Jump to content

Dimmu Borgir


Natasha!

Recommended Posts

When asked which musicians will be included in the band's new touring lineup, Shagrath said, "I don't wanna tell you [laughs] right now, because we haven't started the whole thing yet. We want people more to focus on who is actually DIMMU BORGIR — it's the core members, which is me, Silenoz [guitar] and Galder [guitar]. And we don't have six-piece members; we have chosen to be a three-piece, basically for the fact that we had so many lineup changes in the past. You can work with people and then you find out it doesn't work, or whatever, so we have to decided to pay people to do a job first and see how that goes, and then we take it from there, basically. So who is in the band? It's the three of us. We have a steady... [laughs] so-called steady live lineup rig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaže Grave da ima neke veze s' Lovecraft-om...možda i ceo album ima veze s Lovecraft-om. Utoliko bolje!

Mislim da je bilo na nekoj od prethodnih strana Luetke-ovo objašnjenje omota, on je spomenuo Lavkrafta.

 

Što se tiče tematike, Shagrath navodi Crowley-a i okolnosti u kojima se nalazi bend kao inspiraciju i uticaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo upravo završih ragovor sa Stijanom (Shagrathom). Tako da u sledećih nekoliko dana možete očekivati link za intervju.

Ipak je najčudniji momenat bio kad je počeo da mi peva (preko telefona) pesmu ''Dimmu Borgir''. U trenutku mi nije bilo najjasnije šta se dešava:)

Ok je lik.

Edited by Despot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je ovo bolje od one zenske.e sad da li je to stvarno tako ko zna.na klipu pise da je promenio pitch zenskih vokala e sad to sto lici na vortexa to moze biti varka.no opet on je bio u bendu dok se taj materijal uveliko napisao tako da ko zna...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo mora da je Vortex bio... totalno zvuči na njega pošto se uopće ne spominje neki ženski vokal u albumu.

Zanimljivo kako Vortex mudro šuti u vezi toga.

 

EDIT:

 

tko je onda ovo??

 

Session / guest musicians:

Agnete Kjølsrud - Female Vocals

Edited by Samhain

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nije Vortex. Boja glasa lici, priznajem, i to prilicno, ali nije Vortex.

 

Prvo sta me je razuverilo je tonalitet pesme, koji je nizi od verzije sa zenskim vokalom, a snimanje i uvezbavanje pesme-pogotovo sa okrestrom i horom u dva razlicita tonaliteta je i glupa i jako teska stvar. Naime, postoji odredjeni problem orkestracije i pisanja aranzmana za takav jedan izvodjacki ansambl. Ne mogu sve stvari da se verno prenesu u isti tonalitet- izvodjacka tehnika je u pitanju i ne podudaranje ambitusa- znam iz iskustva. To je za slucaj da su obe verzije posebno snimane.

 

Sad, problem je i to sto je drugi vokal znatno dublji u ovoj drugoj verziji, pa pretpostavljam da su oba vokala naknadno pomerana, jer je ocigledno prirodna boja samo u verziji sa zenskim vokalom. Opet, zasto bi neko radio verziju pesme u jednom tonalitetu, a clean vokal u drugom, pa da ga pomeri vestacki navise? To je glupo.

 

Sledece, Vortex nikada nije pevao u ovoj vokalnoj lagi koja se cuje u pesmi, uvek forsira visoku lagu, jer mu je tu glas najizrazeniji i ta laga je najprirodnija za tenore. Kada bi pevao u srednjoj lagi, glas bi mu bio jako tanak i slabasnog zvuka i boje. Na kraju, svaki zenski glas, kad se spusti za vise od decime nanize, ima skoro identicnu boji tenora/ visokog muskog glasa, to je dokazano akusticki.

 

Fascinantna je slicnost ove boje glasa sa Vortexovom, ali nije to to. Svi znamo da je ovaj materijal prvenstveno radjen za njegov glas, ali verujte mi, na osnovu tonaliteta se jasno vidi da to nije za njegovu boju, izgubi se poenta.

 

Nazalost, na trenutak sam se obradovala pomislivsi da je to on, jer, iako sam veliki fan zenskog vokala u black metalu, ovo mi se ne dopada. Prva pojava je agresivna i odudara od koncepta pesme (a i podsetilo me je na glas vestice ili vec cega iz ''Mocnih rendzera'' sa kojom ste uporedili Shagrath-a hehe!) i nekako mi je neukusan- ne ide mi uz simfonijski orkestar i hor.

Edited by NYX 218
  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo mora da je Vortex bio... totalno zvuči na njega pošto se uopće ne spominje neki ženski vokal u albumu.

Zanimljivo kako Vortex mudro šuti u vezi toga.

Nema razloga da se javlja, nije u bendu i nisu njegova posla. Tako ja gledam na to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustis pogotovo, kada se uzme u obzir da je deset godina pričao o snimanju i izdavanju nekog solo instrumentalnog albuma i nikada ništa nije uradio po tom pitanju. Da je bilo te silne kreativnosti o kojoj je pričao, već bih slušao njegov album, jer bi požurio da dokaže da ume i može.

Realno, momak nikada nije nigde drugde svirao, jedan demo za Susperia-u. Najverovatnije više nećemo čuti za njega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideje je spremao bend (verovatno većim delom Shagrath, budući da je svirao sintisajzere na albumu), a dirigent je prepravljao i pomagao da to dobije pravi oblik koji može da se koristi i uklopi u pesme. U pitanju je Gaute Storås, isti dirigent sa kojim su radili na PEM i DCA.

 

Evo par intervjua, mada su u principu svi isti... malo je prilika kada vidim novinara da je upoznat sa materijom prilikom intervjua, uglavnom su generička pitanja sa papira.

 

Kerrang! http://www.youtube.com/watch?v=EIGyQmjYa64&feature=search

LoudTV http://loudmetal.over-blog.com/pages/interview-with-shagrath-from-dimmu-borgir-on-loud-tv-3598868.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, i pretpostavila sam da je to odradio sam dirigent, mada se i sa njima nikad ne zna sta ce da ispadne na kraju, zato je mnogo bolje i bezbednije da takav posao radi neki kompozitor ili teoreticar.

 

Steta je kada citas ili gledas neki interview i shvatis da postoji jos gomila stvari koje bi sam pitao, a i ostalim ljudima bi bile interesantne.

  • Upvote 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...