Jump to content

Royal Hunt


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 10 months later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 7 months later...

Naložio sam se kao mladi majmun u poslednje vreme na Royal Hunt.

Ovo mi čekira toliko internih metal čekboksova da se malo pitam kako me ovo pre ovo nije navuklo. Jesam nekad pre 100 godina slušao "Land", ali mi je jedino od toga u glavi dugo vremena ostao samo presladunjavi refren naslovne, pa sam oduvek povezivao njiih nekako sa Freedom Call-om u glavi :haha:

 

Elem, stvari su mnogo raznovrsnije i ukusnije, ispostavilo se. Imaju dosta sladunjavih/cliche elemenata, ali fakat svaki drugi od njih ne možeš da izbaciš iz glave. Neki feeling za prvi album mi je bio Pretty Maids kada bi imali Jens Johansona npr. u postavi...i kada bi on imao glavnu ulogu :haha: Naravno posle iz albuma u album sve dalje od toga, tj. već na Clown ubačeno dosta nekih i nemetalnih momenata. Oni ženski vokali pun jebeni pogodak kako ih koristili, poseban naglasak na 1996 Live, prebac od snimka.

 

Brockmann mi je sasvim kul vokal, ali je DC definitivno bio unapređenje i za sada što čuh od albuma ubedljivo najbolji. I drago mi je što ih gledam live sa njim :mrgreen:

 

Prva 4 albuma oba tri fenomenalna, možda malo naginjem sad na Paradox kao ultimativni vrh tog dela, najusmereniji i najmoćniji.

 

Zagrebao sam malo i posle toga, Fear je OK, dok mi Mission ič nije legao na prvo slušanje. Nije loš West, ali mi već nedostaje Cooper :haha:

 

 

I da, ovaj refren > sve

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledajući postavu sa solo albuma, više deluje kao Unisonic samo gde su Tore i DC umesto Kaia i Kisketa :]

 

Provrteću i te solo projekte sigurno, previše mi se sviđa glavni materijal da bih izignorisao ostale radove (Cooper solo, Andersen solo, Missing Tide..).

Share this post


Link to post
Share on other sites

imao je DC jos jedan full power metal bend Silent Force, pevao je na prva dva albuma.

 

to mu verovatno najgore sto je radio jer ekipa/pesme nisu nesto da se useres, ali ima dobrih numerica.

 

na drugom albumu se iz nekog razloga istripovao da peva kao Halford, ako te zanima to da cujes :D cak ima i All Guns Blazing obrada

 

i ako si DC fan i nisi cuo pesmu New World Order sa Shadow Gallery - Tyranny albuma, to vazi za jedan od najboljih momenata/performance njegove karijere. peva ulogu nekog zli illuminati lika, i stvarno je pokidao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ista pričao kao za onog Perija, do juče DCa nisam čuo :haha: Da ih je bar Sammet gostovao nekad da gostuju pa bih ih možda čuo :haha:

 

Silent Force taj me nikad nešto nije privlačio, doduše beš ga, deluje kao da ću i to morati nekad da čujem ako ostalo sve Kuperovo valja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije za padanje na dupe Solo Cooper kao albumi sa RH, ali mi za sada bolje lega nego West RH albumi :D

 

Čisto da se razumemo, sasvim mi je dobar West kao vokal, bolji iz albuma u album, ali muzički su stvari sve slabije.

 

to je generalna prica sa Royal Huntom, muzika je sve slabija. i Mark Boals kida kako peva sa njima ali hita nigde. nisam mnogo slusao ali mislim da je ista prica i za ovaj novi sa Cooperom.

 

mada recimo sama pesma "The Mission" mi je jedna od omiljenih od benda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tako, bio u Pešti na koncertu pre par dana :] Prvi dan samoorganizovanog metal festivala :mrgreen:

 

Svirka na A38 brodu (iliti splavu po lokalnoj nomenklaturi), nikad bio tamo pre, OK prostor, još jedan koji ima bolji zvuk nego Amerikana, jedino jebeno što uz zidove bije promaja :haha: Hteo da dođem na kraj druge predgrupe, ali koncert kasnio, tako da sam srećom uhvatio obe, i Vicky Sunday i Rocksystem. Mislim da je bendovima dovoljno što sam im ime pomenuo, u analizu muzike i svirke radije ne bih.

 

Royali sas sve bogom Cooperom svirali sat i 40(ak), bez drum soloa i sličnih kreveljenja, samo pesme i prepuno pozitivne energije. Cooper osim što ga glas izuzetno služi, je i jedan od boljih power frontmana koje sam gledao. Non-stop interakcija sa publikom, i dok peva i dok ne peva, spontane zebancije, dve za izdvojiti su je prvo kada je bubnjar polomio snare pred kraj neke pesme pa čekali to da se zameni, a Cooper uzeo da lupeta sa engleskim akcentom...što je i ispalo kanda smešno :D a druga kada je nekom liku koji je ceo cert snimao sa headcam-om uzeo isti i krenuo da se jebava po sceni....jako mu se svidelo sve to :haha:

 

Ostatak benda do jaja, zvuk je bio sasvim sasvim dobar, najjače se čuli Andersen i Cooper, dakle otprilike kako treba, heh. Dve manje srednje zamerke što nisu imali backing vokala, power metal recesija uzela maha davno kontam, ta ideja mi se jako svidela sa onog Live 96 albuma (strašno izdanje), i druga što onaj intro za "Message To God" išao na playback. Jebote, onaj Gargamel ima 4 reda klavijatura na sceni, a ne može 35 sekundi klavira da odsvira. Ne kontam.

 

Lista http://www.setlist.f...y-3bf04c4c.html

u principu uredna, jedino što su na startu turnje pikali izgleda i "Silent Scream" (pa i Stranded povremeno). Ove novije albume sam samo "pretrčao" pred 'cert, ali svejedno par sjajnih novijih stvari tu ima, "Half Past Loneliness" pre svega, najhit sa zadnjih N albuma.

 

Ako budu u na narednoj turneji svraćali do Pešte ili sl., idem opet sigurno. Samo se plašim da li će toga biti, krajnje bedna poseta, najveći minus ubedljivo, mislim da nije moglo biti više od 250 čoveka. Zaslužuje više onakva izvedba, ali šta ćeš.

 

u akciji:

 

http://www.youtube.com/watch?v=__zt9gnE_oE

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovaj album skoro pa je izjebao Primal Fear :D

 

ali deo od 2:17 mi je gamma ray 1/1 somewhere out in space "and as the sun appeared up in the sky" :D

 

do jaja za cert, ako sledece godine rade euro turneju 20 godina paradoxa i sviraju ceo idem zajedno :)

 

zanima me jos da li si uzeo da preslusas ovaj, po meni, njegov najbolji ikad vokalni performans?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A još ovaj Butrojd i posle došao u PF :]

 

Prošle godine cele su svirali Paradox u celini, tako da mislim da smo taj voz propustili :/

 

Puštao tu pesmu, mislim da si je kačio i na prošloj strani :haha: Dobar je tu, stoji, samo sam ja još vezan previše za pojedine RH stvari da mi nešto van ona dva bude bolje. Doduše, po bravurama raspičuje u ovom Sforsu, možda tu dobijem novog favorita. Ona "Six Past The Hour" sa prvog dobra stvar npr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...