Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

PRVO IZDANJE U NOVOJ BIBLIOTECI – SVET U OBLAČIĆU!

JEDAN OD NAJCENJENIJIH STRIP-ROMANA NAŠEG DOBA[/size=3]

„PERSEPOLIS“ na LETEĆEM STARTU po ceni od  1.205 dinara[/center][/size=5]

Dragoceno literarno svedočanstvo o životu u Iranu tokom prelomnog perioda s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih.

cmTMPtp.jpg
Format: 16,5 x 23,5
Br. str.: 343

Mudar, smešan i potresan, Persepolis je dnevnik odrastanja Marđan Satrapi u Iranu za vreme Islamske revolucije. Na moćnim crno-belim stripskim slikama Satrapi pripoveda priču o vremenu koje je provela u Teheranu između šeste i četrnaeste godine – o godinama kad je prisustvovala padu šahovog režima, trijumfu Islamske revolucije i strahotnim posledicama rata sa Irakom. Kao inteligentna i otvorena kći jedinica posvećenih marksista i praunuka jednog od poslednjih iranskih šahova, Marđan svedoči o detinjstvu koje se na jedinstven način prepliće sa istorijom njene zemlje.
To je izuzetno lična, duboko politička i posve originalna priča koja nas podseća na to koliko ljudski život trpi u ratu i tokom političke represije. Ona nam pokazuje kako možemo da preživimo, uz smeh i suze, uprkos besmislu.

Biblioteka Svet u oblačiću posvećena je odabranim stripskim pričama visokog umetničkog kvaliteta koje dele mnogo šta s drugim umetnostima, posebno s književnošću, autorskim delima često specifičnih i eksperimentalnih formi i sadržaja.

„PERSEPOLIS“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, na Salonu stripa u SKC-u, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.205 dinara, od srede, 09.oktobra, do subote, 12. oktobra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.350 dinara, a u ostalim knjižarama 1.799 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVO IZDANJE U RIZNICI BONELLI I TO AVANTURA SA SNAŽNIM UKUSOM VESTERNA!

„ČEJEN“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 940 dinara

 

rIR5xe7.jpg
Format: 14,5x20,5
Br. str.: 289

Priča o svetu na zalasku: bela civilizacija nadire, bezobzirna i okrutna, i pred sobom uništava starosedeoce, gazeći njihovu zemlju i slobodu. Ovo je sumrak epa o Granici, viđen očima dvojice ljudi: jednog koji balansira između dve kulture, pošto su ga Čejeni oteli dok je bio dete, i drugog, koji odlazi u potragu za njim.

„ČEJEN“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, na Salonu stripa u SKC-u, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od  940 dinara, od srede, 09.oktobra, do subote, 12. oktobra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čarobna knjiga – stripski noviteti na Sajmu[/size=4]


Čarobna knjiga je i ove godine pripremila mnoštvo novih izdanja za Međunarodni beogradski sajam knjiga. 


Qnj0Y6Y.jpg

Iz bogate ponude, kao sajamske premijere, izdvajamo pre svega nestrpljivo iščekivanog Asteriksa, 4. i 5. tom. Pošto Asteriks ove godine slavi jubilarni, 60. rođendan, mi smo, kako i dolikuje ovakvom stripskom fenomenu, organizovali proslavu tog jubileja. Stoga ćemo na štandovima Čarobne knjige na Sajmu, uz kupljena ova dva toma, poklanjati špil karata za igru s likovima iz neustrašivog galskog sela.

Ponudu stripova učiniće posebnom i dva nova izdanja u ediciji DC Gold: Nadzirači i Supermen: Šta li se zbilo sa Čovekom od Čelika?. Svi koji nisu imali priliku da se dosad upoznaju s Nadziračima Alana Mura, jednim od najčuvenijih i najistaknutijih dela u istoriji stripa, sada imaju priliku za to. S obzirom na to da nas prvog dana Sajma očekuje i prva epizoda istoimene HBO serije, iščekivanje je veće nego ikad. Što se Supermena tiče, s ponosom možemo reći da je ovo prvi Supermen u izdanju Čarobne knjige, ali ujedno i 200. izdanje u biblioteci Olovka, tuš i pero. 

Posebnu pažnju zaslužuje nova biblioteka Svet u oblačiću, koja je posvećena odabranim stripskim pričama visokog umetničkog kvaliteta koje dele mnogo šta s drugim umetnostima, posebno s književnošću, autorskim delima često specifičnih i eksperimentalnih formi i sadržaja. Prvo izdanje u ovoj biblioteci, Persepolis, jedan je od najcenjenijih strip-romana našeg doba. Dok smo kod umetničkog stripa, iznenađenja stižu i u ediciji Stari kontinent, s dva sjajna izdanja Žan-Pjera Žibre: Mateo, tomovi 1 i 2.

Dragi bonelijanci, sjajne vesti i za vas! Riznica Bonelli bogatija je za novu podbiblioteku, Riznica Bonelli Grande, a Reka Mohok u formatu B5 i punom koloru ostaviće vas bez daha! Tu je, naravno, i Merkurio Loi: Početak, luksuzna, kolorisana varijanta koju je Boneli objavio 2017. godine, a koja predstavlja početak tog popularnog serijala. 

Od dobro vam poznatih serijala možete očekivati novog Dedpula, Dedpul opet satire Marvelov univerzum, kao i dva nova toma Džeremaje – 9 i 10.

S pravom možemo reći da je naša ovogodišnja sajamska ponuda najbogatija do sada i pozivamo vas da nas posetite na štandovima u Areni Hale 1 i u Hali 4, kao i na našem sajtu i u striparnici, gde vas očekuju i brojni popusti i akcije. 

Sada već tradicionalno ali svakako važno obaveštenje: i ove godine sve akcije i popuste možete ostvariti i kupovinom na našem sajtu, kao i u klubovima čitalaca u Dečanskoj 5 u Beogradu i knjižari Bulevar Books u Novom Sadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skullkrusher, bacio sam i ja pogled, izgleda da će to biti obična verzija izdanja sa svih 12 brojeva i drugačijim omotom. I broj stranica je tanji naspram absolute izdanja kojeg su prvo izdali. Fali dobrih 40 i nešto stranica. Da nemam Fibrino izdanje najverovatnije bih uzeo ovo absolute izdanje od Čarobne knjige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

f0fb4ac4b1b198099294ecddf85403a5-full.jp

"...Kada mi je bilo devet godina, čitao sam Olujnika Majkla Murkoka, i to čitanje mi je promenilo život. Elrik od Melnibonea mi je ušao u glavu, kao da je oduvek u njoj i bio.

Bio sam rešen da pročitam sve što je Majk Murkok napisao, da pročitam sve objavljene avanture albino princa naoružanog crnim mačem. Čitao sam samo Elrika dok nisam, godinu dana kasnije, naleteo na primerak Usnule čarobnice i otkrio druge strane Šampiona Večnosti – junake i protagoniste drugih Murkokovih knjiga – i to koliko su i oni sami Elrik. To me je uputilo da ih sve iščitam, pa sam tako tokom sledeće dve godine otkrio Džerija Kornelijusa i Karla Glogauera, Dorijana Hokmuna, Koruma i sve druge (no, jesu li oni uopšte „drugi“?). A imao sam i veliku sreću: moja želja da pročitam Murkoka podudarila se sa željom koju je imala i britanska izdavačka industrija da objavi sve što je ovaj dotad bio napisao, pa sam na to trošio svoj džeparac. U jednoj majušnoj knjižari u Brajtonu, pronašao sam Majklov kratki roman objavljen samostalno čiji je naslov bio – Oči čoveka od žada, za kojeg niko nikad ranije nije čuo. Bilo mi je tada dvanaest godina i imao sam utisak da je taj roman tu samo za mene.

Upijao sam te knjige u sebe: postale su deo mene, veoma intimni deo mene. Ponekad, kada me pitaju da navedem svoje uzore, zaboravim da spomenem Majkla Murkoka, zbog toga što je Majkovo delo, progutano, čitano i ponovo čitano, uneto u mene još dok sam bio u fazi formiranja, te je manje uticaj na ovo što sam i na moje mišljenje, a više je u samoj suštini onog što jesam..."

Nil Gejman, izvod iz predgovora



Premijera na Sajmu knjiga 20.10.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

prvideo.jpg

Za 3 dana počinje Sajam. Na našem zajedničkom štandu izložićemo kompletan katalog, sva izdanja koja imamo na stanju, uključujući i poneko rasprodato izdanje, neretko u samo jednom primerku. Ponešto od toga su iznenađujući "warehouse finds", ili redakcijski/arhivski primerci. Moguće je da će ti primerci nestati već prvog dana, u nedelju, pa požurite. Biće i manja količina blago oštećenih primeraka sniženih 50% u odnosu na ove sajamske cene.

Nalazimo se na istom mestu kao i prethodnih godina, a na ovoj slici su naša albumska izdanja premijerno izašla između dva sajma (bez reprinata i Zlatnog doba)

sk2018-hala-1.jpg


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GOLCONDA / JULIJA prva knjiga (redovne epizode 46-48)[/size=3]

086-5x8-Gun-Crime-Mystery-Mockup-COVERVA

Dragi prijatelji,

Dugo očekivani trenutak je sve bliži!

Naša prva Julija stiže na BG Sajam knjiga!

Očekivali smo je u nedelju, ali sad je već izvesno da neće stići. Ponedeljak u toku dana, po najsvežijim informacijama iz štamparije (mi ipak predlažemo da je potražite u utorak, već od ujutro, da ne bude razočaranja ako stigne kasnije u ponedeljak).

A u knjizi su tri epizode iz redovne serije: 46, 47 i 48.

korice.jpg

Evo kratkog sadržaja...

46 - Smrt ima žensko lice - U Garden Sitiju se dešava nekoliko naizgled nasumičnih ubistava, koji potpisuje misteriozna žena. Vrlo smišljeno, detaljno i posvećeno proračunato, jedino se ne zna šta je motiv. Ali tu su Julija i Veb, koji se, začudo, u ovoj epizodi, a tako svojstveno za njihova dva karaktera, ni jednom nisu posvađali, štaviše..., ipak da ne otkrijemo baš sve...! :) 

47 - Krv u sobi broj 3 - Priča počinje sa mladićem koji se probudio sa nožem u ruci i lešom pored sebe. Za Veba, slučaj je krajnje jednostavan, ali se mladić izjašnjava kao nevin i Julija će morati da traži istinu o neobjašnjivom zločinu...

48 - Čovek iz Buenos Ajresa - Jedan čovek čiji je um dugo bio je zatvorenik beskrajne noći... Duhovi prošlosti pretvorili su ga u nemilosrdnog ubicu, a Julija je možda jedina koja će moći da ga zaustavi...


U prva dva meseca (i na sajmu) Julija će biti dostupna po ceni od 1250 din. Posle toga (ako ostane koja... :) ), cena će joj biti 1500.

Što se Sajma tiče, za sada zasigurno znamo da će moći da se pazari u Hali 4, uz prethodne dostupne brojeve kod naših prijatelja Darkwoodovaca, zatim kod Marka, na štandu legendarne Knjižare Alan Ford i, naravno, na štandu velikih drugara Ilije i Peđe iz Forme B.

Dok u ruci ne osetite kako izdanje izgleda, neće biti pravog užitka...a do tada bacite (3D) pogled na knjigu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

72732389_723054104831047_671426096009943

 

SAJAMSKA PREMIJERA

SJAJNE VESTI ZA SVE BONELIJANCE! RIZNICA BONELLI je upravo postala bogatija za novu biblioteku, „RIZNICU BONELLI GRANDE“, u kojoj će izlaziti stripovi u većem formatu i punom koloru.

„REKA MOHOK“ – NA SAJMU KNJIGA PO CENI OD 940 DINARA!

Strasna istorijska freska koju je napisao Mauro Bozeli i majstorski nacrtao Anđelo Stano.

Severni deo Njujorka, 1755. godine. Na kolonijalnim teritorijama, Francuzi i Englezi, potpomognuti savezničkim domorodačkim plemenima, vode ciničan i nemilosrdan rat jedni protiv drugih. Uz pomoć vičnog ratnika Rajlija Bleka, mladi Danijel Čapman želi da oslobodi mlađeg brata i sestru Eni, koje je otelo neprijateljsko pleme Abenakija. Na tom putu se suočavaju sa svakovrsnim opasnostima i iznenađenjima.

„REKU MOHOK“ možete kupiti na Sajmu, na štandovima Čarobne knjige u areni Hale 1 i u Hali 4, u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i, naravno, na našem sajtu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa Darkvud foruma - post "broja 1"...

ALTERNATIVNI POPIS IZDANJA NA POPUSTU NA DARKWOODOVA IZDANJA NA SAJMU KNJIGA 2019

Dva tipa popusta - 3 + 1 (četvrti strip, najjeftiniji je 1 din) i Najbolja ponuda!

Tintin 1790 1250 3+1
Tintin KOMPLET 1-2 3580 1990

Ken Parker mek povez 1290 1090 3+1
Ken Parker tvrd povez 1690 1290 3+1

Korto Malteze: Balada o slanom moru 2490 1990 3+1
Korto Malteze: U znaku jarca 2490 1990 3+1
Korto Malteze: Uvek malo dalje 2290 1690 3+1
Korto Malteze: Kelti 2490 1890 3+1

Modesti Blejz 1 1490 1290 3+1

Torgal 1490 1290 3+1

Skalpirani 2490 1890 3+1

Panišer 1 1490 990 3+1
Panišer 2 1790 1490 3+1

Mort Sinder 2490 1890 3+1

Izletnik 2190 1490 3+1

Miriklmen 3300 2500
Miriklmen KOMPLET 1-2 4600

Čuvari zaboravljenog vremena 1600 1190 3+1

Yu Tarzan 1500 1300 3+1

Srebrni letač 2 2490 1990 3+1


Cica DumDum 1 1290 990 3+1
Cica DumDum 2 1290 990 3+1
Cica DumDum 3 1290 990 3+1

KONAN

Konan Hronike 1 2950 2190 3+1
Konan Hronike 4, 5 2950 1490 Najbolja ponuda!

Konan Divlji mač Simerije 2950 1490 Najbolja ponuda!

Konan: Rođen na bojnom polju mek povez 1450 1150 3+1
Konan: Rođen na bojnom polju tvrd povez 1790 1490 3+1

Kralj Konan mek povez 1490 990 3+1

Bluberi 1450 990 3+1

Porodica Špageti 1990 1490 3+1

Porodica Tarana 990 890 3+1

Gaša 1990 1690 3+1

Pinokio 2200 1800 3+1
Od signala do šuma 1950 990 Najbolja ponuda!

Bar kod Džoa 1500 990 3+1

Lokot i ključ mek povez 1150 700 3+1
Lokot i ključ tvrd povez 1450 990 3+1

Frankenštajn 1600 990 Najbolja ponuda

"Betmeni"

Betmen Crno i Belo KOMPLET 1-3 4890 3000
Betmen Crno i Belo 1450 1190
Betmen Crno i Belo 2 1450 1190 3+1
Betmen Crno i Belo 3 1990 1490 3+1

Betmen Duga noć veštica mek povez 2490 1990 3+1
Betmen Duga noć veštica tvrd povez 2990 2490 3+1
Betmen Dvor sova mek povez 1190 990 3+1
Betmen Dvor sova tvrd povez 1490 990 3+1
Betmen Luda ljubav mek povez 1490 1190 3+1
Betmen luda ljubav tvrd povez 1990 1690 3+1


Liga Pravde tvrd povez 1490 990 3+1
Liga Pravde: Na početku mek povez 1290 790 3+1
Liga pravde: Staza nedela mek povez 1290 990 3+1

Čudesna žena mek povez 990 690 3+1
Čudesna žena tvrd povez 1290 890 3+1

Supermen: Crveni sin mek povez 1290 1090 3+1
Supermen: Crveni sin tvrd povez 1590 1290 3+1
Supermen: Među zvezdama mek povez 2490 1490 3+1
Supermen: Među zvezdama tvrd povez 2990 1990 3+1

Carstvo tvoje mek povez 1490 1290 3+1
Carstvo tvoje tvrd povez 1990 1690 3+1

Marvel

Osvetnici: Doba ultrona 2290 1790 3+1
Osvetnici: Građanski rat 1990 1590 3+1
Osvetnici: Iskonski strah 1790 1490 3+1
Osvetnici: Mračna vladavina 1990 1590 3+1
Osvetnici: Opsada Asgarda 1790 1390 3+1
Osvetnici: Tajna invazija 1990 1590 3+1
Osvetnici: Ultron napada 1790 1390 3+1
Osvetnici: Utopija 1790 1390 3+1

Dedpul: Za jastučnicu dolara 1690 1390 3+1
Dedpul uteruje iskonski strah 990 790 3+1
Doktor Strejndž 1490 1290 3+1

Spajdermen: Porodična posla 990 800 3+1

Svetski rat Hulk 1950 1500


MANGE

Duh u oklopu 1590 1290 3+1

Napad titana 390 190
Naruto 390 190
One piece 390 190
Uzumaki 390 190
Beležnica smrti 1-6 390 190


HUMORISTICKI STRIPOVI

Karusel integral: Spiru i Fantazio mek povez 1650 700 Najbolja ponuda!
Karusel integral: Spiru i Fantazio tvrd povez 2300 1990 3+1
Karusel 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 18, 22 mek povez 590 250 Najbolja ponuda!
Karusel mek povez 590 450 3+1
Karusel 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 18, 22 tvrd povez 950 350 Najbolja ponuda!
Karusel tvrd povez 950 750 3+1

Rokamboleska mek povez 590 200 Najbolja ponuda!
Rokamboleska tvrd povez 950 500 Najbolja ponuda!

Crne misli 1290 990 3+1

Malci mek povez 590 450 3+1
Malci tvrd povez 950 750 3+1

PERLE

Perle 2 mek povez 590 450

Perle mek povez 590 250 Najbolja ponuda!
Perle tvrd povez 950 350 Najbolja ponuda!

PERLE INTEGRALI

Valerijan mek povez 1890 1290 3+1
Valerijan tvrd povez 2490 1890 3+1

Kenija mek povez 1650 700 Najbolja ponuda!

Osveta grofa Skarbeka mek povez 1390 500 Najbolja ponuda!

Isak Pirat mek povez 1650 700 Najbolja ponuda!
Isak Pirat tvrd povez 2300 1990 3+1

Rabinov mačak mek povez 1650 700 Najbolja ponuda!
Rabinov mačak tvrd povez 2300 990 Najbolja ponuda!

JEZOVNICI

Jezovnik: Berni Rajtson 1800 1450 3+1
Jezovnik: Leglo strave Lavkraft 1450 500 Najbolja ponuda!
Jezovnik: Hose Ortiz 1800 990 Najbolja ponuda!
Jezovnik: Leglo strave Po 1450 500 Najbolja ponuda!
Jezovnik: Kuća na granici 1490 700 Najbolja ponuda!
Jezovnik: Lavkraft 1990 990 Najbolja ponuda!
Jezovnik: Mitovi o Ktuluu 1490 1290 3+1


”BONELIJANA”

Julia 400 100 Najbolja ponuda!
Lilit 400 100 Najbolja ponuda!
Gea 300 100 Najbolja ponuda!
Jedno doba, jedna priča 400 Najbolja ponuda!
Jedno doba, jedna priča specijal 590 200 Najbolja ponuda!

Helnoar 400 100 Najbolja ponuda!

Siročad mek povez 690 200 Najbolja ponuda!
Siročad tvrd povez 990 350 Najbolja ponuda!

Porodične vrednosti 890 500    (Hit moll)

THE DOOMNED ONES

Legionar 990 350 Najbolja ponuda!
Čovek iz Nove Engleske 990 350 Najbolja ponuda!

Iz Pakla 3900 1990 Najbolja ponuda!


Ja, Rene Tardi 2290 700 Najbolja ponuda!

Bili Holidej 950 500 Najbolja ponuda!


Ejmi 790 500 Najbolja ponuda!

Granvil 1990 500 Najbolja ponuda!

Happy sex! 1390 500 Najbolja ponuda!

Atomika 1990 990 Najbolja ponuda!

Crna Orhideja 2190 990 Najbolja ponuda!

Knjige magije 1850 990 Najbolja ponuda!

Okružen mrtvima mek povez 690 300 Najbolja ponuda!
Okružen mrtvima tvrd povez 990 500 Najbolja ponuda!

MekKoj 1990 990 Najbolja ponuda!

MI 3 1600 500 Najbolja ponuda!

Mebijus

Moebius: Kita mahnita 990 500 Najbolja ponuda!
Moebius: Arzach 990 500 Najbolja ponuda!
Moebius: The long tomorrow 990 500 Najbolja ponuda!
Moebius: Hermetička garaža 1790 990 Najbolja ponuda!

Odiseje spoznaje 1990 990 Najbolja ponuda!

Noje 990 350 Najbolja ponuda!

Parker mek povez 990 500 Najbolja ponuda!
Parker tvrd povez 1350 700 Najbolja ponuda!

Propovednik 1850-500 Najbolja ponuda! (u nekom ranijem popisu cena je bila pogresna!)

Sendmen 6, 7 1850 700 Najbolja ponuda!
Sendmen 8 1350 500 Najbolja ponuda!
Sendmen 9 2450 990 Najbolja ponuda!
Sendmen 10 1850 990 Najbolja ponuda!
Sendmen: Uvertira 1950 990 Najbolja ponuda!

Grad greha: Porodične vrednosti 990 350 Najbolja ponuda!
Grad greha: Cuga, cice i cevi 990 350 Najbolja ponuda!
Grad greha: Do pakla i natrag 1990 700 Najbolja ponuda!


Skelosova knjiga 650 200 Najbolja ponuda!
Varvarske priče 1950
Crvena Sonja 1300 500 Najbolja ponuda!

Stvorenje iz močvare 2490 990 Najbolja ponuda!


Tarzan Nedeljne kolor table 1950 1400 3+1

Atomski dečak 450

Vekovnici 800 650 3+1

Kobra 1500 1300 3+1


Valentina 2290 700 Najbolja ponuda!

Vizilsan 950 350 Najbolja ponuda!

Završni Inkal 1 990 890
Završni Inkal 2, 3 990, 350 Najbolja ponuda!

Mafia 1690 790 Najbolja ponuda!
World of Tanks 3900 1900 Najbolja ponuda!

Share this post


Link to post
Share on other sites

78.jpg

 

79.jpg

 

SAJAMSKA PREMIJERA
 
NESTRPLJIVO IŠČEKIVANI NASTAVCI VAŠEG OMILJENOG STRIPA KONAČNO SU TU!
 
„ASTERIKS“ 4 I 5 NA SAJMU KNJIGA PO CENI OD 1.340 DINARA PO TOMU!
 
„Godina je 50. pre nove ere. Rimljani su osvojili celu Galiju... Celu? Ne! Jedno selo, u kojem žive nepokorni Gali, i dalje pruža otpor osvajaču...“
Rečenica kojom su 29. 10. 1959. godine pisac Rene Gosini i Alber Uderzo otpočeli strip Asteriks ubrzo je postala legendarna. U 60 godina dugom postojanju, Asteriks i družina su osvojili svet postavivši nove standarde u popularnosti strip-junaka. Njihove avanture su prevedene na više od 100 jezika i prodate u više od 370.000.000 primeraka. Filmovi, i igrani i crtani, imaju višemilionske obožavaoce, a likovi hrabrih Gala mogu se naći na gotovo svim predmetima – od majica, šoljica, svezaka, karata, sve do jubilarnih novčanica od dva evra. Ali Asteriks je postigao i više nego što je iko mogao da pretpostavi – danas je on jedan od neprolaznih simbola Francuske, poput Ajfelove kule, Luvra ili Bogorodičine crkve.
 
Maleni prgavi Gal velikog srca osvojio je ljubitelje stripa širom sveta i ove godine ponosno slavi 60. rođendan!
 
Mi smo, kako i dolikuje ovakvom stripskom fenomenu, organizovali proslavu ovog jubileja. Stoga ćemo na štandovima Čarobne knjige na Sajmu, uz kupljena ova dva toma, poklanjati špil karata za igru s likovima iz neustrašivog galskog sela.
 
„ASTERIKS“ 4 i 5 možete kupiti na Sajmu, na štandovima Čarobne knjige u areni Hale 1 i u Hali 4, u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i, naravno, na našem sajtu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...