Jump to content

Negură Bunget / Dordeduh


Aurora Vandalis

Recommended Posts

  • 1 month later...

Sto volim kad mi ovako na prvu loptu nesto sedne savrseno, skoro pa zaboravljen osecaj. Deluje malo prijemcivije od debija, upeglanije produkcije ali opet otisao u nekih milion progresivnih pravaca. Ima ovo da se slusa i slusa, sto kaze Gojko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrhunski je album, meni lagano najbolje što je bilo ko iz stare NB ekipe izbacio još od Om (doduše, Zi nisam slušao uopšte, ali sam se nedavno podsećao na Tau i Virstele Pamintului, koji imaju dobrih momenata ali i mnooogo verglanja točkova u blatu praznog hoda). Sviđa mi se više čak i od prvog Dordeduh albuma, nekako mi još zrelije i kompozitorski upečatljivije barem na prvih nekoliko slušanja, al ovo je album koji mora dugo da se degustira.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уопште нисам одушевљен албумом попут већине. Поприлично сморан и разводњен, превише амбјенталних/фолк/симфо/пост-рок делова, таман нешто крене да се дешава па га начисто успоре. Трећа песма је потпуно одвратна и изазива ми нагон за повраћањем, четврта и последња досадне и сувишне, док би ове дуже песме скратио на највише 6-7 минута. Desferecat испаде најбоља песма с тим што би и код ње скратио онај амбијентални део у средини.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наравно да нисам очекивао да поново избаце нешто попут Maiastru Sfetnic или Sala Molksa. Прошли албум је много квалитетнији иако и на њега имам замерки. Јеби га, једино су на Om успели да направе прави баланс између блек метала и фолк/амбијент елемената, песме су динамичне и погодили су одговарају мрачну атмосферу. Све ово итекако недостаје овом новом албуму. Додуше, има занимљивих делова али ништа што би ме вукло да га пуштам чешће.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 hours ago, azal said:

smesno mi sto ljudi ocekuju Negura Bunget od ovog benda

Možda zato što je prvi album bio baš to? Drugačiji, ali taman koliko su i NB albumi različiti jedan od drugog. Koliko god da ovde ima dobre muzike, previše je delova koji mi kvare uživanciju. Treća pesma je KA-TA-STRO-FA (dobar je opis ovo paorski metal). Kamo sreće da je "će miš da umre" jedini problem (pominju se i nekakvi majmuni u tekstovima i šta sve ne, ali da vam ne kvarim doživljaj). Gluplje rifove nisam čuo skoro, a pevanje neću ni da komentarišem. Noćas ima da sanjam ono "merdži, merdži"... Mislim da bi i njih bilo blam da snime i stave na album ovako nešto pre 10-15 godina. Ali ostarelo se, proširili se vidici... Naravno, kome se sviđa šta ima ja da ga ubeđujem da nije to - to, ali neke deonice koje ovde mogu da se čuju nisam mogao ni da sanjam da ću da čujem od njih i to nikako ne mislim u pozitivnom smislu. Posle spota mislio sam biće dobar album jer je pesma ok (naravno, skraćena verzija je duplo bolja, i slažem se da je albumu potrebno kraćenje, predzadnja pesma samo počinje 3 minuta), a i onaj orthodox black metal imidž je obećavao. : ) Jedva sam čekao da izađe album, jer volim sve što su snimili do sad, a i zbog toga što je ovo najgora godina ikad, ali eto ni Dordeduh nisu izvukli situaciju. Ko ga jebe, ima šta da se sluša pa makar ni jedan album da ne izašao više nikad, ali više volim da slušam novu muziku nego da vrtim albume koje znam napamet. Nažalost moraću da sačekam nešto drugo izgleda.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Talvi changed the title to Negură Bunget / Dordeduh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...