Jump to content

Heathen


dr.lecter

Recommended Posts

Meni je Evolution bio, i dalje je, među najboljim thrash comeback albumima, što verovatno napišem ovde na svake dve stranice, pa sam se solidno radovao i ovom drugom "povratku".

Nije užasan album, ali je solidno hladan tuš. Posebno me prvo slušanje smorilo, kad skontam koliko me riffova podseća na Exodus, koliko ide u neke suvoparne thrash deonice, koliko fali dobar refren.

Realno, kad se pogleda tracklist, odmah se uočava problem, jer su sve pesme ispod 6 minuta. Jebeš takav Heathen album. U principu nije problem ni da budu jednom pretežno kraće pesme, ali su velikom većinom dosadne.

Mislim da mi najbolji instrumental, "A Fine Red Mist", što isto dosta govori o albumu. White zvuči solidno kao i uvek, i ima i par dobrih refrena (Blight, Sun In My Hand), ali gde god ima dobrog refrena nema riffa, i obratno.

Meh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što kaže Angelysmor nije ovo užasan album (još uvek nisu stekli metalikin i sepulturin kapacitet;)), ali jeste definitivno najlošiji Heathen album. Posle fenomenalnog povratničkog Evolution-a i ja sam jedva čekao novi, ali mrka kapa.. Doduše ima na albumu i odličnih prepoznatljivih Heathen rifova i solaža, ali u većini deluje sve nekako bledo, neubedljivo. Meni ovde zapravo najgore deluju Vajtovi vokali, da jeste on i ranije imao dosta melodike, ali ovde su dovedeni do apsurda, refreni su mi toliko cringe da dovode do banalnosti, takodje, imali su oni i sjajnih balada ranije, ali ovde su prosto užasne.. Ajmo na svetlije tačke, Dead and Gone, In Black i The God Divide su sasvim solidne stvari koje bi se fino uklopile sa predjašnjim njihovim radovima, ali zapravo najsvetliji primer na albumu je instrumental - A Fine Red Mist gde bend konačno puca iz sveg arsenala, minus vokali, što je izgleda i spasilo ovu stvar.

Sve u svemu neka sedmica, onako na lepe oči, a i tako nismo imali bog-zna-kakve treš albume ove godine, pa ispada da Heathen opet uzima trofej:haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po meni je ovo album koji su trebali da izbace neke 1993 kad su svi kretali u gruv neki i eksperimentisanje a da prethodnik stoji na mestu vrh comebacka, jako mi je cudan ovakav album posle tolike pauze i ove klime danas u metalu.

On 9/29/2020 at 4:10 PM, HUMAN said:

Dead and Gone, In Black i The God Divide su sasvim solidne stvari koje bi se fino uklopile sa predjašnjim njihovim radovima

Bas ovde navedene pesme su simptomaticne za taj novi pravac u kom su krenuli, ne znam po kojoj liniji se pesme od 4 minuta sa gruvi rifovima uklapaju u njihov predjasnji rad. Sto rece angelismator, jebes Heathen album sa kratkim pesmama a da, zaista se cuje Exodusa dosta sto je i mozda i jasno sto ali nije bas moralo ovoliko.

Najbolji momenti albuma i meni instrumental i The Blight, koja jes da ima prvi Exodusast rif ali jebe celom duzinom, refren bas kida.

Sve u svemu, razocarenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само да потврдим да је нови албум распад. Никада нисам био неки фен и поштовалац овог бенда а после овог албума дефинитивно нећу ни бити.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...