Jump to content

Vaš pedal board


Abramelin
 Share

Recommended Posts

e da,i ja se nijesam kurcio odavno,samo sto ovog boss lmb3 nema vise,otisao svojim putem kao zrtva za pojacalo,od ostalog nemam srca da se odvojim:

 

pedawine.jpg

 

u ts5 je 808,samo je ts5 kuciste,a fali boss hm2,zajebana dual pedala u kucistu sansamp gt2ke i custom a/b box.ove tri su kod majstora.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sviram i bass i djitru,djitru vise,dobio jeftinu ponudu a i trebala mi je za svirku neku (za bass),reko' da vidim oce li da sljaka i za djitru i ne sljaka.zato je i otisla.sad,kad zavrsim s pojacalom sledece pare dajem na neki komp koji moze da radi i sa basom i sa djitrom.

 

ranis:

 

prototip te trece verzije,u neku ruku unikat.isplatio se svaki dinar koji sam ulozio,bila mi neka fora da ostane ta sjebana kutija,nekako je dio karaktera pedale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Ja nisam do sad imao iskustva sa pedalama i procesorima.. :mhihi: ..pa me zanima...

Da li ce zvuk biti bolji ako koristim pedale i pedal board ili jedan veliki procesor (npr.Digitech Rp 1000 ili Line 6 Pod - koji je bolji od ta dva...?)... :rockdevil:

Ili mozete da mi preporucite koju pedalu ili procesor... :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi da li volish analogno ili digitalno... Ima milion pedala i procesora danas u proizvodnji, samo ti znash shta ti treba.

Mada... distorzija ti ne treba.

 

A sta znaci analogn a sta digitalno....? :D:muzicar:

 

A sta znaci analogn a sta digitalno....? :D:muzicar:

 

Konkretno...imam heavy metal (grunge, trash, hard core)...pa mi to nesto sto ce mi pomoci da dobijem te jebacke rifove...

a pojacalo mi je neko raspalo...pa ga i ne palim...i sada krecem u nabavku (treba mi sve novo...gitara- dobra ali da ima prihvatljivu cenu, pojacalo, i pedale ili procesor)

Ako mozes (svi vi) da mi pomognete...i da mi predlozite neku...koju vi volite...i da mi kazete zasto bas ta... unapred vam hvala \m/

 

A sta znaci analogn a sta digitalno....? :D:muzicar:

 

Konkretno...imam heavy metal (grunge, trash, hard core)...pa mi to nesto sto ce mi pomoci da dobijem te jebacke rifove...

a pojacalo mi je neko raspalo...pa ga i ne palim...i sada krecem u nabavku (treba mi sve novo...gitara- dobra ali da ima prihvatljivu cenu, pojacalo, i pedale ili procesor)

Ako mozes (svi vi) da mi pomognete...i da mi predlozite neku...koju vi volite...i da mi kazete zasto bas ta... unapred vam hvala \m/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...

UZmesh 2 napajanja i nabijesh ih u jedno kucishte, a izvuchesh 2 kabla. Tako imam jedno za pre i jedno za posle, a sve je na istom bordu :D

 

@Deki, koliko para za line 6 i kako shljaka?

 

ja sam prezadovoljan...nije mi nikad pravio probleme...

uzao sam ga u artistu za 350e i dobio sam ga jos na rate sto je bilo vrh...

do sad mi je bio na ampu vidjecu kako je kad ga stavim u board

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

'Ajde da pitam ovde. Planiram da uzmem neki overdrive za bas pa mi prvo pade na pamet big muff. Sad, da l' da kupujem običan, pi ili onaj specijalno pravljen za bas gitaru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm,zavisi koliko imas para :)

 

izyutjubaj zeleni za bejs,ovaj regularni u prodavnajama.pa onda crni ruski.obicni se meni licno nimalo ne svidja jer bas uteze bas (caka iz 70tih kad su pojacala imala ionako previse basa).

 

e sad,nijedan nema ono osnovno sto treba svakom drajvu za bejs - vet/draj kontrolu direktnog i distorziranog signala (ne mijesaj ovo sa gain i volume kontrolama,ovo je klasicni vet/draj kao kod dilej pedala).od onog dostupnog nama za relativno zemaljske novce je boss-ov zuti OD za bass.on je vise nego okej,ali jel' nije faz,pa ako bas mora faz,ja bih prije onda posao putem custom pedale koja bi te izasla sigurno jeftinije od zelenog EHX-a novog u radnji,a kolo koje pozelis sa kontrolama koje pozelis.

 

ako se odlucis za tu zadnju varijantu,od fazeva koje preporucujem i koji zvuce dobro na basu je pharaoh fuzz,ram's head,zelena i crna varijanta ruskih mafova,ili ako ides jos ludje onda shin ei ili bilo koji ultra LSD seventiz,ali to dobro zvuci samo prevuceno kroz neki filter poput fejzera,wah-a ili sl.ja prvi koristim ibanez fz7 samo zato sto sam ga dobio dzabe a dovoljno je lud za sta meni treba,ali da mi fali vet draj kontrola fali mi,i mnogo srce basa,i ne koristim ga kao olvejz on ili za neke vet dionice ce ce samo on da radi nego je uvijek u kombinaciji sa jos efekata,koji pokriju mane.za drajv na basu koristim zw OD jer je on fiksno na oko 70/30 u korist vet signala tj propusta i tvoj signal pa ne gubim ni bas ni definiciju.

 

sve ove frke zaobilazis sa kastom pedalom koju ti spravi maksa ili koji vec pedal builder od nasih ti se dopadne,a dobijas sve kontrole koje ce ti i mozda zatrebati,a kao sto rekoh ne izadje te kao nov zeleni maf za bas,koji je stvarno okej,ali bi ja prije za te pare dao maksi da mi napravi pharaoh fuzz sa kontrolom bass rolloff-a,vet/draj kontrolom i npr jos pride 20tak dB boost-a :)

 

i da,klasicno TS kolo bez bass rolloff-a ili sa kompenzranim basom isto zvuci perverzno po meni,definitivno i to pogledaj,skoro sam svirao na t rex moller od-u i to je ultimativni TS (dobro,nije,fali mu bass rolloff kontrola,ali je zamalo tu),posle akvizicije neke varijante pharaoh fuzz-a ide definitvno takva neka pedala.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno, baš sam čekao da se javiš :bigblue: . I sam sam provalio da je najisplativije da mi neko napravi. Ortak mi je preporučivao fuzz factory ali bi verovatno ovaj pharaoh bio bolje rešenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

znas kako,meni je factory bas blatast,u smislu da ima pun kurac niskih srednjih koje ja kao neko ko je odrastao na osamdesetima ne varim ali ni malo.mislim,nije to nista sto ne bi neki eq sredio,ali jebes pedalu kojoj treba druga pedala da ispravlja mane,sem ako je dzaba ili radi nesto sto nijedna druga ne umije.od tih butik kola jos mi se samo mastortion svidio,ali u onom krejzi scenariju sa vahom i fejzerima.ovi black arts manijaci imaju i derivat arbitera pod imenom oath fuzz koji nema nijednu jebenu kontrolu sem da ga ugasis :) ali da jes' jes',zvuci jebacki.

 

ali generalno sa pharaoh-om sa jos dvije tri kontrole nema greske,ako ne zvuci jebacki onda je do tebe i/ili do ostatka opreme.i dobrodosao u fuzz putovanje,nema kraja jer jebene dvije serije istih tranzistora zvuce drugacije i imas jedno 70 miliona derivata svakog bitnijeg kola.da ne pocinjem u razlici izmedju silicijuma i germanijuma.a sve to oko efekta za koji 99 posto ostalih ljudi ce ti svakako reci da zvuci kao prdjenje,sto je realno i istina :)

 

opet da ti napomenem,pharaoh kao sto si i sam provalio je faz za osnovni ton,on ne moze da radi one ludacke stvari,ako ti to mozda zatreba onda gledaj u drugom smjeru,po meni je apsurd davat' preko 30tak e za takvu pedalu tj mnogo je bolje dati za dobar osnovni faz i onda posle kupiti neki behringer hyper ili ibanez fz7 ili opet dati maksi ili kome vec da napravi najobicniji ludacki faz sa svim do kraja.

 

kod drajvova je elegantnije rjesenje,odma' u startu nabudziti tzv "drugi kanal" ili prosto bust u gejnu (nezavisno od onih 20 dB cistog linijskog busta,to je uvijek zgodno za imat' :) ) da ide do kraja i prica gotova.

 

i moram opet da ponovim kao sto pricam svima ako istovremeno palis/gasis vise od tri pedale loop pedala je obavezna,i serem se i u vas svoj pedalbord i sve pedale bez te jedne loop pedale koja mi uvijek daje cist signal.niti vise plesem po bini,niti panicim kad odem u ludilo i ostane mi popaljen i faz i fejzer i horus i dilej.nije ovo tebi upuceno (cak vjerovatnije da bi ti ganjao samo taj faz koji bi vjerovatno i stalno bio ukljucen i eventualno neki stimer) nego uvijek kad se dohvatim price o pedalama moram ljudima da naglasim to.ta pedala da je napravi maksa mislim da ne izadje ni 30-40e i ako palite/gasite vise od tri pedale to su najpametnije pare koje mozete da potrosite na opremu.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...