Jump to content

Porcupine Tree


Vitamin K Experience

Recommended Posts

On 3/11/2022 at 10:04 PM, Angelystor said:

Mene zanima čiju je sestru Colin Edwin mazio pa da ga ič ne pominju u kontekstu benda.

Pre se radi o tome čiju sestru nije mazio...još u vreme Incidenta je došlo do stilskog razilaženja između njega i SW. Čak i da su već tada nastavili sa radom, Colin bi verovatno bio out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ima li kakvih utisaka vezanih za novi album, društvo? Ja sam mu u startu pristupio potpuno nezainteresovano, kao i celom reunionu, jer je sve mirisalo na fan service od starta. Međutim, počinjem malo da menjam ploču kako sam krenuo da vrtim album - još se sleže, ali mu se svakodnevno vraćam sa zadovoljstvom, vrlo je dosledan i ima pregršt klasičnih PT momenata. Tek ćemo da vidimo do kraja nedelje, ali za sada obećava. :da:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se svidja. Nije u rangu najboljih izdanja, ali ima dobrih pesama.

Bonus pesme su solidne, nekako bi mi album bio prekratak bez njih.

Smesno mi je koliko se Vilson potrudio oko bas deonica, valjda hoce da dokaze da mogu i bez Kolina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeste potpuni fan service album ali je dobar. zvuci bolje od poslednjih par PT sigurno, kao neki PT kolaz, iz svake ere po malo. 

meni se bas recimo ne svidja, jer koliko god da se potrudio, ne zvuci kao Kolin, koji je imao neki jako smooth i prijatan stil, a steva svira bas kao gitarista. 

Meni je oduvek najbolji PT i Steve bio onaj melodicni koji vuce na Bowie-a i Pink Floyd tako mi je i ovde, Of the Day, Dignity su mi medju omiljenih. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Closure / Continuation remains at the #1 spot in today's Official UK Charts. It’s a thrill to see creative rock music riding high alongside mainstream pop, testament to the support of both our long-term fans and a newer generation of listener."

😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meni album onako. Mislim lepa je to muzika, elegantno i gospodski je sve urađeno ali same pesme su baš prosečne, nekako neinspirativno i na leru komponovano. Kao Tool kad je izbacio Fear Inoculum, taj neki rad, uredno ali ne baš inspirativno. Ima baš dosadnih delova. Ali live verovatno sve puca pa ću se potruditi da ne propustim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam baš niska očekivanja od albuma, baš zbog gorepomenutih fan service stvari, i to se na kraju ispostavilo kao ok stvar. U stvari, sigurno su i par zadnjih SW albuma pomogli da se spuste očekivanja, hah. Dobar je album, ali daleko od toga da zaslužuje neki hajp.

Što reče azal, mish-mash starijih radova, ali pre svega naughties materijala. S tim rečeno, najveći problem ovde što nema nijedne pesme da mogu da kažem da jedva čekam da čujem live. Tipa, Harridan je ok, ali je na kraju dana samo kao neki dosta editovan Anesthetize. "Herd Culling" ima najveći potentijal, možda me uživo obrlati skroz. "Chimera's Wreck" je kul i uopšte ne zvuči kao da traje 10 minuta, ali pre bih (opet) čuo Russia ili Something Beautiful live nego nju.

Dobar je balans između "stari dobri PT" i da kanda zvuči novo. Čak bih i rekao da zvuči kao neki album koji bi bio između Incident i HCE, a ne nakon svega. Iako ni meni nije drag Steva kao basista, mislim da to jeste glavni razlog što album zvuči drugačije, a ne skroz te jedno te isto. Najveća milina mi je slušati Gavina tho. Koliko god da je SW imao umešnih ljudi i gostiju na solo albumima i turnejama, baš je brat koplje iznad svih ostalih po milini slušanja i prepoznatljivosti svirke.

I da, bonus pesme baš dobre, čak bih mislim sve stavio na album umesto slabijih (npr. Dignity, Walk the Plank). Čak mi "Population 3" možda i najbolja stvar od svega.

Summa summarum, dobra svirka ali uglavnom nigde pesme. Ali istovremeno i lowkey pozitivno iznenađenje.

P.S. Izuzetno se radujem koncertu u Amsterdamu, a još sam hteo i u Berlin na otvaranje turneje da idem, ali su onda objavili datume po US koji su pre toga pa sam odustao :haha:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se mesec dana kasnije album i nije baš sjajno održao. Solidan je album, ali se na kraju ispostavilo da mi nedostaje neki WOW highlight. Iako je sve to korektno, zna se gde su Porcupine Tree standardi. Iskreno, radije bih slušao skoro bilo koji od Wilsonovih solo albuma... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...