Jump to content

System Of A Down


Recommended Posts

Guest c1k4_ml3kc3

Nastali u Kaliforniji, a poreklom iz Jermenije... SoaD je jedan od najboljih Nu Metal bendova koji postoje(odnosno su postojali obzirom da su 2005. god doneli odluku da nakon deset godina prekinu sa sviranjem).

Njihove pesme su maksimalno dobre, Serj poseduje super glas, njihov bubnjar jednostavno razara, dok ćelavi s' bradicom ima potpuno psihotičan izgled u svakom spotu. Drugi vokalista, i ujedno gitarista, ima pomalo iritirajući glas - ali solidno je otpevao ''Lonely Day'' i još neke od hitova poput Byob i sl.

 

Meni je System of a Down jedan od pet najomiljenijih bendova, a za iste sam saznao vrlo kasno(2004.g) kada su već, skoro, bili na vrhu svoje karijere.

 

Kod SoaD-a mi se sviđa to što u sebi nose određeni nivo originalnosti, primese hejta i širok spektar istinitosti.

Za sve ljude koji su neupućeni u ovaj bend ili im se isti ne sviđaju zbog muzike koju sviraju ili pravca ''Nu Metal'' - Pogledajte samo spotove poput ''Chop Suey'', ''Sugar'', ''Toxicity'' itd.

Imaju i obradu Black Sabbath-a ''Snowblind''... Pesma ''Spiders'' posvećena je FBI-u. Pesma ''Sugar'' posvećena je ne samo Amerikancima već i svim onim ljudima kojima je u životu sreća najbitniji faktor(složićete se da je sreća oblik ''zatamljenog'', odnosno slepog stanja razuma ili svesti)...

U svakom slučaju, njih ne slušam zbog muzike već zbog ideala koji nose sa sobom i mogu se potpuno poistovetiti sa, skoro, svakom pesmom koju su uradili.

Moji favoriti su definitivno ''Chop Suey!'', ''Deer Dance'',''Psycho'', ''Aerials'', ''Hypnotize''...

Koliko je samo metafora korišćeno u tim pesmama... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi albumi su shit(Mesmerize & Hypnotize)...a gitarista bi bio najbolji kad bi malo prestao da peva zato sto je fag i zato sto je SOAD bio do jaja bend dok je postojao samo jedan lead vokal koga je doticni fag dopunjavao... i drago mi je sto su malo iskulirali, ovim tempom degradacije samo bi ih omrzli fanovi, sto su verovatno i oni shvatili...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ti onda bas i nisi slusala NU metal muziku...

 

Nataša, zar ti je moj burazer rekao da ima sestru? :mrgreen: Slušao sam ja nu metal, metalcore, elternative metal, šta već, i malo šta pronašao da vredi. Zar nas na HBB ne bombarduju ovim pravcima? Svaka čast onima koji to slušaju, ali to za mene ipak nije tr00 metal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...