Jump to content

Sepultura


aleksej

  

59 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hvala za sve preporuke za re recorded albume, poslusace se xd

Igor naravno priča gluposti, oni to tada nisu mogli da snime puno bolje iz milion i jednog razloga, a i da su mogli ne bi jer su jedva znali da sviraju. Pa sam Max se hvali da ih je mrzelo da se štimuju, sad ga verovatno neće mrzeti. Cavalere su kraljevi kontradiktornosti. Sticajem okolnosti sam pre bukvalno 15-ak dana uzeo Morbid Vision i Bestial na vinilu i izvrteo sam par puta. Bestial mi je uvek bio ok, dok mi je Morbid tek sada 33 godine od kako sam ga prvi put čuo legao kao celina (jbg, čari vinila), ali to su realno klinački albumi u rangu ranog Sodoma, Destructiona, prvog Kreatora i to itekako ima svojih čari i nemalu istorijsku vrednost. Ponovno studijsko snimanje nema neke poente jer oni nemaju bend, to su njih dvojica i jos dvojica rendom placenika. Da su snimili kao živi album ili neki od onih COVID live strimova više bi imalo smisla. Max od odlaska iz Sepulture bezi od toga da ima bend, da kraj sebe ima ravnopravne clanove, to je vec za nekog psijhijatra. Aktuelna Sepultura je od 1998-e na ovamo svirala uzivo Bestial Devastation, Necromancer, Troops Of Doom i par puta na A-Lex turneji Mayhem i War (za ovu drugu nisam skroz siguran), dok je Max svirao samo Troops of Doom, toliko o tome koliko ko brine o zaostavstini benda iz kog su potekli. Plus sto ne bi nista od prica o reunionu sa ranim clanovima, Max je svojevremeno pricao da bi to bilo vrlo cool, maltene vise nego da se ujedni sa Kisserom i Paolom. Evo mu sad prilike...

  • Upvote 6
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da Max jede muda što je napustio bend već od prvog dana, ali nema petlju da to prizna. To nekako provejava kroz sve što je radio po odlasku, a ova najava je samo novi vid lečenja kompleksa.

Doduše, s njim su bili daleko bolji bend, ako mene pitate.

Igora sam svojevremeno veoma gotivio, ali Kasagrande može da ga smaže kao predjelo, realno.

Edited by HellAwaits
  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, HellAwaits said:

Igora sam svojevremeno veoma gotivio, ali Kasagrande može da ga smaže kao predjelo, realno.

Taj klinac može samo da mu se sagne.. Da udara mali kao volina, ali je meni tako mučki da mu gledam facu kao da je na porodjaju dok udara, mogu se kladim da će za max pet godina biti ko ispušena muštikla. Igor takodje udara muški, ali to (i dalje) radi sa daleko više stila!

Kad se već pominju rerecordovi ovde, Pera Hipokrizija je to vrhunski odradio, mada ipak preferiram originalne snimke.. i da slažem se da je ovo sa Morbid Vision potpuno nepotrebna rabota, sve je već rečeno, taj materijal treba tako da zvuči i nikako drugačije..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re-recordi još i imaju nekog smisla, posebno u odnosu na skrnavo zvučeće originale (naravno ne u moneygrab varijanti kao što je mučeni In Flames uradio sa Clayman za čijim re-recordingom ne postoji ama baš nikakve potrebe), najbesmislenija stvar po meni su live albumi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lajvovi su super stvar, naročito u rnr-u koji je vrlo "tribalna" muzika i po prirodi savršeno radi u tom štimungu, ima mnogo pesama koje mi bolje zvuče na lajv albumima nego na studijskim

a re-record, šta znam, to je jako široka i relativna kategorija :haha: evo recimo ovaj Cavalera album, nije kao da su uzeli da opet snimaju Arise ili Chaos AD nego one najranije krljalice, nek se igraju malo

lepi su mi Kantorovi omoti standardno

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja volim da gledam live snimke koncerata i mislim da tek sa vizuelnom komponentom priča dobija zaokruženost i pun atmosferski ugođaj. Audio live snimci, posebno kad se izbacuju kao oficijalna izdanja, ionako prolaze studijski tretman i nit su autentični nit imaju previše nekog smisla, bukvalno ne mogu sebe da zamislim da kažem ej baš bih mogao da pustim neki audio live. Moje mišljenje, naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što kaže Talvi, pa neće sigurno snimati kasnije albume (ili hoće?), poigrali su se sa materijalom koji su snimili kao klinci. Ja baš nemam problem s tim, te albume svakako i ne slušam, sad možda i dam šansu. I bez obzira šta bendovi radili, niko vas ne tera da slušate re-record, nije da će neko da izbriše originale iz života. 😄 Omoti su vrh, očekivano. U svakom slučaju, videćemo kako će to ispasti... Mislim da su svakako to trebali ranije uraditi dok Maxu glas nije baš ovoliko otupeo 🙂

A kad smo već kod CC, ovo je album koji je u tom nekom deathrash fazonu, brz i brutalniji od ostalih koji su zvučali gotovo kao i Soulfly (mislim na Soulfly kada su prešli u metalce).

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...