Jump to content

Orphaned Land


Dowla

Recommended Posts

E, neka stigoh i do kraja ovog "putovanja". Vratite mi 75 minuta mog zivota, mogao sam da ih potrosim na nesto zanimljivije, tipa ucenje "Programskih jezika i metoda programiranja" koje svojevremeno padoh jer me je materija jako zanimala. :haha:

 

Nego...

 

BOG TE JEB'O, KAKO JE ALBUM DOSADAN!!! Ne mogu da verujem! Apsolutno ne mogu da verujem! :ph34r:

 

Dakle, krenula "Sapari" i ja sav srecan - jej, najzad je eto u dobrom kvalitetu zvuka, cvetam. Ide druga pesma, ja u fazonu "Ok, lepa melodijica, nije lose ali predugacko, mnogo komplikuju". I tu mi se prekida film. Sledece cega se secam - u nekom trenutku ocajnicki gledam u Winamp i vidim da je stiglo tek do 6. pesme! :mrtav: Opet prekid, mozak odavno mrtav, minuti (i, cini mi se, sati) prolaze, a ja ne mogu da se nacudim kako ovo ubija. Ubija u pojam, u mozak ubija bre.

 

Apeiron rece da Shlomit ovde ima vecu ulogu nego ranije - gde? Sem "Sapari" i "New Jerusalem" i ne cuje se vise kako treba. :(

 

Produkcija je super ali jebes to kad nema sta da se isproducira. Tj. ima, ali... Album zvuci sporo, kilavo, dosadno, neki pokusaji kompleksnosti i progresivnosti koji ne vode nikuda, dave. Folka vise nego ikad, rekoste? Premalo, ako mene pitate. Ocekivao sam mnogo vise istog.

 

Ako ja na drugo slusanje izdrzim svih 75 minuta (namerno govorim 75, eskiviram "Sapari") treba me obilno nagraditi definitivno, jer ovo je bolelo.

 

Ovoliko se raspisah iz prostog razloga sto sam jos uvek u soku kakvo kolosalno razocarenje ovaj album predstavlja. Ako za 6 godina nisu mogli nista bolje od ovoga da snime... Daleko im lepi Jerusalim, jbg.

 

I da, jos nesto (mislim to "since day one" ali se tek sad setih da kazem): naziv albuma je jebeno debilan. :da: Siguran sam da bi i bendovi iz trece lige italijanskog power metala sa pocetka ovog veka odbili to ime kada bi im ga neko ponudio i potrazili neko bolje. :da:

Edited by Talvi
  • Upvote 3
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo, slušah i sluša i slušah...

 

Dakle, u većini stvari ću se složiti sa Talvijem. Prvo, ovom albumu i njihovoj muzici zaista nije bila potrebna ovoliko nabudžena produkcija. Sve je previše ispeglano, Steven je zaista preterao. Jebote, posle preslušavanja ovog albuma, pustio sam Mabool, ma nema ni veze, čoveče, oni taj album neće da nadmaše ne za šest, nego za 66 godina.

 

Drugo, Shlomit je gurnuta u stranu, rekao bih potpuno neopravdano. Dovoljno je setiti se Asalk-a, pesme koja te natera da se naježiš čak i kad pomisliš na nju, a kamoli dok je slušaš. Takvih trenutaka ovde nema.

Na albumu generalno ima dobrih ideja, ali mi sve vreme tu nešto fali, kao solidan seks bez orgazma, a to ume da bude vrlo frustrirajuće :mhihi:

 

Treće, u nekoliko navrata sam uhvatio neke rifove koji su potpuno u Porcupine Tree fazonu (kasnije ću da navedem gde se tačno nalaze, nisam upamtio nazive pesama), što će reći da Steven nije samo producirao ovaj album, već je imao uticaja i na kreativni deo. Ne znam šta im je to trebalo, k'o da su neki jebeni početnici.

 

Sve u svemu, ostaviću sebi još vremena, možda mi se utisak promeni posle još slušanja, ali za sada mi se čini da su OL podbacili sa ovim albumom. Čini mi se da su više računa vodili o kostimima, cover artu i ostalim perifernim pizdarijama, nego o samoj muzici.

Edited by Sha
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...