Jump to content

Twin Peaks


Buddha

Recommended Posts

Jebo mater ono sinoć je bilo posebno.

 

 

 

Samo se od Lyncha može dobiti sci fi b horor film i odjebavanje glavnog toka priče. 0_igrabana.gif

 

Osećao sam se kao namagnetisan dok sam gledao ovo crnilo koje se odvija tokom čitave epizode.

 

Nastavlja mitologiju Twin Peaks-a i The Black Lodge-a, malo je reći da je nešto tu jasno osim par stvari. i_laugh.gif

 

Sada još više čekam da to dalje inkorporira u dalji narativ.

 

Definitivno najbolja epizoda do sada.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

uhhh ja nisam gledao jos, cekam da izadje sve pa da izbindzujem

 

uopste nisam optimistican pogotovu posle zadnjeg posta :haha:

 

Jel moze da se gleda ova sezona bez pogledanih starih?

 

sto rece brt Phallusifer ne ide, izdvoji neki vikend pa odgledaj, ionako najbolje povatas TP kad gledas zaredom, gomila likova gomila radnji...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osećao sam se kao namagnetisan dok sam gledao ovo crnilo koje se odvija

 

bio sam hipnotisan ko retko kada tokom onih sekvenci

 

Ko bude u ovom fazonu onda ce mu ova epizoda biti genijalna. Ja sam samo blenuo i pomislio kako bih se istripovao da sam to dosta ranije gledao, kad sam bio mladji. xD Kao da sam gledao Winamp vizualizacije :haha: Ali vraticu se na ovu epizodu kad budem imao neko granje na lageru.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vo pogledaš celu prvu sezonu, onda drugu do oktrivanja Larinog ubice i poslednju od druge sezone, ovo između preskoči jer je težak filler u pitanju. Mislim da je ipak ovoj seriji najbitniji Fire Walk With Me film i Missing Pieces, dosta se nadovezuje na isti, možda čak i više nego li na originalnu seriju.

 

Sale, ja sam na nuli za sada. :bigblue:

 

Phallusifer, upravo, meni je ceo taj segment delovao kao rad kakvog studenta sa režije, ali obećavajućeg. Vizuelna bombona od epizode, jedva čekam sledeću da vidim kakvo nam ludilo sprema. Bio bi dobar zonfić da izbaci još jednu strejt epizodu i onda do kraja serije da gura ludilo do 11.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikada me nije kupio, naspram Boba je oduvek izgledao nekako karikaturalno. :da:

 

Ponovo kažem meni je dozlogrdilo od raznih drama i podzapleta ostalih građana Twin Peaksa, barem ovih koji nisu bili bitni za glavni tok priče, garant se niko od njih neće ni spomenuti niti pojaviti u ovoj novoj sezoni.

 

Inače Frost je najavio novu knjigu o Twin Peaksu koja će razrešiti još stvari, kontam da je laka lova u pitanju, ali bih voleo da je uzmem jedared, isto kao i ovu prethodnu što je izašla pred seriju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos jedna knjiga? pretpostavljam da ce to biti nastavak serije, a "secret life of twin peaks" je odlicno uradjena, i vredi je uzeti. ima crowleya, ima nixona, bohemian grovea...pravo pitanje je koliko je materijala ukupno napisano i sta je od toga ekranizovano.

 

a za lude teorije vredi otici na "welcome to twin peaks" forum, tamo hc fanovi bas pisu svasta

Share this post


Link to post
Share on other sites

twin-peaks-the-final-dossier-785x953.jpg

 

Evo ga omot za novu. Konkretno se još ništa ne zna šta će sve biti unutar nje, neki pretpostavljaju da je možda i korigovana verzija te prve knjige. No, videćemo kada izađe.

 

Youtube ima i previše video klipova gde ljudi imaju izgrađene teorije o novoj seriji i to nakon svake pogledane epizode. Mene to iskreno ne zanima, više volim da popričam sa ljudima koji gledaju seriju i da vidim koliko su nam različita mišljenja. :haha:

 

Michael Snow je simpatičam omladinac koji studiozno obradio svaki lik iz prethodne sezone i prati nove epizode, a pored toga je pričao o igrama npr. Planescape, Warhammer, Dark Souls. Jako rečit i sposoban mladac za svoje godine. Obratie pažnju.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova sezona Twin Peaksa je suma sumarum svih Lynchovih radova do sada, generalno sam oduševljen. Nijedan drugi režiser ne može da me natera da 5 minuta gledam kako lik riba parket bez ikakve poente.

 

Poslednja epizoda je verovatno nešto najčudnije što je napravio, čak i od Inland Empire. Baš mi je drago što je ovo išlo na TVu. :D Mogu samo da zamislim nekog nesrećnika kome je ovo bila prva Twin Peaks epizoda ikada.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova poslednja epizoda Twin Peaksa je nesto najgenijalnije i najsavrsenije prikazano u istoriji televizije. Celu epizodu sam gledao kao ocaran. Ona NIN pesma mi ne izlazi iz glave. Genijalno!!

Mislim da ce ovo biti najvece Lincovo remek- delo

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyle o Cooperima, koji je četvrti? Ili je meni nešto promaklo od gledanja serije ili tek treba da se pojavi?

 

Getting Into Character(s)

 

“There are three characters that I play in Twin Peaks. Actually four, but the fourth is only seen for a very short period of time, so we’ll say three. Each character is very distinct, very specific and quite different from the other. And the way I found each of those was a process. So for let’s say the evil doppelgänger, much of that character came from the physical presentation, and how we created the look of that guy. But also inside —not that he’s not human— but he’s almost inhuman, lacking any remorse whatsoever. That was difficult for me to get to, but you just have to think of yourself as a shark in the water.

 

The other character of Dougie is almost a blank canvas, he’s almost a newborn in the body of a grown-up person. And that process was more about discovering the world as if seeing it for the first time. So there’s an innocence there, and there’s a sense of timing that is different than what you or I might experience in the world. Things take much longer to explore and experience, and David gave me the freedom to be able to find that.

 

And finally, of course, you’re left with Dale Cooper who’s now 25 years older and still Dale Cooper, but perhaps a little wiser. He’s had some tragedies in his life that have affected him in a way that’s maybe quiet him a little bit.”

 

grand-theft-auto-vice-city-marcos-liguori.jpg

 

 

:haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...