Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Ma meni HC kao varijanta nikada nije bio jasan. Nije to strip. Ne Boneli strip. OK francuzi i belgijanci, oni nekako za mene imaju sinonim a4 formata i HC izdanja ali Boneli ... strip je onaj tamni papir, sveska koja može da se presavije i čita normalno a pre svega košta malo. Za šta će mi HC? Da mi lepo izgleda na polici? Zagorove OP su najbolje izdanje po meni. Ne ulazim u izbor, koji ustvari i nije toliko loš uopšte, ali sama ideja, SC sa celom pričom, bez obzira što jedan broj ima 100 stranica a sledeći 500, meni je skroz OK. Kompletna priča i to je to. Nego dobro, tržište diktira to i nema tu mnogo rasprave. Opet kažem, nadam se da će ove gigant priče Texa biti objavljene i u nekoj jeftinijoj varijanti jer vrede da se pročitaju.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Јел беше ВЧ најавио и увођење новог јунака или ми се чини?

 

Ne verujem. Nemaju muda za tako nešto, pogotovo pošto su realno u kanalu, smanjili su popust članovima, ne verujem da će da se kockaju sa nekim junakom sa kojim šira publika nije upoznata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Јел беше ВЧ најавио и увођење новог јунака или ми се чини?

 

Ел бриљира вечерас. :pivopije:

 

Jbg iskustvo. Ovog leta će biti tačno 30 godina kako sam kolekcionar :D

 

A inače ne znam ništa o tom novom junaku?oO Zapravo evo sada razmišljam i nikako da mi padne napamet ko bi to mogao biti a da bude ekonomski isplativ za njih. Čak ne ni po pitanju neke preterane zarade, makar egal da izvuče.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много сам се заинтересовао за Текса читајући ову тему, али сам изузетно танак са парама, а и сад ме јебу испити па и немам времена. Али највероватније ми је он следећи на листи на куповину.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мајку му, како сам се разочарао због овог одабира ВЧ. Не могу да верујем, а баш сам се био наложио да ће ићи Одабране приче или тако нешто. Јебем ти стрип чије корице и формат коштају више него оно што је унутар корица.

 

Да доживим да се појави издавач по принципу Либелуса, али да цепају меке корице.

Да ме види моја мила мајка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam bio skoro siguran da ce ici neke njihove Odabrane price ili ova nova edicija za striparnice koja je po istom principu, kompletna legendarna prica u jednom izdanju, meke korice.

 

Da su to izabrali, ne bi morali cak ni da oni biraju price i da ih opremaju. A odlicno izgleda:

 

1441958316260.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Био је у Времену одличан текст о томе, кренули су издавачи да рокају та колекционарска издања и направили су од стрипа снобовску ствар и ствар само за колекционаре.

Мени сада делује да нема клинаца да раде оно што сам ја радио некад - узмем стрип онако, чисто да га прочитам. Како да узме клинац стрип кад ниједан не кошта мање од 300 кинти, а гомила кошта по 1000 - 2000 динара.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па ја мислим да то има везе баш са ценом. Да се праве ултра јефтина издања куповали би, а куповали би и ми који сада купујемо. Нек рокају нека ограничења издања, ко хоће тврд повез нек кешира.

Ја сам драге воље давао паре за ВЧ Таличног, прогнозирао сам им годину дана, изгурали су мало мање. Јебига, знао сам да неће довољно људи хтети то да купује.

Исто сам давао паре и на Изногуда, али ми је и то безвезе, ограничили су се на минимачну публику, а јеботе Изногуд је баш стрип за масе.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg, svi odaberu liniju manjeg otpora, lakše im je da se "obraćaju" onih sigurnih 300 ili 500 ili 1000 kupaca koje ni u šta ne moraju da ubjeđuju i da tu zavale cijenu, nego da pokušaju da prošire bazu putem promocije...

 

To u današnje vrijeme jako teško ide sa medijem kakav je strip, eto baš VČ je pokušao tu široku izdavačku kiosk politiku i skoro da ništa nije napravio, a išli su i u škole i svuda i dijelili besplatne stripove, svašta... I od svega toga su se u pravom smislu na kiosku održali samo Zagor i Dilan.

 

Ostalo sve je u suštini puklo, ali oni se trude da drže kontinuitet kako-tako i zato sve ostalo i izlazi na kašičicu, na svakih 3 ili 6 mjeseci ili jednom godišnje. Ali hvala im i na tome.

 

Promijenila su se kod nas vremena i kiosk izdanja teško mogu opstati. Opet, treba naći naku sredinu u svemu tome, a ja sam ubijeđen da je koncept cijele priče u jednoj svesci sa mekim koricama najbolje rješenje. To je to o čemu Major i ja non stop trubimo.

 

Pa pogledaj Libelus koji je daleko najstabilniji izdavač, a ima politiku najminimalnijih zamislivih tiraža po najbezobraznijim mogućim cijenama (i zato iz principa nisam kupio ni jedno njihovo izdanje). I to im prolazi. Masovnost po niskoj cijeni očigledno ne može da prođe. Jer te masovnosti naprosto nema.

 

Nažalost, kod nas je strip ekstremno malo i uskospecijalizovano tržište za ljude između 25 i 60 godina, koji su se sa stripom upoznali ranije, u analogno vrijeme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много ствари јебе и онлајн, гомила људи које знам да воле стрип читају га са интернета. Што је мени незамисливо, пробао сам да читам тако Блуберија и баталио после типа пет страна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karnisero, čitanje online ne ubija strip. Mislim da ne postoji gora opcija da ga samo prelistaš i svidi ti se na prvih par pogleda, daš 2000 soma i posle zažališ kupovinu i da ne možeš drugome da ga prodaš po sličnoj ceni...

 

Dosta stripova sam i otkrio uz pomoć skenova putem interneta, još davne 2005. Vraga bih znao za nešto osim Mavela i DC ili ostalih Evropskih stripova ili Mangi koje su opšte mesto da njega nije bilo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има и тога наравно, слажем се. Но ја знам гомилу људи који баш активно читају стрипове, а немају ниједан у колекцији.

 

Мени је то несхватљиво, потпуно ми убија драж ако немам стрип у руци.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...