Jump to content

Skyclad


Angelystor

Recommended Posts

  • 2 years later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Spremio sam malo specijalče povodom 25 godina od "Wayward Sons", baš na današnji dan. Steve Ramsey i Graeme English su bili dojaja ljubazni i popunili rupe u priči, pa ako vas zanima odakle sve počelo, bacite oko:

http://nocturnemagazine.net/specijal/146/skyclad-kako-su-cudljivi-sinovi-izmislili-folk-metal

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Izašao album nekad prošle nedelje, ako je još neko pored mene i StarBa zainteresovan :haha:

 

http://www.mediaboom.org/469083-skyclad-forward-into-the-past-2017.html

 

Najbolja pesma na albumu i najjači spot u poslednjih 30 godina:

 

http://www.youtube.com/watch?v=-YjaMhB857IO

 

ostatak albuma not so much

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Napravio jedan veliki tick na metal bucket listi pre par večeri u Solunu

 

clad.jpg

 

Da nema Martina, koji je bio veliki deo benda i toga zašto uopšte volim bend, nema, i nema nazad, i dugo vremena nisam Kevina mogao da smislim, dok nisam došao da zaključka da ne treba zbog jednog slepca da ispašta grupa ljudi. Em je tu Džordžina, em su tu braća Sotonjare Grejem i Remzi, em se vratio Pju u bend, em piče dosta starih stvari, debelo bih zažalio da sam još jedan 'Clad koncert u "bliskom inostranstvu" propustio. Kevin em kul lik, fino lupeta između pesama, em se svojski trudi i sa pevanjem, a i sa sviranjem dosta doprinosi tapiseriji zvuka uživo.

 

8ball club malo klubče usred Soluna, može da stane 300inak ljudi, a na koncertu nekih 200inak, iskreno manje nego što sam mislio, ali prisna atmosfera uglavnom i, kako koja pesma, solidno zagrejana. Na predgrupi, domaći Dreamrites, su me Grci malo zabezeknuli koliko su bili pasivni, atmosfera kao na Neguri Bunget skoro kod nas, završi se pesma - aplauz, bez iko reč da kaže :haha: No, popravilo se sve to kasnije, očekivano.

 

Skyclad već neko vreme nije aktivan bend, što se pre svega vidi po tour datumima, gde češće sviraju na kojekakvim festivalima umesto ovakvih solo svirki (koje ne znam da l imaju igde sem Engleske i Grčke), i ponašaju se tako, nonšalantno, ali na dobar način. Sami sebi izašli da nameštaju opremu posle predgrupe, gde su Grci odmah uzeli da ih sa'vatavaju za fotkanja, grljenja i sl. Biddle jadna nije mogla 10 minuta violinu iz kofera da izvadi :haha: Ubrzo posle toga kreće svirka, prvih 2-3 pesme zvuk može i bolje, i onda u nekom trenutku, jal otkako Kevin uzeo akustaru, se sve idealno poklopilo. Baš tad negde "Cry of the Land" kad krenuo je isplivao taj amalgam zvuka na kome može i ovako da se uživa kući, ali je posebni dojam uživo - električna, akustična i bas gitara, zajedno sa violinom, sedmo nebo koliko lepo bilo. Vrhunac prvog dela seta "Declaration Of Indifference", koju je Kevin otpeva možda najvernije od svih starijih, vezano sa "Well-Traveled Man" na "One Piece Puzzle" (najbolja doom folk pesma ikada? discuss). Generalno lista ista kao Solun 2014., samo što par starih pesama zamenjeno sa 5 sa novog albuma, ali bože moj, bilo je interesantno čuti npr. "State of the Union Now", toliko mi se ne uklapa niti na albumu niti u live situaciji za ovakvu svirku, a opet mi se dojmi pesma :D Uglavnom, miksali uspešno staro-novo-staro, a da nijedan veći lull nije bio.

 

Haos pravi nastupa na kraju vezivanjem "Penny Dreadful"-"Inequality Street"-"A Great Blow For A Day Job", perfektnije teško da se spoji, jedva grlo izdržalo i usta ispratila sve lirike. "A Great Blow" mi je mislim definitivno prešišala Penny kao omiljenu Skyclad pesmu :D Posle toga mi je Anotherdrinkinsong fino legao da se iskuliram (smara pesma), a posle toga još malo haosa na "Thinking Allowed?" i onda još veći haos na "Emerald", koju Grci ispratili kao himnu da krenuli da sviraju, a ja kulirao sa strane i nadao se da će još neka pesma da padne posle, ali avaj. Inače, Kevin na toj jedini put sa električnom gitarom sa Overkill nalepnicom (veza preko pesme? something to investigate).

 

lista detaljno:

http://www.setlist.f...e-23e6c4fb.html

 

Sve u svemu, san ispunjen. Inače bend svira cele nedelje po Grčkoj po raznim mestima, interesantan razvoj situacije :haha: da sam sad u Grčkoj rado bih ih pratio po celoj turneji makar i svako veče iste pesme svirali. Karta 12 evra jebenih za ispunjenje sna, taj odnos šokantne cene karte i kvaliteta nastupa mi se od Bolt Throwera nije desio. Neki manji minus na event jedino se ogleda u tome što Remzi nije bio tu zbog operacije, ali sa jedne strane sam ga, srećom, gledao prošlo leto sa drugim glavnim bendom, em što ne znam kako bi sve zvučalo da se, na pesmama sa akustičnom, još jedna električna doda, Jedino što na nekim starijim, thrashy, pesmama falio Pughui da pomaže sa razmenom solaža i riffova. Ovom kaposkidanje za uložen trud.

 

Ukratko i tldr, najbolji bend na svetu.

 

PLEDGE ALLEGIANCE TO PRETENCE

 

http://www.youtube.com/watch?v=gnoQmbE7yak

Edited by Angelystor
  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...