Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Аутор Фери, Жан-Ив

Конрад, Дидије

Наслов Asteriks na trci kroz Italiju / scenario Žan-Iv Feri ; crtež Didije Konrad ; sa francuskog prevela Melita Logo Milutinović

Јединствени наслов Astérix et la Transitalique. српски језик

Врста/садржај тыпе оф материал стрип

Језик српски

Година 2018

Издање 1. izd.

Издавање и производња Beograd : Čarobna knjiga, 2018 (Petrovaradin : Simbol)

Остали аутори Лого Милутиновић, Мелита

Физички опис 48 str. : ilustr. ; 31 cm

Збирка Biblioteka Olovka, tuš i pero ; br. 128

Asteriks album ; 37

Напомене Prevod dela: Astérix et la Transitalique

Tiraž 3.000.

ISBN ISBN 978-86-7702-617-2

УДК 741.5

COBISS.SR-ID 325475847

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čarobna knjiga s ponosom predstavlja peti i šesti tom Hermanovog popularnog serijala Džeremaja.

 

2nrh3dx.jpg

 

Nuklearni rat uništava sva civilizacijska dostignuća i vraća Ameriku na polaznu tačku, u ambijent bezakonja, ludila, besa, haosa i mržnje. Dvojica prijatelja, Džeremaja i Kurdi Maloj, putuju tom postapokaliptičnom Amerikom, nailazeći usput na muzičare megalomane, verske sekte, devojku koja živi s majmunima, ludake, lažne careve, nesrećne ljubavnike...

 

2yjvecn.jpg

 

Peta knjiga Džeremaje (epizode 13–15) obuhvata epizode „Padaju kegle”,„Vratio se Simon” i„Aleks”, dok su u šestom tomu (16–18) epizode „Crvena linija”,„Tri motora... ili četiri...” i „Ave,Cezare”.

 

Autor: Ipen, Herman / Format: 21,5 cm x 30,2 cm / Br. str.: 140

 

Džeremaja 5 i Džeremaja 6 biće na Letećem startu od 21.9. do 24.9, po ceni od 1.205 dinara, u striparnici Čarobna knjiga u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici Alan Ford na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige Bulevar Books u Novom Sadu i na našem sajtu. Posle Letećeg starta, cena u našim knjižarama i na sajtu biće 1.350 dinara, a u ostalim knjižarama 1.799 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нисам још читао, прелиставао сам. Није неки квалитет штампе, али је цртеж супер, тематика је наслоњена на наше митове и епске песме, приче... Обећава, а притом је 800 динара.

Share this post


Link to post
Share on other sites

naslovnazanet.jpg

 

Nova knjiga u našoj ediciji "Meridijani" jeste najnoviji rad proslavljenog španskog autora Migelanča Prada, višestruko nagrađivani grafički roman "Ardalen". Ovaj obimni rad na 260 strana smo objavili u koprodukciji sa izdavačkom kućom Modesty stripovi, u punom A4 formatu, tvrdom povezu, na izuzetnom francuskom papiru Condat matt Périgord.

 

O knjizi

 

„Uspomena imam mnogo, mešaju se i javljaju nekim svojim redom i nikad nisam načisto šta se dogodilo pre a šta posle, imena i lica titraju i lelujaju… Kao da su iz knjige mojega života istrgnute stranice i da mi je u rukama ostalo svega nekoliko listova koje mogu ponovo da složim po redu. Ponekad mi se čini da te uspomene uopšte i nisu moje… Nisam čak siguran ni da razlikujem ono što sam zaista proživeo od onoga što sam umislio.“

 

*********

 

Mi smo ono čega se sećamo. Samo što pamćenje nije neki nepromenljivi registar objektivnih činjenica. Sabela pokušava da rekonstruiše priču koja čini deo njene lične prošlosti i zbog toga se trudi da pronikne u svet Fidelovih uspomena. Međutim, u ovoj priči o oživljavanju prošlosti postepeno se otkrivaju i druge niti, druga lica i druga sećanja, koja se međusobno prepliću. Jer mi smo isto tako i ono čega se drugi sećaju. A u tim sećanjima, tuđim i našim uspomenama, kriju se ljubav i strast, ali i mržnja i zloba.

Zato naše pamćenje nije nešto bezazleno.

Ali čovek koji ne pamti nije ni živ.

 

 

Tehnički podaci

Ardalen

Biblioteka Meridijani, knjiga 12

Prevod sa španskog: Vuk Šećerović

Strana: 260

Štampa: kolor

Povez: tvrdi

Format: A4

Festivalska cena: 2000 dinara

 

zafejs.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postoje drevni porivi, drevni zakoni i drevni rituali koji i danas gospodare ljudskim životima. A to naročito važi ako ste princeza Dijana od Temiskere, Čudesna Žena, pred kojom se Danijela Velis unizila, zatražila da joj bude pokornik, zatražila zaštitu i da se njena sudbina spoji s Dijaninom.

 

Danijela je zazvala HIKETEJU.

 

Ali njena prošlost je mračna, toliko mračna da je na njen trag navela Mračnog Viteza – i zaštititi Danijelu uopšte neće biti lako... a možda ni pravedno. Međutim, kazna za kršenje hiketeje je strašna, čak i za žene koje su čudesne...

 

DARKWOOD vam ponosno predstavlja HIKETEJU, iz pera Grega Rake i četkice Dž. G. Džounsa, grafičku novelu koja Dijanu stavlja u nerešivu situaciju poput onih iz grčkih tragedija i definiše Čudesnu Ženu za novi vek!

 

WW01_naslovnaHC.jpg

 

WW01_koriceHC.jpg

 

96 strana, HC, 17x26cm, kolor.

Cene:

Promo: 890 dinara

Finalna: 1.290 dinara

 

WW01_naslovnaSC.png

 

WW01_koriceSC.png

 

96 strana, SC, 17x26cm, kolor.

Cene:

Promo: 690 dinara

Finalna: 990 dinara

 

 

Pokorni zavir:

 

http://www.darkwoodprodavnica.rs/assets/files/pdfdownloads/Hiketeja_zavir.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...