Jump to content

Twin Peaks


Buddha

Recommended Posts

  • 1 month later...

Ponovo sam odgledao celu seriju i sad cu stalno da je vrtim jer ne zelim da izadjem iz te atmosfere. Opet mi je bila sve bolja i bolja kako odmice; druga sezona bolja od prve, najbolji deo druga polovina druge sezone, najbolja epizoda poslednja epizoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o1_540.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o3_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o2_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o4_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o5_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o6_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o7_500.jpg

 

tumblr_oots7inwxK1sggbi2o8_500.jpg

 

Many of the photos in this post captured while the cameras weren’t rolling on the set of Twin Peaks were taken by actor Richard Beymer (who played ‘Benjamin Horne’ in the series) after the photographer hired to take promotional shots for the film quit (you can still buy a few of Beymer’s beautiful photos here).
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

e, posle cetiri epizode mogu da kazem da mi se sveukupno svidja. serija je izmenjena taman koliko je potrebno da ne bi previse podsecala na staru, a ima fleseva sve vreme. malo mi bodu oci previse infantilni kuper, i ono drvo koje ne lici ni na sta, ali za toliko se moze oprostiti

Share this post


Link to post
Share on other sites

tumblr_oqb3rj7P7k1sggbi2o1_540.jpg

 

Na kojoj Lilandovoj skali vam nadolaze bolovi od čekanja za novom epizodom? :bigblue:

 

Otkako su izašle četiri epizode svaku sam gledao u razmaku od dan dva, jer svaka sadrži enormnu količinu Linčovog ludila da preti da se pogubi, ako se ne isprate svi bitni, a sitni detalji tokom epizoda dosta se propušta i bilo bi žalosno ovo gledati đuture kao sve ostale serije koje slede takav primer...

 

Nisam se nadao da će se vratiti starom Twin Peaks-u, i to je dobra stvar, jer kada matori režiser poput njega isporuči ono što on zaista želi da uradi bez ikakvih restrikcija to je pobeda za film i autore.

 

 

Fasciniran sam nekim stvarima u seriji. Kompletno je snimljena digitalnim kamerama, a ima možda gore i jeftinije efekte nego li originalna serija, ali u tome leži i draž, jer Linčovi pejzaži Black Lodge dolaze iz ljudskog košmara.

 

Dobro je inkorporirao i zvuk koji pravi u pozadini dok ne ide muzika, gradi tenziju i neprijatnost, volim takvu atmosferičnost kod serije. Ako se stari Twin Peaks i Fire Walk With Me, služio snegom/distorzijom sa televizije ovde Linč bez pardona prihvata današnje digitalne boljke, bufferovanje, gličeve. (obratiti pažnju kada mračni Cooper kokne ženu od onog tipa što ga zatvore)

 

Posebno obožavam deo gde na kraju svake epizode imamo priliku da čujemo neki od bendova koji će krasiti kompletni novi OST kada izađe. Za sada matori nije pogrešio sa izborom.

 

Ukratko, prve dve epizode, nisam video veći mrak i horor na malim ekranima u skorije vreme. Ona stvar iz kutije me iscimala kao ništa do sada. Drago mi je što već od treće ubacuje taj njegov čudački humor. Četvrta ima neke od najboljih scena sa Cooperom od kojih sam se ismejao dobrih pet minuta.

 

Pored ovih par serija koje gledam trenutno Fargo (sezona 3 kida) Better Call Saul (dobro je, ali...) Linč je došao sa ovime i pokupio sav kajmak. I drago mi je, matori je zaslužio posle 12 (kada je izašao Inland?) godina da napravi svoj najimtimniji rad i poput feniksa da zablista i zasija i onda nestane u obliku pepela.

 

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, sada treba izdrzati lincovo zajebavanje koje ce ocigledno potrajati, i potrajati

 

 

kuper i dalje mentalno ne odmice od dvogodisnjeg deteta, a puna zgrada japija to ne primecuje tokom celog dana...aj, nek bude. svideo mi se dr. dzekobi, on i jeste logisno zavrsio kao teoreticar zavera. puse se morley cigare...a sto se tice tabele, mislim da sam trenutno na 6.5

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam za vas ali ova pesma od sinoć:

 

 

:azal:

 

 

Čini se da je malo slabija epizoda nego prethodne četiri, jer isprva deluje kao da se ništa posebno nedogađa, ali opet se mlitavo pokreće zaplet. Vidimo prvi put Becky (čija li je ona kćerka?) (Amanda Seyfried)) koja će verovatno biti nova Laura Palmer, Lynch je u intervjuima naglasio da će ona biti jedan od centralnih likova za novu radnju.

 

Ponovo pojavljivanje i omaž Silvi/Bobu. Efekat jeste presmešan, ali je pomalo i groteskan.

 

Dr. Jacobi je sjajan kao ludi podcast/livestream teoretičar, dobili smo uvid u slobodno vreme šta rade određeni stari znalci iz grada. :mrgreen:

 

I ja sam se umorio od usporenog Cooper-a. Nadam se da će se to razrešiti kroz epizodu, do dve. Moram da pohvalim Kyle, odlično barata sa oba spektra glume. Nikada nisam mislio da ima tako nešto u sebi.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha, i tebe je dotukao Cooper. i_laugh.gif

 

Verovatno i najbolja epizoda do sada jer ima nešto približno koherentnom zapletu.

 

Postoji jedna jaka i neočekivana scena , a i naspram svih horora i užasa koje smo do sada videli koji su više bili na podsvesnom nivou ili na bazi snova, ovo je ukorenjeno u realnosti, vidim ja da će Lynch da šamara sa ovakvim ispadima do kraja serije.

 

Ne znam koliko je dobro što je Diane konačno dobila lice, ali garant ima veze sa raskrinkavanjem zlog Cooper-a.

 

Ja zaista skidam kapu Kyle MacLachlan-u, njegova uloga retardiranog Coopera je fantastična, imaš momente čiste komike, pa onda u tom ispraznom telećem pogledu osetiš toliki patos i veltšmerc da te srce zaboli i pustiš suzu. Sjajno glumi, ako će ostati zapamćen po nečemu onda će to biti ovaj novi Twin Peaks.

 

Najgori momenat u epizodi, Balthazar Getthy koji glumi Red-a, krimosa koji diluje drogu po malom gradiću i pokušava neuspešno da kanališe ludilo kojim je odisao Hoper u Blue Velvetu. Cela ta scena sa njim mi je više čudnjikava nego li zastrašujuća. Onaj mali (Hornov sin) je realno pojeo scenu sa onakvim izlivom emocija straha i neverice. 0_icon1.gif

 

 

Inače juče sam prisustvovao najgoroj tribini o Twin Peaksu u Domu omladine, držali su ga iz društva Lazar Komarčić, gde je jedan od moderatora očigledno bio ozlojeđen što nije dobio stari Twin Peaks i to je pominjao xxxx puta, jedino je celu tu ujdurmu izvadilo pojavljivanje jedne lujke koja ih je prekidala par puta.

 

Biće i za koji dan predavanje u KC Gradu, pa će se i to overiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne bih imao problem sa retardiranim kuperom da je to bilo u jednoj ili dve epizode, ali ovo će da se razvlači do ko zna kad, a svaka scena po 5+ minuta. meni je prvom bilo zanimljivo i povremeno smešno u početku (u trećoj epizodi) kako linč pokazuje srednji prst svima, ali na kraju će ispasti da je nekoliko sati materijala bačeno ni gluposti.

 

no, vidim da se po netu više raspravlja o sceni sa udaranjem klinca (i optuživanju milenijalaca od srane high horse "starih fanova" da su pahuljice) nego o tome što se polovina do sada prikazanog može komotno iseći. dosta dobrih stvari je nagovešteno, ali između njih ima previše fillera. možda bi bolje bilo da epizode traju 45 min, a da nisu uvodili 50 novih (barem za sada) apsolutno nepotrebnih likova.

 

tačno mi dođe da batalim dok se ne završi i sačekam da neko izmontira celu sezonu u neki not director's cut.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ide kilavo, ali ide. cini mi se da sam navikao na ritam, mozda to i jeste brzina kojom su se dogadjaji odvijali u prvoj sezoni. bas se pitam sta ce kuperu da vrati pamcenje.

 

ta pesma mi zvuci jako poznato, moguce da je sa soundtracka za "fire walk with me"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sretne Diane i ona ga trigeruje

 

Nije mi se dopala ona scena sa klincem, bas mi je van svakog konteksta a nije kul

 

Generalno mi se dosta svidjaju nove epizode. A bilo bi kul kad bi naletela sad jos neka onako mracna kao prve dve nove.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radujte se, epizoda koja ima linearan narativ, ali sa još jednim srednjim prstom uprtim u publiku koja gunđa pred sam kraj epizode. :haha:

 

Vratiće nam se uskoro i Cooper, ako ga ovo nije dodatno trgnulo iz retardiranosti, ne znam šta će.

 

Nisam očekivao da će Diane biti tako "otvorena". :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da vam se pridruzim. Obozavam seriju. Ove nove epizode su mi vrh!! Mnogo bolje od starih. 7 epizoda ostavila je prilicno jak utisak. Bas mi je zao Diane. Vidi se da je istraumirana. Bob ju je najverovatnije silovao. A to je sigurno isto ucinio i Audrey dok je bila u komi.

Bob je zivotinja!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...