Jump to content

Vaš pedal board


Abramelin

Recommended Posts

e hvala i deki i vuche...

 

dekijeva kombina je cool, ali ja nisam tako zahtevan juzer...

 

Kad malo razmislim, mogao bi da u kanal A ubacish ono shto ide ispred pojachala (loop na samoj pedali), a u kanal B ono shto ide posle (loop na pedali koji ide sa loopom pojachala) i da to po potrebi miksash, ali ne znam shta sa strujom u tom sluchaju

 

Malo sam pogledao neke tutoriale zaLS2, izgleda moze ovo da se izvede...jedino ne znam to sa strujom...da li moraju pedale da vuku struju sa LS2, ili mogu da vuku sa odvojenog napajanja koje imam...i da su stalno pod strujom, a da ih samo shalje LS2 u pojachalo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle - mozesh da radish paljenje/gashenje svih pedala iz cuga, ali ako bi hteo da ih pojedinachno terash u nekim sluchajevima, moracesh da drzish LS upaljen i da odredjenu pedalu upalish... shto je isti kurac kao kada nemash LS. Obashka i ta struja.

 

Neki mali switcher bi tebi reshio dosta problema u tom pogledu. Skoro sam pomagao Dragelju iz Monument/Heaven rain da reshava frku oko MIDI kontrole G major-a kroz svoje pojachalo, ne znam kako se pokazuje, ali je investicija i para i vremena.

 

Mogu da ti dam svoj LS, pa da probash kako se ponasha, koliko ima shuma u kom sluchaju i da li bi te mozda drmnula struja koji put :haha:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool, chekam da mi stigne pedaltrain i josh i booster, pa cu sve da pospajam...onda cu ti se javiti za LS2 da vidimo hoce da radi to shto meni treba, ili da tragam za drugom solucijom

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...

Ma te kerefeke što ima DD-7 mi i ne trebaju, ovo sa 3 glavna parametra mi je taman, dilej mi treba samo da zamutim kada sviram solo da se ne čuje koliko brljavim :D

 

edit: sad sam se setio, WAH mi treba! :D

Edited by krchulj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je wah zatrebao jednom na nekom snimanju, morao sam da zajmim. Onda sam zakljuchio da je glupo da zajmim, uzeo sebi jesdan i nisam ga takao vec 7-8 godina. A osecam da, ako ga prodam, ce da mi zatreba za neko drugo snimanje xD

 

Mada, Ranis fura morley sada, to je bombona za sviranje, bez da se razmishlja da li si, kao kod dunlopa, uspeo da ukljuchish ili iskljuchish spravu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takva sranja najviše smaraju, na metal zoneu me zajebavao prekidač (nekad se pritisne dvaput kad ga zgazim, uključ-isključ), na procesoru me zajebava jedna od papučica za menjanje farbi, a ta fora s papučicom za wah isto jebe, ali na pomenutom procesoru možeš da podesiš sensitivity kako ti odgovara pa je to kul. Uglavnom stavim da treba malo jače da se stisne pa zgazim kao vo kad treba. (Pošto služi za volume kad nije uključen wah, pa da ga ne uključim slučajno)

 

Kol'ko se lepo osećam kad kažem 'farba', kao ciganski svirač gospodar svadbenih gitarskih turcizama, ali ne vredi se sa njima takmičiti u tome, previše su moćni.

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspeo sam da nadjem neki iole pristojan zvuk na MT-2, ali sam ga posle modovao i sad me mrzi da trazim zvuk koji bi mi tu odgovarao, tako da sam preshao na onaj joyo klon MI crunch-a. Za situacije kada ne nosam pojachalo, pa me sacheka neko chudo bez futsvicha je super.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Preko "Thomann-a". Josh uvek nije geknuo, radi mi na pojachalima sa singl i stereo fusvichima. MIDI nisam testirao, nemam takvu opremu koja to tera. Najgore od svega - sad sam se primio na ceo taj fazon, pa bih voleo da imam josh prekidacha xD

 

Ima 4 kanala po banci (kojih ima 8) shto je meni dovoljno, ali postajem alav. Takodje, svidja mi se to shto ima opciju za fx loop, pa delay, chorus i jedan gate teram iza pojachala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dada, ima zanimljivih stvari i za fx loop i trigere za pojačala itd.

 

meni će da zatreba tako nešto jer već sada imam problema sa tim, a tek ću imati kada popunim bord.. samo što svi ti switcheri imaju jaku cenu i jedino su ti Harley Benton/Joyo ili neka DIY izrada u fazonu Octaswitch dostupniji što se tiče cene.. pa me je zato zanimalo koliko je izdržljiv

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...