Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

5-minutne MARVELOVE i SPAJDERMEN PRIČE na LETEĆEM STARTU!

Ljubitelji stripa, obradujte svoju decu pred polazak u školu idealnim poklonom za upoznavanje sa čudesnim svetom Marvelovih superheroja!
Svaka slikovnica ima 12 zanimljivih priča koje obiluju akcijom i neizvesnošću, a u njima ćete sresti neke od omiljenih Marvelovih junaka. Obe slikovnice su na ćirilici i savršene su da ih pročitate naglas za 5 minuta. 

5-minutne Marvel priče
192 strane, pun kolor format 270 x 200
VlsKI2Q.jpg

5-minutne Spajdermen priče
192 strane, pun kolor format 270 x 200
xujTPpm.jpg

Pridružite se najmoćnijim herojima iz Marvelovog univerzuma, udruženim da spasu svet od najopasnijih neprijatelja koje možete zamisliti, ili s vašim omiljenim junakom Čudesnim Spajdermenom odbranite ulice Njujorka od zloća i pokvarenjaka!

„5-minutne Marvel i 5-minutne Spajdermen priče” na Letećem startu su u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.000 dinara, od srede, 28. avgusta, do subote, 31. avgusta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.199, a u ostalim knjižarama 1.499 dinara.

Pošto zbog određenih tehničkih poteškoća nema klasičnog issuu pregleda, postavljamo par amaterskih sličica, da bacite pogled i na unutršnjost i koncept.

1fN0xFC.jpg

9zTJyQe.jpg

p9mjMwy.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova izdanja u ediciji STARI KONTINENT!

TEHNOOCI, tom 1 i tom 2, na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.800 dinara po tomu.

TEHNOOCI 1 - 224 strane, pun kolor, A4 format.
DJoSfbt.jpg

prelistajte ovo izdanje:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/tehnooci_1_tom

TEHNOOCI 1 - 208 strane, pun kolor, A4 format.
SENu8db.jpg

prelistajte ovo izdanje:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/tehnooci_2_tom

Kosmičke avanture mladića koji pokušava da oslobodi galaksiju od podmukle tehnološke pošasti.

U ovom remek-delu iz sveta Inkala radnja ima tri toka: u prvom pratimo Albina, junaka ove svemirske odiseje i vrhovnog tehnooca, dok predvodi 500.000 pantehnosa na putu ka obećanoj galaksiji i usput s njima doživljava razne peripetije. Tokom putovanja, Albino se priseća svog detinjstva, svog školovanja, kao i manjih i većih bitaka u kojima je morao da se bori ne bi li ostvario svoje želje u svemiru u kom su tehnološkom napretku, paradoksalno, dorasli jedino okrutnost i varvarstvo sila koje ga kontrolišu. Te sile još jače su izražene u trećoj narativnoj liniji, koja prati nedaće i avanture Albinove majke Panefe, brata Almagra i sestre Oniks.
Posle grčke tragedije u Metabaronima, Alehandro Žodorovski se vraća biblijskim korenima u ovom sudbinskom putovanju koje podseća na Mojsijevo – putovanju galaktičkih razmera. Povrh toga, likovi i motivi virtuelne stvarnosti savršeni su za crtača Zorana Janjetova, koji sa Žodorovskim čini idealan kreativni duo.
TEHNOOCI, tom 1 i tom 2, na Letećem startu su u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.800 dinara, od srede, 4. septembra, do subote, 7. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.000, a u ostalim knjižarama 2.699 dinara.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzimam ja.

Price bolje nego u onoj redovnoj seriji, ali generalno nista specijalno.

Sto se tice samog izdanja, kad se skine celofan, posle nekog vremena komplet strip je u talasima, kao da ga je citalo 20 ljudi.

Prosli broj.

gX6Wz.md.jpg

 

gXL3m.md.jpg

 

A drzim ga kao milion dolara. 

Fotografija posle 10ak min citanja. Korica u kurcu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslije svakakvih  zanimljivih dešavanja u prvom broju stripa „Last Hope“ (ko nije čitao ima još malo vremena), Zion i Taruna upadaju u nove nevolje. Pokušvajući da spasi Zoi, Zion  upada u kandže zloglasnog tiranina koji vlada Albusom. Naš junak će pokušati da se oslobodi okova i suprostavi vladajućoj tiraniji u svojoj prvoj ozbiljnoj borbi. Da li će Zion koristiti svoj Ibolium i kakve će mu moći podariti saznaćete u drugom broju stripa „Last Hope“ koji izlazi početkom oktobra i nosi naslov „Snaga Iboliuma“. Autor je naravno Srđan Vranješ!

http://www.devetadimenzija.com/last-hope-broj-2/

LAST-HOPE-VOL-2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

👀 Poštovanje, svi naši budući prijatelji!

logo3.png

Evo, dočekasmo i ovaj trenutak, da vam se zvanično obratimo i predstavimo, kažemo koju reč o nama i našim planovima, moramo priznati, već neko vreme se sve ovo krčka, ali nam je uglavnom pošlo za rukom da se zadržimo "ispod radara", barem za širi auditorijum... 😎

Mi smo potpuno nova mala (možemo, donekle, reći i - porodična) izdavačka kuća, sa solidnom ambicijom da po ugledu na neke, u ovom poslu, "susedske uzore", ovoj našoj, ne preterano velikoj, ali ipak brojnoj publici, predstavimo neka izdanja koja drugi nisu, te na taj način pokušamo da obogatimo još malo ovu našu zajedničku strip scenu. Nema nas puno, ali imamo sjajnu ekipu istinskih stripoljubaca, pa će naša izdanja biti rađena, bukvalno, „kao da ih radimo za sebe“… 🙂

Naši planovi (barem onoliko koliko možemo u ovom trenutku da kažemo) su izdavanje francuskih i italijanskih stripova (da odmah ne obeshrabrimo one koji očekuju Amere, za sada imamo i na tom polju po neku ideju, ali vreme će pokazati šta ćemo zaista uspeti da „izboksujemo“).

I što se tiče BD, ali i Bonellija od nas možete da očekujete integralna izdanja, odnosno, više epizoda u jednoj knjizi, jedan deo će biti sa mekim koricama, ali i to neće ići na kioske. Biće dostupno za kupovinu online, a potrudićemo se da se može naći i u svim regularnim i specijalizovanim knjižarama u Srbiji, ali i regionu, naravno, koliko bude zainteresovanja... Naš glavni i najveći cilj nije da se obogatimo od izdavaštva (kao da je to, uostalom, i moguće kod nas...), već da neki naslovi i junaci što pre ugledaju svetlost dana na našem jeziku, a manji tiraž uz pristojan kvalitet nam se čini kao nešto što bi moglo da nam obezbedi solidan kontinuitet izlaženja, koji je, ispostavlja se, presudan na ovim prostorima...

Da ne dužimo previše, predstavićemo naše prvo čedo, koje je uveliko u štampi, držimo palčeve da krajem sedmice, taman za Salon, ugleda svetlost dana.

Plan je da svakog meseca nešto izbacimo, na dosta toga se radi, dakle(m), predstavićemo izdanje za ovaj mesec, sa nadom da će u narednim mesecima to preći u "izdanja"...

Bilo je lako odlučiti se da naš prvenac bude priča "Psi Pripjata". Kad smo je prvi put pročitali, onako na prvu nas je kupila, pretpostavljamo da je dosta nas još uvek pod utiskom fenomenalne serije Černobilj, koja je podigla solidnu prašinu na mnogim nivoima, a ovo naše izdanje će samo baciti još koju, onako, neku ljudskiju senku na čitavu tu sumornu priču...


"U Černobilju neka srca još uvek kucaju..."

Černobilj, Ukrajina, SSSR, 26. april 1986. godine.
Serija eksplozija na reaktoru broj 4, razara postrojenje nuklearne elektrane u Černobilju, čime u vazduh odlazi radijacija koja primarno zagađuje područje u prečniku većem od 200 km. Nakon evakuacije najbližih naselja, formiraju se, između ostalih, i grupe lovaca čiji je zadatak uništavanje svih primeraka domaćih i divljih životinja pogođenih radijacijom, a koje su posle eksplozije ostale da žive na slobodi po selima duhova. Za obećanu cenu od trideset rubalja po glavi ubijene životinje, jedna grupa lovaca pristaje da uđe u to područje. Grupa tvrdih, okorelih, ljudi koji nemaju više šta da izgube, a među njima i jedan dečak, na neodložnom putu odrastanja u nestvarnim uslovima. Putu u stanište izgubljenih duša, zaboravljenih u ozračenoj pustoši...

Integralno izdanje dva toma od kojih je drugi i poslednji objavljen prošle godine u Francuskoj. Prošireni A4 format, tvrdi povez, na 112 strana u punom koloru. Po punoj ceni od 1800 din (15e).

Na našoj FB stranici, uskoro i na Instagramu, možete videti nekoliko "unutrašnjih" kadrova za zavir (nema ni na BDtheque mnogo više), a danas vam donosimo izgled korica...

000.jpg

👉 Više o narednim planovima i budućim najavama vrlo uskoro, a do tada, eto, pratite nas, očekujte naša izdanja, pa, ako Bog da, biće svašta...

Toliko od nas za prvo predstavljanje, nadamo se mnogim godinama lepog druženja!

👋 Puno pozdrava iz 🎩 Golconde!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...