Jump to content

Crtani filmovi na B92


Geozee

Recommended Posts

Ne sundjerbob je do jaja crtach meni ali ima par nejasnocha. Zashto se Lighnjoslav tako zove ako je hobotnica? Kako jedna kraba moze da ima cherku KITA?!?! i kako puz mjauche itd ali svejedno crtach je do jaja. =]

Pa, sve je to ostavljeno kao glavolovke, da malo razmisljas na tu temu, sto si ti ocigledno i ucinio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa u današnje vreme i nema nešto kvalitetnih crtaća, kako crtački, tako i sadržajno. Simpsonovi su ušli u kliše, i zato ih posle dugometražnog crtaća i gase, a i napunili su 20 godina postojanja.

South Park je onako,zanimljiv za kratak period...u suštini je dosadan...Iako imam ortaka koji zna skoro sve replike napamet iz svih epizoda.

Iskreno...B92 ni nema neki izbor crtaća, premda sam radio na toj televiziji, i imao sam prilike da radim sa ekipom koja je birala crtaće, tako da ako imate tipove koji se lože na brit pop i alternativu, i ne očekujte preterano inovativan izbor. Zadnji put sam se smejao na originalne bez-sinhronizacije Ren i Stimpija, ali to je mator crtać. Mislim Bob Clamp i co. koji je radio i Srleta i Pajčeta.

Ipak, bez obzira šta se pušta na B92, najjači su crtaći iz osamdesetih i bilo bi ekstra kad bi se Blackstarr, Thundercats, Fraggle Rock, G.I. Joe, Captain Planet, Masters-i...opet prikazivali u originalnim, ne sinhronizovanim verzijama...Deca su danas izgubila osećaj, šta je pravi crtać ustvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

 

Ne znam , Sundjer boba i ostale bolestine ne pratim ,jedino South Park,a i njega retko,jer sam ga izgustirala,

ali zato mi se strasno svidja sto je subotom ne znam koliko redovno ali vec dva puta sam "uhvatila" u pola deset ujutru diznijeve dugometrazne crtace ,bez sinhronizacije ...kao nekad kad smo bili mali :) Bio je Robin Hud, i Macke iz visokog drustva...

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAAAAAAAA!!!! Imam fobiju od one grozote "Mackera"... :uhoh::uhoh::uhoh:

Jbt, kako je to gadan crtac!!! Ne znam ko ga je pravio, ali spalila bih ga zivog, mamu mu jebem! :violent::violent::violent:

Uzas... :evil::evil::evil: Sta deca gledaju danas... :no:

 

xaxaxa......opusteno bre !!

 

A crtac je stvarno uzas !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

А откуд знате да је то цртаћ за децу? Питам се да ли је неко од дебилне америчке деце инспирисан тим цртаћем покушао да споји мачку и пса???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma Ren & Stimpy ftw! Čak i u našoj sinhronizaciji su zakon. Posebno ona epizoda kada Stimpy napravi crtać i odnese ga Petroniju Nosonji (W. Cobb):

 

Akteri:

 

Ren & Stimpy:

IPB Image

 

Petronije Nosonja:

IPB Image

 

 

Petronije: *na telefonu* "Slušaj, ja Petronije Nosonja sam glavni u ovom gradu. Podigao sam ga od blata, žice i plastičnih odlivaka.

Stimpy: "Ahem"

Petronije: "Kasnije luče, imam zakazan sastanak, ne mogu na ručak. Četvrtak!? Da, da...odmah ću ja to."

Petronije: *obraća se Ren-u i Stimpy-ju* "Dobro devojčice, šta možete da uradite za mene?"

Stimpy: "Err, uhm, ovo je crtani film koji sam doneo da vam pokažem. I nadam se da-"

Petronije[b/]: "Shhhhhhshshhshs!!" *sve izbalavi Stimpy-ja* "Zidovi imaju ZUBE! Mi i Italijani moramo da se držimo zajedno. E sada, šta imate za mene?"

Stimpy: "Moj...moj film?"

Petronije: "FILM! Film, naravno film! Jesam li vam ikada ispričao kako smo napravili taj film? Potrošili smo stotine miliona sati i dolara i pravo da vam kažem bilo je pravo sr-, pravo sr-, pravo čisto s..sr.."

Stimpy: "Sraaanje?"

Petronije: Neeee!!!" *lupa pesnicom o sto* "Volt Dizni! Jedna obična pandurčina hur hur hur hur. A sad utuvite ovo." *ustaje i ruke mu se raspadnu* "Ako hoćeš da budeš genije, ništa lakše. Samo treba da govoriš kako ništa ne valja i nikad nećeš pogrešiti. Takav sam ja genije. Tako sam dospeo dovde, gde sam danas. A onda smo se opametili. Nismo i nećemo biti domari ovim običnim amaterima." *nakašlje se i ispljune veštačke zube Ren-u direktno u usta* "Prvi Svetski Rat. I tako sam ja bio usred nacističke Nemačke. Nemojte pogrešno da me shvatite, ja jedem sve što može da se proguta. *ovde Ren guta pomenute zube uz velike muke* "Da biste napravili film, morate da imate one koje kose i one koji vodu nose. Da, da i mi smo grešili, ali ja ništa ne žalim." *Petroniju otpada desna ušna školjka i klizi nadole i eventualno pada na Stimpy-ja* "Na sreću, svako može da bude šef." *Stimpy pokušava uzaludno da prikači ušnu školjku na svoje originalno mesto* "Šef nije samo desna ruka, nego i LEVA ruka. On je i nizak i visok. Bilo koji čovek na svetu nije nikakav ČOVEK!" *obraća se Ren-u* Kapiraš mali? *Ren pokazuje na Stimpy-ja koji drži ušnu školjku i trese se od straha/nervoze i eventualno je lepi na svoju glavu i nervozno se nasmeje* "A sad pazite - ili imate ili nemate. Ali, neka me đavo nosi, ja mogu da se istrpim. Dok mase ne pokliču 'Baci tanjir!', a ja im kažem 'Oslobodite golubice!!' *Hallelujah muzika u pozadini* "Jel ima pitanja?"

Ren & Stimpy: "Waaaaaaaaah" *kukaju* "Jel' sad možemo da gledamo crtać?"

Petronije: "Eh, to je teško pitanje. Moraću da razmislim o tome. U međuvremenu 'ajde da pogledamo vaš film. Puštaj majstore! Da završimo i s tim."

*gledaju crtać koji je jedna od najvećih nebuloza koje sam ikada video i ne vredi ovde opisivati*

Petronije: *obraća se Stimpy-ju* "Vrlo dobro, Skipi. Ljudi kao ti su potpuno zamenljivi u svetu filma. Samo tako nastavi i jednog dana ćeš biti na mom mestu."

*podiže se kamera na ptičiju perspektivu i prikazuje zatvorsku ćeliju*

 

 

Ne znam, možda je bez veze ovako samo čitati, ali jbg. U svakom slučaju, ja sam se smejao mesec dana na ovu scenu koja prikazuje 10 minuta najnekoherentnijeg i nevezanog dijaloga koje sam ikada video/čuo. Gledao sam i originalnu verziju ali me nije nasmejala kao ova, iako uopšte nije loša.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...