Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

Guest Bata Životinja

reinstalirao sistem na lapu, win xp koji je imao i dodate drivere, skinuo verziju s piratebaya

 

dakle, odmah je sve radilo, sem što je kad sam gasio komp stalno počeo da ispada plavi ekran, i onda moram da držim dugme duže da bih ga izgasio

 

uzmem par drivera koje inače čuvam na hardu i instaliram ih, ali i dalje plavi ekran, evo sad jednom u sred rada se pojavio a ne kada sam gasio komp

 

uz to, ne znam da li je važno, ali neće da skine prokleti adobe flash player, dođe na 97% za onaj instalacioni exe fajl i ne mrda jbt

 

sve u svemu, raspad... ne znam šta da radim sa tim plavim ekranom, je li rikava lap ili je nešto drugo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

eo šta mislim da jeste, mada znaću opet kad ugasim komp

 

cpu 100%

pogledam zašto

 

piše svchost.exe 99%

 

izguglam, kažu bug oko windows update-a, izgasim update, sad je cpu 8%

 

jebem li ga, valjda je to, jebeš update...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesto jeste svakako, al' ne mogu da ukapiram sta. Pedes' u idle-u lagano xD

 

Meni se to desavalo kada mi se malo sjebala nozica od kulera pa on nije legao bas kako treba. Mislim da je jedan milimetar u pitanju. Kada sam ga nabio kako valja proradio fantasticno.

 

sve u svemu, raspad... ne znam šta da radim sa tim plavim ekranom, je li rikava lap ili je nešto drugo

 

Meni je to bilo isto tako kada mi se razjebao dzek koji ide u hard disk. Stari tip ulaza. Malo ga skupio klestima i nikada vise nije izlazio plavi ekran. Mada to je lap top tako da ne znam.

Edited by HEFEST
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

au jebem ti.pod hitno ciscenje,pasta i remontaza.nemoguce da hyper ne moze to da obori na manje.

 

Kad već pričate o EVO 212, imam jedno pitanje:

 

Uzeh juče fx6300 sa ga-990xa-ud3. Nije bilo potrebe za fx8350, ne igram ništa preterano zahtevno a i ovaj kombo ćera sve živo koliko sam video kod ortaka. Ne planiram trenutno da ga klokujem ili bilo šta, da li stock može da ga drži na normalnoj temperaturi? Jedino što možda moram da napomenem je to da računar ne isključujem gotovo nikad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U onoj seriji Murder She Wrote strucnjak za racunare objasnjava kako racunar nikada i ne treba iskljucivati i daje objasnjenje zasto. Deluje razumno.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

moze,ako ti ne smeta verglanje.mozda ti sad ne smeta,ali eventualno ces da izludis :)

 

ja sam zadnje vrijeme ga drzao na 65 posto fiksno,tu mu je granica podnosljivosti,a dovoljno je za nekih 2-3 sata full load-a da ne odes preko 85-90 stepeni.uz malo srece to ces moci da nastelujes u onom budjavom easytune6 softu,ako ne,probaj sa speedfanom.tempeature su doduse okej,40-45 stepeni idle,do 65 load,na 8350,fx6300 bi trebao da bude dosta hladniji.

 

veci problem je ono smece od paste sto dolazi stock,ako ti se ne daje 560din za noctuu,prodaje jedan kragujevcanin strasnu hom mejd pastu,drugar koristi godinama,i tvrdi da je bolje od noctue,a kosta 150din,navodno sa zlatnim cesticama.ja licno nikad nisam htio da eksperimentisem,ne trosim toliko paste da mi je problem da furam noctuu.

 

meni se ta ud3 strasno lose pokazala,nenormalni padovi napona,prevruci vrm-ovi,nadam se da si uzeo zadnju reviziju i da te je zapao dobar primjerak.ako ne,vraci odmah i uzmi Msi 990fx-65 ili Asus M5A99X EVO R2.0,znam da si uzeo ud3 jer daju full dva x16 pci slota pa ako ti bude trebao SLI/crossfire,ali i na msi-ju moze,na asusu ne (mislim da onda rade u x8 rezimu) ali je ploca zvijer,ili nadji,kao ja,obicnu ga 990fxa d3 koja radi kao sat :)

 

sto se tice 6300 vs 8350,zbog nove generacije konzola neznam koliko je 6 jezgara fjucr pruf,sve ce to ici na 8,sad osim crajzisa koji je sranje nista ne koristi toliko jezgara,ali ce se to drasticno promijeniti vec za katolicki bozic.normalno,ako si vec siguran da ti nece rebati,onda naravno da je pametnija pazarina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto Hefeste dadoh ja plus da budeš neutral. :haha:

 

Blagoje

 

Vidim da u radnji gde sam uzeo nema MSI varijante koju si predložio. Ispratiću još 3-4 dana rad ove što sam uzeo, ako primetim bilo šta tražiću taj Asus. Stock se jedva čuje u Core 3000, menjaću ga nekom drugom prilikom - sad sam išao na varijantu da ne dajem novac ako ne moram pošto sam i ovo nategao jedva.

 

Ne igram Crysis-e i ostale budževine pa ni nije frka za procesor. Šta je 1100t? :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

najbolji phenom,jako malo mu treba da bude brz skoro kao 8350,a znacajno ima vise potencijala od 6300.isto 6 jezgara,ali kakvih.sto se tice ploce,ako si u bg-u,samo vratis i odes u drugi sop,ako ne jebiga,a evo ti spisak dje sve ima i koje su cijene:

 

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-990fxa-gd65/comp_comp_mboard/24/1994

 

znas da imas pravo 14 dana da vratis stvar i da ti vrate pare ako si uzeo novo u sopu,licno sam to uradio bas za ud3,tj prvo sam uzeo ud3,pa sam vratio i doplatio za ud5,pa je i ona bila problematicna i na kraju nadjem obicnu d3 na oglasima za 8 hiljada,povjerujem momku da 8350 radi bez problema,odem,testiram i sve nogama u guzicu :)

 

kako si zadovoljan sa fd core 3000?ja evo nikako da nadjem razlog (citaj:da opravdam davanje para) da mijenjam svoj cm 690,mislio sam i ja da ga uzmem,mada bi mi sad realno prije trebao neki full tower,pa na kraju cu izgleda da uzmem onaj LC infiltrator,ciftek ne mogu da smislim,a da dajem preko 100 e na kuciste me bas zabolje :) a i izgleda presjajno,iako znam da je sranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Naravno, muka mi je više od prava potrošača i zaštite istih, sve znam napamet, srećan sam jer ih više ne slušam. :haha:

 

Core 3000 je odlično kućište po mom mišljenju, uzeo ga je drugar pre nekih mesec dana a sada i ja. Jedina razlika je to što je on uzeo dodatne kulere pa je hladno kao frižider, ja naravno nisam ali je generalno u redu. Powder coated je pa mora da se pazi tokom šrafljenja i montaže. Preporuka svakako. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

kakva mi antena treba za wireless na lapu, imam mrežnu kartu ali signal stalno ide gore-dole pa pretpostavljam da bi ga antena pojačala

 

dakle, kakva mi treba, kakav ulaz ima, je li usb ili nešto drugo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

ap, koji je to kurac?

 

sere nešto signal, čas je 10 mega, čas radi kao dial up

 

nije valjda problem u mom dragom komodoru?

 

Commodore_LCD_side_left_ports.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...