Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

Ma, pusti to, probas, ispizdis, vratis se na ono sto ti zavrsava pos'o, pa kad se oladis probas ponovo ili zaboravis skroz.

Nisam nikad bio u fazonu da bilo kome preporucujem sta da koristi od os-a, par puta sam se opek'o i batalio, toliko stvari

moze da krene naopako, nekom ne odgovara ovo, a sto mi ne radi ovo, koje je ovo sranje...Ubuntu je dobar os, problem je

sto moras malo da se iscimas bas za to sto si naveo (treba instalirati kodeke i flashove i jave i ta cuda, a to ljude smori i batale).

Ali prednost linuxa je sto se i tome moze doskociti, ja koristim sad Linux Mint My link koji je zasnovan na ubuntu-u ali su resili problem

 

 

sa kodecima i tim sranjima, cim ga instaliras imas sve sto treba za te osnovne stvari, tako da ja za 1h dobijem savrseno upotrebljiv sistem, ali do toga sam dosao sa dosta hit/miss

situacija jer sam malo fanatik "sta? neces da radis, e sad cu ti jebat mater" da ne smaram vise, ako nisi spreman da malo "zaprljas ruke" onda ne preporucujem.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa za osnovne stvari ti i ne traži šifru, samo kad hoćeš da brljaš po sistemskim podešavanjima i van svog korisničkog foldera.

 

Dakle pritisni Alt+F2, ukucaj gnome-terminal, pa u njemu sudo passwd root, pa upiši svoju šifru, pa onda upiši novu šifru, pa uradi logout, pa se uloguj sa usernameom root i tim novim passwordom, i onda imaš totalnu kontrolu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

elem,izgleda je do kernela na novom ubuntu-u ali je na meni misteriozan nacin sam jutros proradio.uplasio se 7mice koja je u medjuvremenu skinuta i narezana,ali ce preteci da stoji u steku ako ovaj pocne da zajebava opet.

 

a koja je fora sa javom i ubuntuom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, sa javom, nista bezveze, moras je samo instalirati, najbolje instalirati sa ubuntu restricted extras, a moze i posebno naravno, ali ova restricted extras fora je super, resis problem sa audio/video kodecima i flashom oma

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

uz ogromno nerviranje zbog ovog tripa sa mrezom plus sto nerviranje je celzi izgubio plus nerviranje zbog moderatorske tiranije uspjeh nekako da provalim sto je srao mrezu i rjesenje:

 

sve je super kad ne ulazis u xp.ako butujes xp pa posle toga udjes u ubuntu nece da prepozna mrezu.jedini nacin je da istekas komplet komp iz struje.jebemliga ako to ima ikakve logike ali je tako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firewire??

 

ili možda:

Ethernet-Cable-UTP-Mold-Type-KB-AA06-.jpg

 

NIkad u životu nisam čuo da neko veže net preko firewire, da postoji mrežna karta sa firewire ulazom. Jesi siguran?

ova slika.ja misljah da je to firewire,moze bit' da sam se zajeb;o.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je ethernet, utp kabl. Ne znam, nemoguće je da ti to ne radi samo u Linuxu. Jel uopšte primećuje karticu? Ako je konta ikako, uđi desnim klikom na mrežnu ikonicu u trayu na edit connections , pa edit, u IPv4 settings da li je omogućen DHCP. Uostalom, te mrežne karte koštaju 200-300 dinara, najviše 500, pa ako ništa ne pomogne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

konta u winu i u ubuntu-u regularno,samo kad iz win restartujem komp pa udjem u ubuntu onda je ne prepoznaje,kaze mi da sam istekao kabal.kad istekam komp iz struje i upalim opet regularno radi.a u ipv4 setingzu mi kaze automatic dhcp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...