Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

KPMzanet.jpg

Poštovani čitaoci,

sa velikim zadovoljstvom najavljujemo novu knjigu u našoj ediciji "Prvi izbor" - grafički roman Kući po mraku britanskog umetnika Dejvida Smola, koju objavljujemo u saradnji sa izdavačkom kućom Modesti stripovi.

Naša saradnja do sada je bila izuzetno uspešna sa naslovima Irmina i Ardalen, te se nadamo da će i ovo delo naići na jednaku naklonost publike i kritike. Kući po mraku izlazi iz štampe u četvrtak 26. 9. 2019. godine na Salonu stripa u Beogradu.

O delu

Od objavljivanja Šavova pre desetak godina, Dejvid Smol je stekao status jednog od najvažnijih autora u žanru grafičke literature. Ovde, u romanu Кući po mraku, najboljoj knjizi 2018. godine u izboru lista Boston Gloub, Smol pruža „bolno iskren“ i „emotivan rad neprestanog iznenađenja“ (Džuls Fajfer) koji prikazuje brutalnost adolescencije 1950-ih. Кroz „raskošne i izražajne crteže“ (Roz Čast), Smol „dočarava haos mladosti“ (Džek Gantos), pričajući priču o trinaestogodišnjem Raselu Pruitu, koji, napušten od majke, prati svog oca u suncem obasjanu Кaliforniju u potrazi za snom. Naglo primoran da se sam brine o sebi, Rasel se bori da preživi u Maršfildu, razorenom gradiću kog je progone sadistički ubica životinja i grupa zlobnih dečaka koji Rasela maltretiraju zbog toga što je drugačiji. Dečak je primoran da odraste, suoči se iskušenjima i sopstvenim slabostima kako bi pronašao svoj put i mesto u svetu. U isto vreme mračan i optimističan, uz nijansirane psihološke uvide i zalutale zrake nade, Кući po mraku potvrđuje Smolov rejting modernog majstora grafičke fikcije.

Tehnički podaci

Dejvid Smol - Kući po mraku

Biblioteka Prvi izbor
Prevod: Živojin Tamburić
Strana: 416
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi
Format: B5
Festivalska cena: 1600 dinara
Predviđeni datum izlaska: 26. 9. 2019.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE STRIPA 

„GAUČO“ na LETEĆEM STARTU I SALONU STRIPA po ceni od 1.200 dinara[/center][/b][/size=3]

„Ova sjajna priča odvodi nas u Argentinu s kraja devetnaestog veka, u vreme kad su crnci i Indijanci još bili robovi. Dok se Englezi i Španci bore kod Rio de la Plate, Prat i Manara se poigravaju sudbinama Toma Brauna, mladog dobošara, i Moli Maloun, irske devojke. Ovo je divan avanturistički strip-roman, pun olujnih strasti i oružanih sukoba.” – À Suivre, broj 179, decembar 1992.

edJGrAN.jpg

Engleska mornarica 1806. stiže do Buenos Ajresa, u nameri da napadne taj grad pod kontrolom oslabljene Španije, a na jednom od brodova Njenog veličanstva naći će se i Tom Braun, protagonista ove raskošne avanture Huga Prata i Mila Manare, velikih majstora stripske umetnosti. Mladi dobošar je zaljubljen u irsku prostitutku, Moli Maloun, koja je takođe na britanskom brodu, ali umesto da pokuša da je odvrati od zainteresovane oficirske klijentele, on će morati da se iskrca na južnoameričko tlo kao običan pion u vojnoj igri za prevlast.

 Gradeći intrigantan istorijski i ljubavni narativ, Prat i Manara uz osnovnu nit radnje nude i živopisnu i podrobnu sliku o suprotstavljenim stranama, uvodeći priče o masonima, oslobođenju robova, želji kreola da se osamostale, suparništvu vojnika i mornara u britanskim imperijalnim snagama. Sudbine junaka prepliću se i razrešavaju na pozadini velikih istorijskih događaja u ovom vizuelno upečatljivom strip-romanu, uzbudljivom na svakoj stranici, sve do potresnog kraja.

„GAUČO“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, na Salonu stripa u SKC-u, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.200 dinara, od četvrtka, 26. septembra, do nedelje, 29. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.350 dinara, a u ostalim knjižarama 1.799 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRIČA KOJA ĆE SASVIM PROMENITI DC UNIVERZUM!
„FLASHPOINT – TAČKA BEZ POVRATKA“ na LETEĆEM STARTU I SALONU STRIPA po ceni od 1.070 dinara

Beri Alen je heroj. Štiti nevine i bori se protiv zla u ulozi Fleša – najbržeg čoveka na svetu.

PjZVec9.jpg
Format: 24x16
Br. str.: 176

Ali ovo nije njemu znan svet.
Ovo je svet na kojem je rat Čudesne Žene i Akvamena progutao živote miliona ljudi... na kojem nijedno ljudsko biće nikad nije nosilo prsten Zelenih fenjera... gde Betmen na svojim rukama ima isto onoliko krvi koliko i njegovi neprijatelji... gde niko nikad nije ni čuo za Supermena...
... gde je najbrži čovek na svetu samo običan čovek.

Nemoćan i sam, Beri Alen se seća stvarnosti kakva je nekad bila. I sad mora da ubedi ove čudne opasne heroje – izopačene verzije muškaraca i žena s kojima se nekad borio rame uz rame – da mu pomognu u njegovom poduhvatu da ispravi ceo svet. Za to će mu trebati vreme, ali ono je na izmaku. Uspeo ili omanuo...

SVET NIKAD VIŠE NEĆE BITI ISTI.


„FLASHPOINT – TAČKA BEZ POVRATKA“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, na Salonu stripa u SKC-u, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.070 dinara, od četvrtka, 26. septembra, do nedelje, 29. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.200 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Džejson Aron i r.m.Gera
SKALPIRANI, knjiga 3: Izjedanje


Nalik Vilijamu Fokneru, koji je oživeo okrug Joknapatafa, nakon svega nekoliko stranica Skalpiranih bićete uvučeni u svet – indijanski rezervat Prerijska ruža – koji je tako unikatan da može biti samo Aronov. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez odgovarajućeg, očaravajućeg crteža r.m.Gere, Davidea Furnoa i Frančeska Frankavile.
Poput ajkule, kriminalistički žanr mora da nastavi da se kreće napred težeći inovacijama ili će odumreti. Nadajmo se da će izdavačka industrija prepoznati glad publike za drugačijim pripovedanjem i da će savremena kriminalistička književnost dočekati zoru novog dana. U međuvremenu – čitajte Skalpirane i otkrijte izvrstan dokaz za tvrdnju da se najbolje kriminalističke priče danas nalaze u stripovima.

Skalpirani_3_naslovna.jpg

Skalpirani_3_korice.jpg

Skalpirani zavir:
http://www.darkwoodprodavnica.rs/assets/files/pdfdownloads/Skalpirani_3_zavir.pdf

Br. strana: 260 / Kolor
Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm

Cene:
Promo: 1.990,00 dinara
Puna: 2.490,00 dinara

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZELENBABA

fc43429596cbeae00ec4b9b9abf7ac2f-full.jp upload

Grozdana je superheroina iz reda Zelenbaba koja se bori protiv sila mraka. U tome joj, manje ili više, pomaže iguman Pajsije, iguman manastira Podnoge (inače Ratomir, njen drug iz škole).

Nečastive sile koje malteretiraju narod obitavaju u selu i u gradu, na proplancima ali i u haustorima, na raskrsnicama sa ili bez semafora, u rakiji ali i u kafi u svim svetovima. Suočavajući se sa njima, a braneći sve ljude, Zelenbabe ljuljaju ovaj svet u mirnoj i tihoj pesmi. Može se reći da je “tkanje ovog svemira” ustvari ispeglana uštirkana šustikla. Sile mraka flekaju šustiklu u crno. Ona mora ostati bela.

Šustikla mora ostati bela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NAJBOLJE PRIČE O GVOZDENOJ PESNICI

„BESMRTNA GVOZDENA PESNICA 1–2“ na LETEĆEM STARTU I SALONU STRIPA po ceni od 1.340 dinara
[/center][/b][/size=3]
Kompletan Brubejkerov i Frekšnov rad na Gvozdenoj Pesnici, koji je redefinisao tog superheroja.

lryYsDm.jpg
Format: 23,5x16,5
Br. str.: 240

Nakon što je u detinjstvu ostao siroče i odrastao u izgubljenom gradu K’un-Lunu, Danijel Rand se vratio u Ameriku kao mistični majstor borilačkih veština Gvozdena Pesnica – ali ni sve njegove kung-fu veštine ne mogu mu pomoći da nađe svoje mesto u savremenom svetu. Dok ga vlasti progone u ulozi Gvozdene Pesnice, a multimilijarderska korporacija koju je nasledio zadaje mu glavobolje kao Deniju Randu, mladi ratnik muku muči ne samo da se spase već i da pronađe sebe – a ta dvojaka potraga postaje još opasnija kada Deni sazna da viševekovna zaostavština Gvozdene Pesnice krije više tajni no što je mogao i da nasluti.

XuDtlPT.jpg
Format: 23,5x16,5
Br. str.: 256

Spajajući brzu akciju vlastitog Kapetana Amerike s veštim poznavanjem priča o borilačkim veštinama, scenarista Ed Brubejker udružio se s mladim scenaristom u usponu Metom Frekšnom i crtačem Davidom Ahom kako bi nam ispričali sasvim novu priču o Gvozdenoj Pesnici – priču punu legendi i bajki, magije i avantura, koja se proteže vekovima unazad kroz istoriju.

„BESMRTNA GVOZDENA PESNICA 1–2“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, na Salonu stripa u SKC-u, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od četvrtka, 26. septembra, do nedelje, 29. septembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GOLCONDA / NOVE NAJAVE!

Dragi prijatelji,
moramo priznati da zaista nismo očekivali ovako dobre i ohrabrujuće komentare na naše prvo izdanje! Hvala Vam svima veeeliko na tome! Imamo odličan vetar u leđa, na samom početku, cenimo da to nije zanemarljivo...

Koliko od danas naši "Psi Pripjata" su dostupni na Međunarodnom Salonu Stripa u SKC-u, moći će da se pazare kod naših drugara... Za ovu priliku, onako, ne kalkulišući mnogo, imaće specijalnu cenu od 1600 din. Posle Salona, biće standardnih 1800, za sada, do daljnjega... 

Nadamo se da će Vam se svideti priča, onako kako je nama... a evo i par "još vrućih" sličica:

111.jpg
112.jpg
113.jpg
114.jpg

Elem, da sad najavimo ono što smo napomenuli u prethodnom obraćanju, a što se, sudeći po reakcijama ovde, poprilično očekuje... :)

Mnogi od Vas su naslutili, nekima smo malo i "prišapnuli", pa se možda samo čekala još zvanična objava...

Naše (ipak zaista namerno, nikako slučajno) prvo Bonelli izdanje, na koje smo jako ponosni, a koje ne treba specijalno predstavljati biće: Julija, u knjigama! 3 u 1! Počinjemo sa redovnim originalnim brojem 46, a (možda pomalo) ambiciozan plan je da svakog drugog meseca izađe po knjiga, kako bismo vremenom malo smanjili barijeru između originalnih brojeva u Italiji i kod nas. Još nije potpuno izvesno da će prva knjiga stići za Sajam (maksimalno ćemo se potruditi...), ali Julijini fanovi nam neće zameriti i ako ne stigne, znamo da ih ima dosta i da kao i mi smatraju da je to danas jedan od najboljih stripova iz Bonellija... Knjige će biti mekih korica i nema mesta za zabrinutost, biće dizajnirane tako da se na policama sasvim lepo uklope sa prethodnim izdanjima... :)

U međuvremenu, kako nam zvezde budu naklonjene, izdavaćemo Priče, čuvene "Le Storie", takođe u knjigama! 2 u 1 ili 3 u 1, u zavisnosti od brojeva u datom trenutku dostupnih za objavljivanje! Počinjemo od "okruglog" broja 29, a naše prve dve knjige bi trebalo da budu trobroji (ni ovde nema mesta za zabrinutost, takođe će lepo izgledati na policama, iako će možda neka biti tanja, a neka malo deblja, viđali smo to već i sasvim fino izgleda...). Što se tiče dinamike izlaženja, nećemo zanemariti izdavanje Priča na uštrb drugih izdanja, ali njih svakako nema toliko puno (upoređujući sa Julijom, nekih tri puta manje brojeva je do sada izašlo...), tako da će za početak izlaziti (nadamo se) takođe dvomesečno, ali će biti nekih knjiga sa po dve Priče, pa to možda malo uspori tempo popunjavanja kolekcije...

Nije isključeno ni da "pojačamo" tempo izdanja u nekom trenutku, što će možda ipak biti određeni presedan na ovim prostorima, ali uz malu pomoć čitalaca, lako može da postane i praksa) :)

Ono što bismo ovom prilikom hteli da naglasimo je da će naši BD mahom imati tiraž od 300-400 komada, u zavisnosti od raznih faktora... Julija i Priče (za sada, nažalost) ne više od 300. Te će prema tome i krajnje cene biti formirane, da ne pričamo mnogo unapred oko toga, trudićemo se da ne budu previsoke. Istina je da nam vreme ne dozvoljava da sami radimo bilo koji korak u procesu proizvodnje, ali imamo precizne i jasno definisane planove, doneli smo odluku da je najvažnije da se izdanje pojavi, a o ostalom ćemo misliti kasnije). Naznačeni su ujedno i tiraži koji će biti konačni, odlučni smo da nećemo raditi reizdanja i štampanja, iz (nazovimo to) sentimentalnih razloga primarno, jer smo nepodeljenog mišljenja da doštampavanjem i preštampavanjem čitava priča na neki način gubi na kredibilitetu (znamo da se mnogi neće složiti, ali šta je - tu je). Tom prilikom prvenstveno mislimo na "kolekcionarsku priču", jer, ne zavaravamo se da će se sada odjednom naprasno pojaviti neka brojnija nova publika (nekolekcionarska, oni što to pročitaju, pa bace), ili onakva kakvi smo mi bili 80-ih i s početka 90-ih...

Trudićemo se, takođe, da sa čitaocima i strip fanovima budemo u stalnom kontaktu, što na društvenim mrežama, što po raznim forumima, na svima će nas biti. Pa nas ovde i tamo i ovuda možete zapitkivati o svemu što vas zanima, odgovaraćemo koliko nam nemilosrdni protok vremena bude dozvoljavao, naravno, o konkretnim narednim planovima možemo reći nešto preciznije tek kada ugovori budu potpisani, jer je tek tada to - to, posle je sve stvar tehnike...

Kada se nova izdanja približe trenutku u kome će da ugledaju svetlost dana, posvetićemo im i objavu kakvu zaslužuju, a do tada,

puno pozdrava iz 🎩 Golconde!

Share this post


Link to post
Share on other sites

90.jpg

RAT SVETOVA

Pisac: H. Dž. Vels - Scenario: Dobs - Crtač: Visente Sifuentes
Broj strana:112 - Format: A4 oversized
Tvrde korice/boja - mat plastifikacija, folio tisak, UV lak
Promo cena: 2150 dinara

Dok je svet zaokupljen svojim obavezama, provodom, ratovima i ostalim stvarima, niko ni ne sluti da ih neko sa drugog sveta posmatra. Neko ko nema dobre namere i čiji je jedini cilj pokoriti i zavladati.
Bića sa planete Mars će napasti iznenada i bez milosti! Kako će se Zemljani snaći i naš glavni junak, koji su po naoružanju i tehnološkom napretku daleko inferiorniji, otkrijte na stanicama ove knjige!

Share this post


Link to post
Share on other sites

93.jpg

NEVIDLJIVI ČOVEK

Pisac: H. Dž. Vels - Scenario: Dobs - Crtač: Kris Renjo
Broj strana:112 - Format: A4 oversized
Tvrde korice/boja - mat plastifikacija, folio tisak, UV lak
Promo cena: 2150 dinara

Pod plaštom noći, po olujnoj mećavi u jedno malo mesto stiže čovek. Nalazi konačište, međutim istog trenutka izaziva veliku znatiželju kod prisutnih jer je sav obmotan zavojima. Svi žele da saznaju zbog čega je to tako, nehajući za onu staru poslovicu "da je radoznalost ubila mačku."
I kada se otkrije ko je ili šta je ispod tih zavoja, na grad će se obrušiti pravi teror. Šta će dalje biti pročitajte u ovom stripu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

94.jpg

OSTRVO DOKTORA MOROA

Pisac: H. Dž. Vels - Scenario: Dobs - Crtač: Fabricio Fjorentino
Broj strana: 56 - Format: A4 oversized
Tvrde korice/boja - mat plastifikacija, folio tisak, UV lak
Promo cena: 1540 dinara

Sticajem nesrećnih okolnosti brodolomnik dospeva na jedno izolovano ostrvo. Ali to nije bilo kakvo ostrvo, njime vlada ozoglašeni doktor Moro, koji vrši strašne i nehumane eksperimente na životinjama.
O kakvim eksperimentima se radi i kako će se avantura odvijati po našeg junaka pročitajte u strip adaptaciji čuvene knjige H. Dž. Velsa, majstora fantastike - Ostrvo doktora Moroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

97.jpg

VREMEPLOV

Pisac: H. Dž. Vels - Scenario: Dobs - Crtač: Matje Moro
Broj strana: 56 - Format: A4 oversized
Tvrde korice/boja - mat plastifikacija, folio tisak, UV lak
Promo cena: 1540 dinara

H. Dž. Vels uz Žil Verna verovatno je najpoznatiji pisac naučne-fantastike. I naravno takvom nesputanom umu, kome je samo mašta granica, nije mogla da promakne ideja o putovanju kroz vreme. Naš junak u stripu, naučnik, uspeo je da napravi takvu mašinu. Uspeo je da napravi vremeplov. Šta ga čeka hiljadama godina u budućnosti, i milenijumima u prošlosti, pročitajte i pogledajte u ovoj fantastično izmaštanoj priči.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...