Jump to content

Dune (knjige!)


Abael

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

https://carobnaknjiga.rs/chest/pimg/1590148647_Dina6.jpg
 

Quote

 

Poslednji roman Frenka Herberta u veličanstvenom serijalu Dina – najprodavanijoj SF sagi svih vremena.

Arakis, pustinjska planeta, uništen je. Začin je prestao da teče. Uvažene matere, nasilan matrijarhalni kult koji se vratio iz Raštrkavanja, pokorile su ostatke starog carstva. Samo benegeseritkinje još odolevaju uništenju, ali znaju da je to bitka koju će izgubiti.
Vrhovna časna majka Odreida pretvara Kapitol, sedište sestrinstva, u novu pustinjsku planetu na kojoj će, nada se, crvi ponovo slobodno lutati. A kad budu bile kadre da kontrolišu reprodukciju crva, benegeseritkinje će ponovo vladati melanžom, najvažnijom materijom u vaseljeni. Ipak, njihovo istinsko oružje protiv uvaženih matera jeste čovek koji je živeo hiljade života. Čovek koji je služio bogocara Leta II i njegovog oca Pola Muad’Diba Atreida.

„Neizmerna i fascinantna saga o Dini se nastavlja – uzbudljiva i nevero­vatna kao i uvek.”                                 – Kirkus Reviews

„Mimo svih očekivanja, univerzum Dine razvija se u sve raskošniju i moralno zahtevniju priču.”                   – The New York Times

Frenk Herbert (1920–1986) jedan je od najznačajnijih pisaca naučne fantastike. Napisao je preko 40 romana i zbirki priča, eseja i poezije. Najpoznatiji je po serijalu Dina, u kojem je objavio šest romana. Među njegovim značajnim delima su The Dragon in the Sea, Destination: Void, The Santaroga Barrier i The Green Brain, kao i Soul Catcher, jedini njegov roman koji ne pripada naučnoj fantastici.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Quote
SAJAM U ČAROBNOJ KNJIZI OD 16. DO 31. OKTOBRA
Knjige i stripovi s 33% popusta i mnogo privlačnih akcija!
Sajma ove godine, nažalost, neće biti, ali priliku da dođete do obilja novih izdanja Čarobne knjige i da iskoristite naše sjajne popuste i akcije imaćete i ovog oktobra u našim klubovima čitalaca, na našem sajtu i u striparnici „Alan Ford“, i to čak dve nedelje!
Pripremili smo za vas 19 novih izdanja: 7 knjiga i 12 stripova. Svi ti naslovi idu po ceni s Letećeg starta, s 33% popusta, ali verujemo da će vas najviše obradovati to što će u tom periodu svako dostupno izdanje Čarobne knjige koje nije na nekoj od akcija biti takođe u prodaji s 33% popusta! Novi naslovi stići će u tri talasa, koja ćemo unapred objaviti, tako da ćete tačno znati kad možete da dođete da ih kupite.
Među novitetima se svakako ističu knjige koje najviše zanimaju ljubitelje fantastike: roman „Peščani crvi Dine“, kojim zaokružujemo serijal DINA, zatim drugi nastavak trilogije BELI GRAD, „Rituali vode“, a ljubitelje horora očekuje prava poslastica, „Puste duše“, roman koji su zajedno napisali Čak Hogan i Giljermo del Toro!
Ljubitelje stripa očekuje pravi maraton izvanrednih naslova. U biblioteci „Stari kontinent“ izlazi dvotomno izdanje Magnusovog „Neznanca“, koje će obuhvatiti kompletan Magnusov opus, uz pregršt dodatnog materijala, skica i zanimljivih tekstova i intervjua. U istoj biblioteci izlaze i drugi i treći tom „Komanče“. Stripsku publiku će svakako obradovati i osmi tom „Asteriksa“. Iz Bonelija nam stiže „Čambara“ u dva toma, kao i „Komesar Ričardi 7“. Ljubitelji superherojskog stripa biće sigurno zadovoljni dvotomnom pričom o Spajdermenu, „Totalni masakr“, ali verujemo da će mnoge izuzetno obradovati prva dva toma Snajderovog i Kapulovog rada na „The New 52“, „Saga o sovama“ (koja sadrži priče „Sud sova“ i „Grad sova“), kao i „Smrt porodice“. U mesecima koji slede, objavićemo njihov celokupan trk, a takođe ćemo objaviti „Belog Viteza“ i „Prokletstvo Belog Viteza“, kao i „Crno ogledalo“. Ali to nije sve što ćemo vam predstaviti od DC-ja do kraja ove godine i u prvoj polovini sledeće!
Kao i uvek, možete očekivati veliki izbor knjiga u akcijama „3 knjige za 500 dinara“ i „2 knjige za 500 dinara“, kao i izuzetan izbor stripova za 500 dinara.
Detaljne spiskove novih naslova, kao i raspored u kom talasu stižu na naš sajam, podelićemo s vama uskoro, a tada će biti i više reči o akcijama i naslovima koji učestvuju u njima.
Sajam u Čarobnoj knjizi održaćemo u klubovima čitalaca Čarobne knjige u Dečanskoj 5 (Eurocentar) u Beogradu i Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6) u Novom Sadu, kao i na našem sajtu www.carobnaknjiga.rs. Knjižara Alan Ford (Bulevar Arsenija Čarnojevića 85b) učestvuje samo stripskim naslovima.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Malo sam čeprkao po internetu, i izgleda da zaista ostale knjige nikada nisu doživele tvrde korice. Prva je imala xy inkarnacija u tvrdom vezu. Pošto je prva Dina najpoznatija i zasigurno je doživela ko zna koliko doštampavanja zato je i ima u tvrdim koricama, kasniji serijal nije bio toliko popularan pa sa time neće ni izdavači da se cimaju sa reizdavanjem. Što je šteta jer ima mnogo grđih serijala od Dine koji su počeli da trokiraju u poslednjim delovima, a imaju tvrde korice...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam inače keca uzeo ovu skoro (nije moja slika):

M8Gi5KZ.jpg

Verovatno najlepša knjiga na policama trenutno.

I evo sad vidim da će Gollancz da izda i ostale delove, doduše izgleda samo paperback
https://www.gollancz.co.uk/titles/frank-herbert/children-of-dune/9781473233782/?v2=true

Ali svakako bih pre njihovo nešto uzeo nego rizikovao sa drugima (video par kukanja na redditima na ostala izdanja, slovne greške, nedostajući delovi, etc.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videh prošle godine rivju knjige, stvarno jeste fantastično odrađen dizajn i omot, plus vez. Videh da sada izlazi i grafička novela koja će da obradi prvu knjigu, gvirnuh malo u art work ali me nije baš kupilo, ali ono što videh je baš verno knjigama, i čini se da dosta pozajmljuju iz oba filma. Trebalo bi i nova trilogija da izađe koja je prikvel o Kaladanu i Vojvodi Letu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...