otisli u neke prog momente i nadam se da ce sledeci album biti dzungla poput Mediatora koji mi je licni favorit iz Green ere. Slusam mnogo ovih dana Against i A-lex. A-lex sam nekako prevideo i slusao sam ga jako povrsno svih ovih godina, al tek sad sam skapirao koliko je dobar album.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...