Jump to content

Pain Of Salvation


Recommended Posts

Preslusah ja jedno 5-6 puta, pa neka je 128.

Vec vidim da se nece svidjeti nikome ovđe :haha:

Pa da pocnemo:

Accelerator - vec sam pisao. Dobar opener albuma, svakim slusanjem mi je sve bolja. Pjesma se vrti oko jednog zajebanog neparnog rifa, na koji se kalemi sve ostalo. Finale pjesme je cista desetka. Ukupna ocjena 8.5/10

Unfuture - Road Salt/Be vajb. Daniel vrišti u nekoj petoj oktavi, nije odavno, a cuje se u strofi neki duboki, duboki glas, tako da je lagano demonstrirao citavi raspon u jednoj pjesmi. I dalje je monstrum. 7.5/10

Restless boy - Steta sto je kratka, bila bi 9 lagano, ovako 8/10. Ona fora dje podivljaju odjednom mi je vrh, nesto slicno imaju na No Way sa Road Salt-a, dje ravan ritam iskidaju na milion djelova pa djeluje neparno i preludo, sto po meni i jeste sustina te tehnicke strane proga. Igranje sa jednostavnim forama da bi zvucale kompleksno. Love myself some good ol' Metropolis pt.1 shit, ali neka ostane to za DT i njihove klonove.

Wait - Možda najbolja pjesma na albumu. Sjajan klavirski rif oko kojeg se vrti čitava pjesma, upada akusticna gitara, Daniel pjeva kroz neki kao autotune efekat, lijepa melodija i strasan refren, nakon kojega upada bubanj i daje na dinamici. Instrumentalni srednji dio pjesme kao da je ispao iz akcionih filmova '80ih. Čekam da Švarceneger prereže grkljan onom Sub-Zero-u - now Plane Zero-u iz Runner-a. I ovdje mi ima Road Salt vajb, mozda The Deeper Cut, ako se dobro sjecam. 9,5/10

Keen to a Fault - jos jedan '80s skoro pa Tangerine Dream uvod, koji se preśeče super rifom za koji se ispostavi kasnije da je refren. Jednostavna hiticna pjesma. 8.5/10

Fur - Nemam pojma koji je instrument, neki mandolina nešto. Zanimljiv, kratak instrumental, ali nista specijalno. 7/10

Panther - Već sam pisao, super mi je pjesma. 9/10

E sad dolazimo do dijela albuma koji mi nije legao na prva dva-tri slusanja.

Species - Dosadan refren sa cringe tekstom "Sometimes I hate my fucking species". Jedina pjesma koja mi nije nikako legla bila. Utisak se popravio nakon zadnja dva slusanja, ali i dalje nije sjajna. Opet Road Salt vajb. 6/10

Icon - Strašno želim da se ponovi neki TPE monstrum od pjesme, ili makar Beyond the Pale, ali to nikako ne dobijam. Svakako pjesma koja je 5 puta bolja od closer-a sa prethodnog albuma, super djelova ima i koliko sam ispratio odlican tekst, dvije sjajne solaže, vokalnih harmonija... Mislim da ce trebati jos slusanja da je potpuno svarim, ali sve u svemu dobar završetak albuma, nedje u rangu Enter Rain, mozda i bolja. 8.5/10

Sve u svemu, potpuno različit album od prethodnika, napisah već na koji mi najvise vuče, sa dosta novih momenata, najvise te elektronike. Leo Margarit je ubica bubnjar, to smo svi znali 😄 ali mora da se naglasi. Ocigledno je da nikad necemo dobiti novi TPE - niti se trude da nam to daju, ali bend koji skoro vec 25 godina izbacuje albume i ni u jednom ne zvuci repetitivno, izlizano i reciklirano je za svako postovanje, po strani da li se nekome ti albumi sviđaju ili ne, što je iskljucivo stvar ukusa. 

Zaključak - album koji neće biti u rangu prva cetiri, ali komotno može da bude najbolji u zadnjih 15 godina, or so. Time will tell . Od mene 8.5/10.

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rano je za podvlačenje crte ali na prvih par slušanja eksperimentalniji ali sve ukupno gori album od prethodnika. Imam utisak da su pokušali da postignu nekakav futuristički vajb ali tu mi se nikako ne uklapa tanak bubanj, zvuk doboša mi se nikako ne uklapa na silnu elektroniku preko. Kao što neko jednom reče: niđe rifa, sve se vrti oko vokalnih melodija i interesantnih ritmova. Na momente vuče na nekakav sirotinjski Leprous. Ja ću uvek hteti da čujem šta oni imaju da kažu, cenim što su opet pokušali da zvuče drugačije (ako bih morao da poredim sa nekim starim, najviše generalno vuče na Scarsick) ali ne radi me ovo, nemam nijednu pesmu za koju bih mogao da kažem da kida kao što je recimo Full throttle tribe sa prošlog, a ima par baš promašaja tipa opet neko repovanje i slično. Kad se na sve doda kriminalan artwork nekako ni nemam previše volje da se mučim oko ovoga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bukvalno samo Wait sa albuma i mogu da slusam od pocetka do kraja bez da se smorim. I jedina pesma koja zapravo vuce na stari PoS koji svi volimo. Jebiga, i dalje ovo nije za mene, sta je tu je. Pokusao sam, dao sansu nekoliko puta, ne ide. Vreme da se obrne ponovo One Hour i podsetim na stare dane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Dostigao sam taj neki nivo kurcobolje oko PoSa da čak i kad repuje ili baca cringe sa

Sometimes I hate my fucking species
Yet most days
I'll do anything to please it

više se ni ne obazirem. Neka ga, neka radi šta 'oće, očigledno da ima ljudi koji će gutati štagod da radi i to je to. Čak mi ni pomenute stvari nisu najveći problem, problem što je dosadan materijal.

Sa druge strane, i meni legla "Wait", prva PoS pesma da mi baš legla posle dugo vremena. I "Icon" je uredna, ili mi ako ništa drugo bolje leži od svih megalodona sa prošlog albuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je prosli album bio iskreno jedan od boljih u post Remedy Lane fazi, imao je promasaja kao poslednja naslovna ali i ubistvenih kao Reasons tako da sam i imao neke nade u ovaj ali su se brzo rasprsile. Props sto nikad ne objavljuju iste albume sto je valjda i ta sustina proga ali ovaj mi je promasaj. I iskreno ova Wait na koju svi fapujete meni nista specijalno, zanimljivija mi je uvodna koja me i ubacuje u neki mud za slusanje albuma ali jednostavno pesme mi posle nisu zanimljive.

Mozda je problem i u meni doduse, gledao sam PoS pre dve godine, svirka kida a onda izmedju pesama Daniel zraci nekim najlosijim forama i self indulgent stavom. Bas je postao iritantan lik, mozda je bio i pre ali imao je u arsenalu stare albume pa me i nije bilo briga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

naterali ste me da pustim Wait.

Isto kao sve "dobre" pesme sa proslog albuma. Toliko je nizak kriterijum sad da su im dobre pesme one sto nisu mnogo blamozne, iako realno ne bi uspele ni b-sides da budu na Remedy Laneu.

cak mi ova sledeca Keen to a Fault bolje zvuci na prvu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma Danijel je uvek bio iritantan lik, a ima i za to objasnjenje, skoro mu je dijagnostikovan ADHD. Jebem li ga, generalno ne mirisem lika, super su mi stari albumi, nema sta, gledao bi ih uzivo jos X puta kada bi peglali stare stvari, al' ovo novo sto rade, ne radi me uopste. Wait mi je ok pesma jer mi ima vibe starog albuma, ali sama pesma ko pesma, nije da je slusam. Sta vise, uopste nisam pustio album nakon tih par inicijalnih slusanja. Onaj prethodni sam cak samo jednom i preslusao cini mi se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...