Jump to content

Juliette And The Licks


Vlaja Buraz

Recommended Posts

E ovo sam cekao vec duze vremena, posle dva otkazivanja u BG bio je red da nas vise posete, zato sam se za ovu priliku iscimao do prvog reda gde mi je bilo super, sto zbog pogleda na binu, a i zbog zvuka koji je bio odlican, cist kao bebina suza.

I dopada mi se sto je prakticno otpevala sve strava pesme sa oba albuma, i sto je pred svaku od njih imala kao mini uvod, dok bend dzemuje, jedino me je iznenadila sa obradom Donne Summer Hot Stuff, cudi me da to ranije nisu obradili, i plus jedna nova pesma je bila izvedena, i prvi utisak da je stvar solidna, tako da jedva cekam novi albume, koji ce valjda izaci 2009.

 

Da li su snimili ceo koncert ili samo neke pesme?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Da li su snimili ceo koncert ili samo neke pesme?

 

Mislim da je bio emitovan ceo koncert. Ja imam jednu pesmu koju snimih sinoc u nekom Exit Retrospektiva dokumentarcu.

 

Inace, obradu "Hpt Stuff" sviraju vec godinama na svirkama. Imam nekoliko koncerata iz 2005. 2006. i 2007. i redovno svira tu pesmu.

Ponekad odsvira i onu Abbinu pesmu - "Money, money, money - must be funny...."

Edited by duruman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolji koncert u mom zivotu!!! Juliette je carica i tako je sexy :wub: Nije stala nijedne sekunde..konacno, posle par otkazivanja, vredelo je! I drzim je za rec da se vidimo i 2009. :wub: s tim sto bih volela samo njen koncert, a ne festival.. A trenutak kad me je pogledala i pokazala rukom na mene nikad necu zaboraviti :P (prvi red, naravno)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zezaš da si to bila ti? A šta si to uradila? Mene baš zanimalo o čemu se radi (radoznala duša, šta ćeš :))... Ja sam onda bila par redova iza tebe :da: Sjajna svirka, bend je bio fenomenalan, ona s nevjerovatnom energijom. Uzimali/a nešto ili ne, svaka im/joj čast! Napravili su pravu svirku!

 

edit: E da, ja sam mislila da se radilo o nekom seksi tipu kojeg je Julija poželjela, pa mu pružila ruku sa brojem sobe ili tako nešto :) hahahaha

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

e to je živa svirka, kad svi sviraju sve i još se izmenjaju sa instrumentima. meni je bio ekstra onaj deo kad se svi okupili oko bubnja, i Džulijet sa dve palice pokidala kreš kao prava divljakuša.

 

intro za So Amazing je bio mnogo jak, kad nas je ložila da ponovljamo stih, pa onda kreće stvar u furioznom tempu. Bullshit King je zvučala mnogo dobro.

 

da se ne lažemo, Džulijet nema neki ekstra dobar glas, dosta je to tanko, ali zato ima čelične jajnike i srce od lavice. kad iz svog onog lagodnog života filmske zvezde i keša i slave oće da se drka po turnejama to samo znači da mnogo voli muziku i da svira za ljude.

 

nego, negative creep i Kokopelli, šta mislite kako na ovdašnjoj sceni nema takve pojave kao što je Džulijet, ni blizu? kako to da su srčane žene sve u narodnjacima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jao da..intro sa So amazing..pa kad je otisla na desnu stranu bine i rekla nekome 'how come only you don't sing' i onda opet otpevala :D a to za bubnjeve...fenomenalno!!

 

@kokopelli - ocigledno si me pomesala sa devojkom kojoj je na kraju koncerta dala ona 2 pera :rolleyes: kamo srece da sam ja, ali nema veze..devojka je skroz u njenom fazonu, pravi fan, pa je i zasluzila.. Meni nije dala nista, nego je u jednom trenutku kad je dosla do leve strane bine pruzila ruku, pogledala me i otpevala 'you're burning cold' (ako se dobro secam).. ja sam zaljubljena u nju :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ја nisam zaljubljena, ali jesam očarana njenom pojavom i bendom :D Dok je lupala bubnjeve tačno se mogla primjetiti njena divlja strana ličnosti. U prinicipu, suština jeste ono što je rekao Voyager, Juliette uživa u muzici, pa samim tim ne možeš posmatrati Juliette and The Licks kao bend koji je došao da odradi tezgu i zapali nazad. Čak i da je tako, publika to nije osjetila.

 

A, znači, dala je 2 pera?! Nisam vidjela šta joj je dala, pa me ubila radoznalost :) A ti si dobila stih :da:

 

Mada, ono, da si baš into her, mislim da Julija ne bi imala problem s tim. Zapravo, to ne bi bio problem AT ALL :) Očigledno nisi dovoljno zaljubljena :razz:

 

et Voyager: Ne bih znala da odgovorim na tvoje pitanje, mada naša zemlja svakako nije stvorena za žene poput nje. Postojala bi ekstremno dobra ili ekstremno loša varijanta takve pojave. Prva se, u stvari, ne bi desila, jer nema dovoljno publike koja bi tako nešto podržala, a o drugoj varijanti ne moram ni da pričam. Nijedna rock ili šta-ti-već pjevačica nije imala prilike da ostavi utisak na publiku u Srbiji. U Crnoj Gori takvih žena ni nema, tako da :)

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Duruman, nisam gledao sam razne live nastupe po youtube ali nikada nisam naletao na obrade, u svakom slucaju strava sto su obradili i Abbu :)

 

Kada budete imali svirku u Beogradu, ako budes mogao narezi mi te live nastupe ako ti nije problem? :D

 

Elem najzanimljivije su mi bile 3-4 engleskinje koje su stajale iza mene, bile obucene kao Juliette sa cover 4 on the floor, plus su nosali flasu knjaz milosa koja je bila napunjena srcima sa njenim slikama, koju su uspeli da bace na stejdz, jedva ali ona to nije primetila a motala se blizu te strane, heh...

 

I kao sto ste svi spomenuli najbolji trenutak je bio kada je ceo bend cukao bubnjeve, mada pre toga mi je bilo zanimljivo kada su svi izmenjali instrumente, vidi se da je to multitalentovana ekipa :D

 

Ne znam da li je neko primetio, ali pesma Pray For The Band Latoya, uzivo ovako izvedena mi zvuci mnogo sporije nego na albumu :huh:

 

Zao mi je samo sto nije bio prvi gitarista Todd Morse (H20), koji je napustio bend pocetkom ove godine, ali dobar je i ovaj novajlija Craig (tetovarni sa leve strane stejdza), mada mu uopste ne stoji da peva lead vokal, tj. glas mu zvuci kao da je ziveo na viskiju i lebcu 30 godina :P

Edited by Ultimate Bastich

Share this post


Link to post
Share on other sites

et Voyager: Ne bih znala da odgovorim na tvoje pitanje, mada naša zemlja svakako nije stvorena za žene poput nje. Postojala bi ekstremno dobra ili ekstremno loša varijanta takve pojave. Prva se, u stvari, ne bi desila, jer nema dovoljno publike koja bi tako nešto podržala, a o drugoj varijanti ne moram ni da pričam. Nijedna rock ili šta-ti-već pjevačica nije imala prilike da ostavi utisak na publiku u Srbiji. U Crnoj Gori takvih žena ni nema, tako da :)

pa bila je samo jedna koja je ostavila utisak ali njena rock faza nije potrajala dugo, mnogo se prilagođavala tekućim stilovima, šminkeraj, novi romantizam, itd... mislim na jednu i jedinu Slađanu Milošević :cool: posle nje se nije pojavila pevačica takve izrazite individualnosti.

 

kao što sam pisao vezano za Džulijet, za rock pevača/icu nije toliko presudan kvalitet i tehnika glasa već harizma i priča, i naravno neposrednost i iskrenost u odnosu sa publikom. taj odnos podrazumeva i provokaciju, koketiranje i seksualne aluzije (shake your hips, lick your lips... like this). kada vidiš da je pevač na sceni oslobođen u pokretu i glasu onda i ti u publici se otvaraš i oslobađaš.

 

kad smo kod erotizma u rokenrolu, mene zbunjuje zašto tako nečeg nema na domaćoj sceni. ispada kao da su narodnjačke pevaljke stavile tapiju na takav vid izražavanja. ispada da su folk pevaljke hrabrije, oslobođenije i u tom smislu veće rokerke od devojaka koje pevaju po rok bendovima. maltene je Mira Škorić kao pojava i karakter jedini realan pandan Džulijet Luis.

 

idealno bi bilo da se pojavi riba koja je drska i napadna kao turbo pevaljka ali da je iskreno u rok fazonu. da li je to realno moguće?

 

pre pola godine ja sam startovo Maju Uzelac preko myspace-a da peva rokenrol kod mene u bendu, a ona nije htela, rekla je da ne ume da peva. šta reći, kad jedna Maja U. nema jajnike za rokenrol onda zaista nema nade :no:

 

p.s. jel još neko očekivao crowd surfing od Džulijet? kapiram da je ugovorom bilo zabranjeno zbog bezbednosti itd. mada šteta to bi bio vrh koncerta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno odlican koncert. Zvuk savrsen. Bio u drugom redu i provod je bio vrh.

E, a jel se sjecate ono kad je govorila da svi pjevamo sa njom "you're so amazing" i kad se jednom trenutku obratila nekome u prvom redu i rekla "how come you did not sing? let's do it again." ta kojoj se obratila je bila moja drugarica koja je poranila sa "you're so amazing" par sekundi pa je Juliette nije primijetila :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

 

(Personal Blog) More on the recent changes etc.

Photobucket

 

 

Hello my restless souls.

I try not to get too deep in these blogs. I might start changing that, ha ha, Generally I like to be motivational or positive most of the time but I feel I must address some of you who really believed in the Licks as a band and explain a few things.

 

The Licks had really broken up in spirit before we ever had a chance to make the 3rd album. Kemble left early on to go solo, before that my other drummer was done with life on the road, then Todd left out of an argument but really I think he felt done with "chasing this dream" with me. So all and all since I started the band 5 years ago I've had 5 drummers, 6 guitarists, 2 bass players. Most were just fill ins so we could keep touring. And only a few played on actual records.

 

But the bottom line is it is extremely hard to keep a band together and to keep people growing creatively in the same direction as songwriters which is nearly impossible. I've been fortunate to work with very solid and talented musicians and good hearted human beings regardless of anything else. For all the drama I've heard other bands have; screaming matches, fist fights, not talking at all, drug use, missed shows etc. We've had little in comparison. So I am thankfull for the guys that came along. And in the end I realized "The Licks" was my naive idealized version of what a rocknroll band should be. And not everyone can fit that.

 

Juliette and The New Romantiques This new incarnation is more about disillusionment and hope. Determination and despair. Romance and tragedy. And truly creating music that comes from those conflicts. It is more about a sound and energy than a "band".

 

To those who made your wonderful Licks websites and shirts and all the incredible creative things you contributed through out the years I can only say thank you, thank you so so much!!!! You have no idea how much it all means and meant to me!!!!! And I can only give that back to you in new music and new songs. And a new rebel fever. Cause after all I am a soul of defiance and never giving up. To go against the odds I try, try and try again. Its just my nature. And I try to extend that to you in the only ways I know how.

 

Do I have fear? Of course but it is exactly what gets me going. Because I L O V E what I'm doing and you who give it right back to me. It blows my mind. "You gotta give what you love, love what you live, to get it back". That is what the New Romantiques is. Its a concept. The Little Prince in a Mad Max world. Where the wild things are. These contrasts. It is a roughed up warrior full of pixie magic and sonic love landscapes but on spiked wheels on a barron dirt road in search of the remains of civilization.

 

It is not the good time gang of the Licks. Its rougher than that. Dreamier than that. This new band is an extension of the sound and energy of this record 'Terra Incognita'. Live we will play old songs of course but it is a completely different animal. And like in my drama in the movie world, my musical self takes on many different sounds shapes and visions and persona's so I will be doing all kinds of different things in the future but I will always be Juliette. Always. And I don't expect people to like every record, every song, every show, every picture, every outfit LOL. But that's part of the adventure.

 

See you soon inside the hot light. And thank you so so much for all your comments and encouragement!!!!

"Its the great rocknroll show. Its got no place to go. Suicide divebombers. You think time's behind you. Take a look ahead. The future is ours forever. The past is dead." From the song Suicide Divebombers.

JL

 

 

Myspace stranica ka njenom novom bendu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Američka rockerka Juliette Lewis opisala je svoj novi album Terra Incognita, koji uskoro izlazi, kao raj u buretu lave koje samo što nije eksplodiralo.

 

Juliette je snimila album sa Omarom R. Lopezom iz Mars Volte, a za žive nastupe umesto Licksa, sa kojima je nastupila na Exitu, ima novi bend koji se zove The New Romantiques, piše NME.

 

Ona je objasnila da je odbacila prethodni bend kako bi postala čistija na svom muzičkom putovanju.

 

Izrazivši spremnost na negativne reakcije, Juliette Lewis je zapitala:

 

"Ovo je deo putovanja, šta da radim? Da igram na sigurno?"

 

"Samo pratim svoj unutrašnji tornado", pomirljivo je poentirala pevačica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...
Juliette Lewis - Terra Incognita (2009)
MP3 CBR 320 kbps | 110 MB

Track List:
01. Intro
02. Noche Sin Fin
03. Terra Incognita
04. Hard Lovin' Woman
05. Fantasy Bar
06. Romeo
07. Ghosts
08. All Is For Good
09. Female Persecution
10. Uh Huh
11. Junkyard Heart
12. Suicide Dive Bombers

http://hotfile.com/dl/10699191/5681611/J__L__T_I.rar.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...

Američka glumica Juliette Lewis otvoriće ovogodišnje izdanje filmskog festivala Cinema City, 5. juna u Novom Sadu.

Juliette će zvanično otvoriti filmski program festivala, a sa svojim novim bendom, New Romantics, iste večeri će nastupiti u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Glumica će biti glavna inostrana gošća festivala, a publika će biti u prilici da vidi neke od kultnih filmova u kojima je igrala, da učestvuje u otvorenoj press konferenciji na festivalu, kao i da razgovara sa njom.

Pored toga, Juliette Lewis će održati i master klas za studente i mlade filmske umetnike.

Konkurs za selekciju Up to 10 000 bucks festivala Cinema City završava se u ponedeljak 5. aprila.

Do sada je pristiglo preko 100 filmova iz Brazila, Finske, Nemačke, Srbije, Hrvatske...

Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca.

Svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala.

Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od 2.000 dolara.

Treći internacionalni festival filma i medija Cinema City biće održan od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu.

Tokom osam dana, Novi Sad će ponovo postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...