Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Клондајк је повезан са првим бројем који је издао ВЧ, Јунак Млакоња. Одлична епизода, посебно ми се први део стрипа свидео.

Ко је у Београду има негде кад се скрене из Кнеза неки сајам стрипа, и јако су повољне цене. Траје до половине априла колико сам упућен. Другар је чак добио џабе први део Танчитома.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadovoljstvo nam je da najavimo da smo sa američkom izdavačkom kućom DC potpisali ugovor o izdavanju serijala

 

SENDMEN

 

Darkwood će serijal Sendmen objavljivati počevši od šeste knjige, nastavljajući ga tamo gde je Beli put stao. Za ovakav izdavački plan smo se odlučili iz poštovanja prema kupcima koji su ovaj serijal već pratili, ali nisu imali priliku da ga pročitaju do kraja. Posebno jer ovaj serijal ima vanrednu reputaciju i među onima koji se ne svrstavaju u redovne čitaoce stripova, pa praveći ovakav izbor smatramo da činimo još jedan korak u svrhu popularizacije stripa kao umetnosti. Sve preostale knjige, zaključno sa poslednjom, desetom, objavićemo u mekom povezu i standarnom Graphic Novel formatu u kom je Beli put objavio prvih pet. Nakon završetka serijala u ovoj formi, imamo nameru da objavimo ultimativnu Absolute seriju.

 

SENDMEN (Graphic Novel, SC)

 

ru9n3m.jpg

 

nzi0qh.jpg

 

15oiako.jpg

 

34s5to7.jpg

 

11ihb0k.jpg

 

Zadovoljstvo nam je da najavimo da smo sa izdavačkom kućom DC potpisali ugovor o izdavanju nekih od najslavnijih avantura jednog od najpoznatijih superheroja američkog stripa. Pred vama je

 

BETMEN

 

Želeli bi da naglasimo da, kada je Betmen u pitanju, imamo ozbiljan dugoročan i brižljivo pripremljen koncept na kome smo radili sa DC-jem preko dve godine i koji će obuhvatati kako najkomercijalnije naslove, tako i knjige o Betmenu koje će na najbolji način našem strip tržištu, a naročito onima koji se sa Betmenom nisu ranije susretali, predstaviti Betmenov mitos i karakter ovog junaka. Bilo da se radi o pojedinačnim trejdovima ili o serijalima Mračnog viteza. S toga je potpuno besmisleno odmah na početku iznositi mišljenja šta je vredno ili bezvredno i šta treba izdati po ukusu pojedinaca, jer je plan sveobuhvatan i svakako će se za svakog naći makar po nešto. Svi smo naravno čuli za Long Halloween ili Mad Love ili neki drugi vredan Betmen naslov... Namera nam je da izdamo i te stripove, ako budemo u mogućnosti da dobijemo licence za njih ili ako ih neko ne otkupi pre nas. Samo je pitanje vremena. Takođe, želimo da naglasimo, da se neće odgovarati na pitanja "da li ima šanse ovo ili ono da izađe" iz brojnih, što formalno-pravnih, što praktičnih razloga, koje ne možemo da objašnjavamo. U svakom slučaju, kao i do sada, čim se stvari konkretizuju oko bilo kog novog naslova tj. najave, odmah ćete biti obavešteni.

 

Pred vama je najava za izdanja za koje smo već potpisali ugovore sa izdavačkom kućom DC:

 

 

Betmen: Ludnica Arkam (Supernova, HC)

 

33k7hbm.jpg

 

 

 

Betmen: Crno i belo 1-3 (Graphic Novel, SC)

 

2rqkrvc.jpg

 

2lxwjzc.jpg

 

2ugz777.jpg

 

 

 

Betmen: Kult (Graphic Novel, SC)

 

34fnxpl.jpg

 

 

 

Džoker (Graphic Novel, SC)

 

ncfc6x.jpg

 

 

 

Priče iz Multiverzuma: Betmen – Vampir (Jezovnik, HC)

 

2hgdd2u.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadovoljstvo nam je da najavimo da smo sa američkom izdavačkom kućom DC potpisali ugovor o izdavanju serijala

 

STVORENJE IZ MOČVARE

 

Priču o Stvorenju iz močvare (SAGA OF THE SWAMP THING) predstavićemo vam u ukupno pet knjiga. Ovde bi posebno trebalo istaći da će u prvoj knjizi biti objavljeno prvih deset epizoda koje je nacrtao Berni Rajtson, a koje su originalno objavljene u zbirci ROOTS OF THE SWAMP THING. Uz izlišno pominjanje Rajtsonovog crtačkog umeća (s kojim ste se već sreli u Jezovniku br.1), smatrali smo da je ovo najbolji način da vas upoznamo sa Stvorenjem iz močvare i sa inicijalnom idejom autora koji su stvorili ovaj neverovatni lik, a koju je Alan Mur maestralno nadgradio u Sagi. Ove godine ćemo objaviti tri knjige, a sledeće godine preostale dve. U prvoj knjizi će biti objavljen pomenuti Rajtsonov početak, dok će sledeće četiri sadržati kompletnu Murovu Sagu, koja je u originalu objavljena u šest TPB-ova.

 

STVORENJE IZ MOČVARE (HC)

 

 

rcr0n4.jpg

 

5jyxpw.jpg

 

2vdi7py.jpg

 

fwu1xh.jpg

 

mm8pwg.jpg

 

nwho5j.jpg

 

f55z4m.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadovoljstvo nam je da najavimo da smo sa američkom izdavačkom kućom DC potpisali ugovor o izdavanju serijala

 

PROPOVEDNIK

 

Darkwood će serijal Propovednik objavljivati počevši od četvrte knjige, nastavljajući ga tamo gde je Beli put stao. Za ovakav izdavački plan smo se odlučili iz poštovanja prema kupcima koji su ovaj serijal već pratili, ali nisu imali priliku da ga pročitaju do kraja. Posebno jer ovaj serijal ima vanrednu reputaciju i među onima koji se ne svrstavaju u redovne čitaoce stripova, pa praveći ovakav izbor smatramo da činimo još jedan korak u svrhu popularizacije stripa kao umetnosti. Sve preostale knjige, zaključno sa poslednjom, devetom, objavićemo u mekom povezu i standarnom Graphic Novel formatu u kom je Beli put objavio prve tri.

 

 

PROPOVEDNIK (Graphic Novel, SC)

 

 

k2zodz.jpg

 

5p0i6x.jpg

 

2myw2sx.jpg

 

nvw2ly.jpg

 

2kn4p2.jpg

 

2ng679s.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мало претерују. Гомила најава, карусели и перле сваки месец а буџет само што не пукне. Биће јебено да се испрати све што ме занима.

 

Причера узимам сигурно, Бетмене исто, за остало ћу да видим.

Edited by serblackbeard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ма знам да неће све одједном. Али Марвели крећу сад, перле и карусели сваки месец, имају сад и ове перле интеграле и фром хел, и овај ДиСи и неки бонели нови са неким самурајима. Па онда Конан Дивљи Мач и Хронике. Ајд да су једини издавач у Србији па би могло да се испрати. Има гомила ствари од других издавача које бих узимао али не успевам. 6 месеци пауза, да нико ништа не избаци да надокнадим заостатак па онда могу да крену :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ODAKLE PARA AMAN!!!

Mislim, ovo je stvarno kul, oduševio sam se kada videh najavu na DW forumu ali braateee...stvarno nisam u fazonu da rasprodajem neka svoja stara izdanja ne bi li finansirao nova ... preteruju ga sa hiperprodukcijom stripova više ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plus što pričaju da će početi i sa Absolute serijama... to je smerjurija, gde će u Srbiji neko da daje po 100 evra za volume. Mislim ja bi voleo da imam tu Absolute seriju Sandmanovu, ali ko zna kada ću imati novčanih sredstava za to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa ne znam kojom će brzinom sve ovo, from hell je najavljen bio pre godinu dana... pa eto kada je izašao. u svakom slučaju, godinama već ide na nerv štampanje svakog mogućeg bonelija, sada ću makar imati na šta arčiti novce.

 

btw, i sendmen nastavlja gde je beli put stao? pitam pošto je jedna knjiga rasprodata. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...