Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

„Deveta dimenzija“ sredinom jula objavljuje novi strip album! Riječ je o epizodi Velikog Bleka „Gradonačelnik Malog Rima“ u izvedbi domaćih snaga: Miodrag Miša Milanović – scenario i Radič Miša Mijatović – crtež!

 

Epizoda je nacrtana prije više od trideset godina i trebala je da se pojavi u redovnom izdanju novosadskog „Dnevnika“ „Lunov magnus strip“. Početkom devedesetih ova edicija je prestala da izlazi i epizoda nikada nije objavljena. Originalni scenario je izgubljen pa je Miša Milanović na osnovu nacrtanih tabli napisao novu priču! A nacrtane table Radiča Mijatovića, u šta ćete se i sami uvjeriti su nešto najljepše od domaćeg Bleka ikad!

 

Sve to plus još intervju sa autorima, priča o Velikom Bleku, popis epizoda YU Bleka, galerija sa radovima iz pera najboljih ex-YU strip autora upakovano je u tvrdoukoričeni album od stotinjak stranica!

 

Cijena u pretplati 10 KM/5 evra!

 

egvnyc.jpg

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam znate li za ovo, ja sad otkrio i bukvalno pao u nesvest, ima SVE IKAD staro:

 

http://striputopija.blogspot.com

 

Inace ja sam bio ogroman stripoman pre nego sto me metal uzeo pod svoje, znaci u najmladjem uzrastu, imao sam boga oca (manijakalni kolekcionarski duh me prati ceo zivot), ali nazalost bagra razgrabila sa godinama, malo sta ostalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg, ne mogu ja ovo digitalno, i ovdje moraju originali :D

Knjige i stripove stvarno nema šanse da čitam na ekranu, mogu samo informativno da pogledam.

 

Pa baci se ponovo na čitanje/sakupljanje, ovo je zlatno doba!

Nikad u istoriji na prostoru ex-yu nije bio ovoliki izbor stripova kao danas. Vjerovatno zato što su odrasle generacije koje su provele djetinjstvo sa stripovima, pa sad jedni izdaju, a drugi su u godinama kad imaju svoje poslove i mogu da kupuju...

 

Šta želiš - bilo koja škola, kvalitet, smeće, nostalgija, umjetnost... bukvalno svega ima kao nikad, najteže je finansijski ispratiti sve što bi inače kupio.

 

Pa ti sad vidi u kakvom sam ja trostrukom problemu - CD & vinil + stripovi + knjige. Da zarađujem 10.000 EUR mjesečno, opet bi mi falilo! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nema sanse druze da krecem ponovo... zato ja vinil nikad nisam kupio u zivotu jer znam sebe, cim jedan krenem to je gotovo. Tako i za stripove, gde sad da se vracam, posebno kad se setim sta sam sve imao glava me zaboli. Ilustracije radi, mislim da je Alan Forda izaslo pre rata 300 i nesto brojeva, meni falilo tridesetak samo, tako i za ostale junake. Secam se da mi je matori pri nekom seljakanju stripove preneo u kutiji od zamrzivaca :haha: Sad kad bih se ponovo navukao na tu bedu odose sve pare, jedva i diskove izdrzavam.

 

I da, i ja primecujem da su se stripovi vratili, definitivno ono sto rece ti: ljudi koji su citali kao mali sad imaju pare da ih sami priuste a ne da mole mame i tate da kupuju ;) Lep trend u svakom slucaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi od broja i primjerka, ali u principu ne.

 

Ja nisam neki nostalgičar, tako da ne jurim ZS i LMS po svaku cijenu, samo poneke iz čiste nostalgije.

Uglavnom skoro svi ti brojevi i danas izlaze u nekoj formi reprinta, biblioteka i posebnih edicija raznih izdavača tako da se tu mogu uzeti u znatno boljoj opremi i otisku nego što su bili stari u Dnevnikovom izdanju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zato ja vinil nikad nisam kupio u zivotu

 

Vjerovatno pametno, ali svaka čast na istrajnosti. Ja bih se lakše odrekao diskova. Da nije bilo one vinil-rupe u istoriji miuzike i da su sva izdanja ravnopravno dostupna i na diskovima i vinilu, mislim da diskove uopšte ne bih ni kupovao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slobo, stripovi su za nas elitu i stubove, to je deo tebe.

 

Лимундо, бивљаци, улични продавци. :bigblue:

Цена зависи од очиваности. Мада, ја сам одавно престао да гањам ЗС и ЛМС.

 

Ma kakvo ganjanje, zajebi. Skinem sken i cao. Ko me jebe sto sam bio glupan pa sve podelio ili prodao kada smo se selili iz PO Krajine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa rekoh da jeste i obozavam ih, nema sta. Ali ne smem ponovo u narkomanske vode, ne vredi.

 

Secam se kad sam bio mali, kod babe u selu neki lik imao sve prve brojeve Zagora, odemo buraz i ja kod njega i on nam pokazuje i lista ali ne da nam da ih uzmemo u ruke :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...