Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Nakon sjajnog Komikovog izdanja "Baby's in black", još jedna poslastica za sve Bitlmanijake u 2016:

 

 

www.thefifthbeatle.com/graphic-novel

 

33o5j69.jpg

 

naslovnazanet.jpg

 

Nova, 7. knjiga u našoj ediciju "Meridijani" donosi grafički roman "Baby's in Black" mladog nemačkog umetnika Arnea Belstorfa koja obrađuje "hamburške godine" tada još nepoznatog benda iz Liverpula i priču o "izgubljenom petom Bitlsu" Stjuartu Satklifu. Ovaj rad jednog od najvažnijih predstavnika "novog nemačkog stripa" Arnea Belstorfa nastao je na osnovu njegovih razgovora sa čuvenom fotografkinjom Astrid Kirher, partnerkom Stjuarta Satklifa, koja je u velikoj meri zaslužna za vizuelni identitet grupe, od šiški do crnih rolki, koji je proizveo Bitls maniju.

Vizuelno na tragu frankofone "čiste linije", ali crtano olovkom sa prelazima tušem, i uz nedvosmisleno nemačku preciznost, uzdržanost i stilizaciju koja podseća likove iz "Playmobil"-a, "Baby's in Black" deluje pre svega sveže i apsolutno autentično.

 

Tehnički podaci:

Baby's in Black

Biblioteka Meridijani, knjiga 7

Prevod: Nataša Karać, Marijana Stojanović

Strana: 212

Štampa: crno-belo

Povez: meki (s klapnama, šiveno)

Cena: 1100 dinara

 

 

Napomena: Prvih 10 kupaca u striparnicama Darkwood i Alan Ford uz knjigu će dobiti i poklon bedž koji je rađen u promotivne svrhe.[/size=1]

 

korice_cele.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

VELIKI NOVOGODIŠNJI POPUSTI U DARKWOODU!!!

 

U sredu 30.12. od 10h ujutru, pa do četvrtka 31.12. u 18h u svim Darkwood knjižarama važe specijalni novogodišnji popusti:

 

- SVA Darkwood izdanja možete kupiti 30% JEFTINIJE od pune cene!

- SVA izdanja ostalih izdavača možete kupiti 15% JEFTINIJE od pune cene!

 

VAŽNO: Za sve narudžbine koje napravite tokom ta dva dana putem mejla [email protected] važiće isti popusti. Slanje paketa, logično, biće odmah nakon praznika.

 

Darkwood vam želi srećne praznike!

 

Darkwood_2016.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani čitaoci,

u februaru 2016. iz štampe izlazi prva knjiga sabranih epizoda Sigarovog Popaja. Na 168 stranica velikog formata, u ediciji "Klasici svetskog stripa", knjiga donosi prve epizode Popaja, hronoločki kako su izlazile, u periodu od 1928. do 1930.

Sigarov Popaj objavljivan je u Srbiji tokom 1930-ih, u listovima "Mika Miš" i "Politikin Zabavnik", ali ne redom i ne od prvih epizoda. U poslednjih 7 decenija tek je poneka Sigarova epizoda kod nas objavljena, tako da većina ovog materijala izlazi premijerno u ovom delu Evrope, u opremi kakvu ovaj biser stripa, i humora 20. veka uopšte, svakako zaslužuje.

 

Za naše izdanje otkupili smo najkvalitetnije otiske koji postoje, sakupljane iz više različitih izvora kako u SAD tako i u Velikoj Britaniji, i dodatno ih retuširali i čistili, tako da možemo reći da ćemo imati najkvalitetnije izdanje ovih epizoda Popaja koje postoji. Materijali koje smo dobijali od vlasnika licence, King Features Syndicate-a, su daleko slabijeg kvaliteta, i zaista smo ponosni na ovu činjenicu.

 

Knjigu možete naručiti u pretprodaji uplatom od 1500 dinara na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad, br. računa 250-2060000245780-39. Potrebno je i da nam na adresu [email protected] javite Vaše podatke i adresu kako bismo Vam poslali knjigu.

 

Srdačni pozdravi,

ID Komiko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad su najavili novu ediciju, nadao sam se Odabranim pricama od Teksa, ali i ovim sam i vise nego zadovoljan!

Mada je sad sa ovim potezom sigurno da od VC necemo docekati OP TEX, ali ko zna, mozda neko drugi to napravi.

 

Ici ce i ona nova kolor edicija sa gostujucim autorima, i to valjda 2 u 1, to ce biti odlicno!

 

Jesi li uzimao hrvatske gigante, Majore?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedu govna, jebao ih HC ... Samo zbog toga ima da roknu 2000 dinara cenu i cao. Nego dobro, mislim da ce se prodati ovih 500 komada, kupovace idioti od preprodavaca za aukcije pa ce onda gastosi da iskesiraju za to. Velika steta, ja sam citao par Giganta i tu stvarno ima odlicnih epizoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se za HC definitivno, biće skupo sigurno, al jbg, uzimaću, to je Tex, a pošto nisam kupovao hrvatska izdanja, radujem se svakom.

 

Mada i dalje pizdim što očigledno nema ništa od Odabranih priča u bilo kakvo dogledno vrijeme, a sad je bila šansa i čak sam mislio kad su najavili da je 80% pa će biti to. Siguran sam da to izdanje jednostavno nema šanse da omane, veći im je rizik sa ovim gigantima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Распродаће они 500 примерака за годину дана (то је темпо) сигурно.

Ел је све лепо рекао, чиста отимачина.

 

Да сам издавач и да имам кеша, никада не бих издавао ова колекционарска издања која они гурају.

Само ова варијанта - од првог броја, меки повез, целовите приче. ДД 3 у 1 као до сада, али мека варијанта.

Загор и ДД месечно, остало на 3 месеца. Приступачно и вози.

 

Јебеш ти то кад мораш да издвојиш по 2000 за колекционарска издања. Ја сам Загора гурао до 17е књиге и стао. Већ пар година ништа.ђ

Текс три књиге у року и крај.

Мистер но имам 5 од 7. Купим половне на лимунду, па укоричим. Раније ми је било жао да купујем половњаке, помоћ издавачу и ти фазони. Ма јебеш га, тешка времена пријатељу мој, а биће све теже.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...