Jump to content

Necros Christos


Goxy

Recommended Posts

  • 7 months later...
On 6/10/2018 at 1:28 PM, oʞɾoƃ said:

Ostaje samo jedna stvar, a to je da se negde uhvate uživo pre nego što obese gitare o klin.

So it shall be done, prvi datum Three altars burning turneje ispostovan da se stane u pogrebnu povorku ovog monumenta death metala.

Mala digresija, bar se nadam da je ovo zaista kraj jer posle ovako perfektno zaokruzene albumske karijere zaista nema svrhe vestacki produzavati zivot benda kad je vec od pocetka receno da ce biti tri albuma i kraj. Ako hoce da rade nesto neka osnuju novi bend i ostave da zauvek meditiramo o smrti NC. 

Posle svedocenja uzivo izvedbe benda jos je mozda i lepse znati da idu u istoriju na vrhuncu jer po meni nema bolje od ovoga: izdali su poslednji album koji im je nesto najbolje ikad uradjeno a uzivo su samo zapecatili sve hvalospeve koje sam ikad izrekao o njima. Bend zvuci  monumentalno uzivo, tesko kao kamen kojim je bila zatvorena pecina u koju je Isus polozen posle smrti. Ne znam sta mi je bilo bolje, solaze odrasle na klasicnom metal heroic nasledju, bubnjar koji je razneo doslovno ili Mors sa svojim zagrobnim glasom i Ugh posvetama Tomi Ratniku. Setlista me isto porpilicno iznenadila jer sam ocekivao vece oslanjanje na DD ali se naslo mesta za bisere izabrane iz cele karijere, cak se islo do Grave Damnation dana. Mozda je falila jos koja pesma, bilo je vremena za jos jednu bar do ponoci ali sta da se radi.

Sve u svemu, potpuno razlicita prica od Venenum ali oduvavanje u istoj meri, mozda za mrvu bolje zbog hedlajnerske pozicije. Sutra bih ih gledao opet da mogu pa eto, opet se jure na Brutalu pod obavezno jer sanse isticu.

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednostavno oprcali. Kasno sam se uključio u praćenje ovog benda, srećom ne i prekasno da ih čujem i vidim na delu. Savršen zvuk, odlična setlista, ekipa briljantna za instrumentima, kristalno čisto i razgovetno al ne na način koji bi umanjio misticizam i neku posebnu auru kojom bend zrači. Bubnjar pokidao sa gruvom, užasno energično i razigrano a direktno po lobanji. Koncert za dugo pamćenje. 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

23:42, sisaj.

Meni ovaj bend do pre par meseci ostao u pamćenju samo po tome što ima enormno nepotrebnu količinu introa i midtroa na svojim albumima (tzv last.fm spam), i uredan dm između toga. Nakon poziva za unholy travel gathering, uputio se dublje u presluše, i kada se raščisti šuma od 20sekundnih orguljtroa i bravura na akustari, može tu dosta dobrog da se probere i ukopča sjajnoća. Meni lično, pored same zagrobne atmosfere u pesmama, najviše prija koketiranje sa tehničkijim deonicama a koje nikad ne preovladavaju nad prostijim thrashy mlaćenjima. Pa čak i na poslednjem gde su samo explode-ovali standardnu formulu u malo epičnije stvari sa najboljim solažama do sad.

Koncert, ukratko, izuzetan, to je ta mala sala SKCa atmosfera kao iz najboljih dana (i zvuk koji tamo skoro nikada nije bio), solidna lista i trajanje (~1h11min, sisaj Slobo) i posebna pohvala na kriminalno jeftin merch, posebno za turneju koja je maltene izuzetno samo po Zapadnoj Evropi. Mali zbun što pevač nonstop pričao na engleskom, ali nije da je nonstop nešto pričao, pa ajd. Sve u svem', meni bend večeri bez problema, i sad kad znam kako to može da zvuči live, bilo bi mi žao da sam ovo propustio.

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote

In the society of today, I would say that “Domedon Doxomedon” is almost like a statement. I mean many people these days listen to music through Spotify or steaming services and often just pick the songs they like. And here you are with almost 2 hours of new music and a concept where you really have to sink your teeth in, in order to understand it all. An album which will probably keep you busy for months if you really want to take your time to experience it all as a serious listener.
“You are truly right my friend. “Domedon Doxomedon” is for sure a statement against the modern zeitgeist of music. A big middle finger to the music business in general and to all those who are searching for some kind of light and ‘easy’ entertainment. I hate how things are going these days. Everybody is just consuming blindly and if any song fails in the first two minutes, no one is willing to listen closely anymore. You know, back in the seventies, acts like YES or KING CRIMSON hit the charts with double albums and records which demanded the will and effort to be understood. I cannot stand these plastic productions anymore. I am not willing to accept any more compressed shit. I do not want to hear triggered drums. I am disgusted by ‘pay-to-play’ tours and concerts. And I hate magazines who just give bands the chance to be interviewed when their label is paying for advertisements. This has to be stopped, all of it!”

https://www.voicesfromthedarkside.de/Interviews/NECROS-CHRISTOS--11644.html

Reci sve kako jeste brate Morse.

Btw razdevicio sam Domedon i ovo nije album vec prava enciklopedija, putovanje. Iako generalno ne volim ovakva pakovanja ovo je jedan od najlepsih diskova koje imam u kolekciji, detalja milion, ocigledno je da je brdo vremena otislo u svaki delic ovog izdanja.

Sve u svemu ovim je prica zaokruzena konacno, otisli su zaista magnum opusom u svakom smislu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 2/5/2019 at 12:18 AM, obsessed by cruelty said:

jebo mater imam bas bitan ispit u subotu ujutru (stvarno u subotu lolcina) a petak uvece mogu da ih vidim, doduse treba da se putuje jedno 100inak km, da je bilo koji drugi dan jebeno.. a solidno me izloziste sad, kapiram nesto da cu u poslednjem momentu da kazem jebes ga i da odem na bus haha

 

On 2/5/2019 at 12:56 AM, Grobodan said:

uradi to ne budi picka

 

RAZMISLI BOLJE BRT IONAKO NISU NEKI RIFOVI

Ae ako nisam nevaspitan, okačite mi šta je vama najbolja pesma od Necrosa za quick sample jedan pa da ubačim u rotaciju opet, nisam ih slušo 5 god

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ako si mi reko, prozivam ljude najstrasnije kad ne slusaju cele albume (ili me podjebavas na racun toga sto sam te nekad prozivo za isto? :D )

Slusao sam ranije neki prethodni album ili dva, bem li sad i koliko imaju, ovo pustih dok mi se skidalo sa slsk sledece na dnevnom redu... Read all about it na linku u sigu, tj. na psiho bm temi :D

 

Meni ovo lici na Incantation otprilike, ne mogu kazem da me je nesto raznijela pesma, pa ako je to "najbolja", iliti omiljena Gojku i braci sa last.fm, i to mi govori dosta xD

Za sad samo bm, NC drugom prilikom :blek:

 

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incantation??

Ma daj bre Dimone, eventualno Incantation sa pola muda, cringe tekstovima, jebenim refrenima..

Ima danas (po)dosta bendova koji furaju Incantation fazon, neki su čak i uspešni u tome (NC ni približno), da ne pominjem imena, pričao sam o njima već..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam pricao o kvalitetu, nego o tome odakle maznjavaju rifove :D

A to da nema neko mudo + šminkerski okultizam i površinski tekstovi na tu temu i nije da nije, mada ne mogu da se pohvalim ni Incantation da mi je medju omiljenima, treba i to opet slusati...

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

E onda ok:D

Mala preporuka, ako se odlučiš da kopaš po Incantation diskografiji (poprilično obilnoj), nije loše da kreneš od središnjih albuma (Diabolical, Infernal, Decimate..), odlični albumi sa mnogo sjajnih momenata:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biće, mora to da se obiđe opet, sešću par meseci intenzivno da češljam dm...

a kad si već tu da ti udarim zazubicu da sam ih pretprošle godine na BA u 3 dana gledao dvaput, posebno dm klanje, posebno doom set :bigblue:

Čak mi se ta death-doom varijanta više svidela, sjebana atmosfera, turobne masnoće! :blek:

a i prvi set bio po danu a dumčina po noći jbg, i šetale se utvare po zidinama zbakljama, nez je l' to ili muzika po sredi :obrv:

mada nisam taj kog kupuju šljašteće mantije i pobednici konkursa za najduže i najšiljatije kapuljače, za razliku od pojedinih ovdašnjih hajpera :bigblue:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...