Jump to content

Arjen A. Lucassen


StarbreakeR

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ima nekih dobrih trenutaka ovaj novi Ayreon, ali mi album baš pati od veoma sterilne i dosadne produkcije. Mislim album koji ima ovoliko pesama i ovako šarenolik spektar muzičara koji su radili na njemu, da mi ovako zvuči jednolično je baš problem. Retko šta iskače, čak ni oni trenutci koji trebaju biti malo epic, fale im teatralnosti, snage i karaktera.

 

Naravno, možda je ovo samo meni problem. Vidim da se nekima sa kojima sam pričao baš dopada album, a mene nikako da uhvati cela ta sonična pozorišna predstava, kao neki prošli albumi. Ali slušaće se još, pa se nadam da će mi se popraviti utisak vremenom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predug je album. Da ga je sklopio u 50-60 minuta, bilo bi odlicno. Ovako znam one singlove koje je izbacivao, Run Apocalypse Run i jos dve pesme. Sto se mene tice, to je dovoljno s obzirom da je lik uradio album za fanove a ne za svoju dusu realno ... Ne moze se ni ocekivati svaki put masterpiece da izbaci, jednostavno je nemoguce. Produkcija mi je odlicna, ali na svakoj pesmi imam taj osecaj ok, super zvuci, al' nikako da u'vati i mind blow. Posto idem na Ayreon show u septembru u Holandiji, nadam se da nece forsirati ove nove pesme uzivo previse ... Ok da se cuje, ali realno svi mi koji smo iskesirali te silne novce za taj koncert ocekujemo Ayreon old school a ne ovo sto je izbacio ove godine.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Ovo je verovatno prvi Ayreon album da nisam nesto pod hype-om (lazem, Theories mi je bio smece, nisam imao nikakav hype tada). Bukvalno samo u ovom traileru sam cuo 4-5 identicna rifa i isto toliko melodija i chord progressions koje je koristio na prethodnim albumima vec X puta. Mogu samo reci - reciklaza. Jedino sto je promenio je dodao malo "doom" feel elemenata, ali ni to nije nista spec. 

Mislim da se Arjenu osladile parice od "Once in a lifetime" show-ova i "exclusive rare box package ultra artwork deals", da je odlucio da samo stanca i da radi fazon koji je za sada dobitacna kombinacija. Doduse, moram priznati da iz price sa drugim hard core fanovima (u koje i sebe ubrajam jelte, nakon posecivanja 3 Ayreon koncerta uzivo) dolazim do zakljucka da se dosta ljudi umorilo od cele Ayreon price i forsiranja svega kao neki ultra special experience, takoreci, ogadilo im se sve to, kao i meni. Ili samo postajem matori prog prdonja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

I da je Dee Snider pokidao 😄

4 hours ago, azal said:

nisam procitao nijednu dobru rec o albumu, uglavom kritike da je trebalo da bude solo album, da ima previse glupe naracije, i da je vise glupa prica u prvom planu od muzike.

Inace, u Arjenovu odbranu - on je sam sve to i rekao kada je najavio album - da ce biti rock opera, malo horor tematika, da ce se razlikovati od ostalih albuma + da Warby ne svira bubanj.

Meni je album leg'o, prost i lagan za slusanje. Osim Kerika,jebo ga Kerik, mogao je bolji vokal naci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...