Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

NASTAVAK AVANTURA ČUVENOG KOMESARA


[/size=3]


Knjiga koja je pred vama donosi četiri priče o komesaru Ričardiju, uz tekstove u kojima se njegov tvorac priseća rada na svakoj priči.


AVidXyr.jpg
Format: 14,5x20,5
Br. str.: 168

To su priče:

ŽIVI I MRTVI – Luiđi Alfredo Ričardi istražuje veliki požar sledeći glasove mrtvih;

KAD TI JE SUĐENO – mlada Enrika na plaži sluša ispovest ribareve udovice;

POSLEDNJI KORAK U TANGU – laž i preljuba zapečatiće sudbinu tenora Arnalda Vecija i njegove supruge Livije;

MAMICA – u jednoj zatvorenoj kući počinjen je krvav zločin.
Sve priče u ovoj knjizi izlaze u crno-belom, kao što su i originalno objavljene u Il Commissario Ricciardi Magazine 2019.

„KOMESAR RIČARDI 6“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, u striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od srede, 20. novembra, do subote, 23. novembra.  Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi prijatelji,
Izvinjavamo se na sada već dugom odsustvovanju sa društvenih mreža. Pregršt novih izdanja i previše posla oko njih su nam oduzeli vreme za vas.
Da bi to ispravili, želimo da vas obavestimo:
1) da ćete naša izdanja moći da kupite po sajamskim cenama sve do kraja ove kalendarske godine.
2) od danas će naše profile na društvenim mrežama voditi novi admin, koji će, nadamo se, biti ažurniji od nas  :)
3) od ovog meseca, svake poslednje nedelje (dana, a ne sedmice) u mesecu, Makondo će biti od 11 do 17h gost u Jarbol Caffe Bar u Zemunu, ulica 22. oktobra 14, kada ćete biti u prilici da, takođe po posebnim cenama, nabavite naša izdanja i uz malo sreće i po koje piće dobijete ekskluzivne informacije o našim daljim planovima ;)
Uz ove divne vesti,obradovaćemo vas i sličicama svih naših ovogodišnjih/novih izdanja, čije će promocije uskoro uslediti.
Srdačan pozdrav,
Vaš Makondo


elrik-3.jpg
lobacev-2.jpg
karavadjo-2.jpg
ktulu.jpg
mn4.jpg
mn5.jpg
peskar.jpg
pogrebnik-5.jpg
topo-2171.jpg
zelenbaba.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

naslovnazanet.jpg


Poštovani čitaoci,
sa velikim zadovoljstvom predstavljamo novu knjigu u našoj centralnoj ediciji "Prvi izbor" - najnoviji grafički roman italijanskog velikana Đipija, pod nazivom Zemlja sinova. Ova priča o odrastanju dva brata u postapokaliptičnom svetu smatra se Đipijevim najuspešnijim radom do sada. 

Knjigu očekujemo u narednih nedelju dana, a budući da nije bila u pretplati možete je kupiti u ovom pretprodajnom periodu po povlašćenoj ceni od 1500 dinara, što uključuje i troškove slanja na teritoriji Srbije.

Uplatu možete izvršiti na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad; br. računa: 250-2060000245780-39, posle čega je potrebno da nam na [email protected] pošaljete adresu za slanje.

O knjizi

“Gipi develops a naturalism and human quality often missing from SF survival fantasies. ... the art reveals a credible vast alternative landscape of mud, water, reedy islands, makeshift boats, and strange and hostile patched-together colonies. It’s a strikingly envisioned imaginary world.” - Publishers Weekly

“Presenting itself in an anarchic parade of anger, impulse, and violence, Land of the Sons moves with a rare energy. … Gipi draws like a maniac. He composes each figure as an accumulation of circles spiraling endlessly on top of one another until they become recognizable―as a shape, as texture, as light. The whole thing is an illustrative tour de force.” - The A.V. Club

“This evocative, thought-provoking graphic novel will be sure to linger in the reader’s mind long after the last page is turned.” - Booklist

“Gipi’s lines work together to convey deep emotion, even in the landscape, with large blocks of negative space lending them more power. Spend some time looking at these drawings. They are magic.” - Paste

“Gipi's most fully realized and mature work to date.” - Library Journal

*********

Tehnički podaci

Đipi: Zemlja sinova
Biblioteka Prvi izbor
Prevod: Jasmina Radojičić
Strana: 288
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi
Format: B5
Cena u pretprodaji: 1500 dinara
Predviđeni datum izlaska: 27. 11. 2019.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JEDNO OD NAJBOLJIH OSTVARENJA U ISTORIJI DEVETE UMETNOSTI

„INKAL“, tomovi 1 i 2, na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.800 dinara po tomu[/size=3]

 

 

hPNpjbx.jpg


Format: 22 x 30
Br. str.: 216

 

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/inkal_01_issue
 
Život Džona Difula, nižerazrednog detektiva koji obitava u posrnulom, distopijskom svetu, tek jednom deliću golemog galaktičkog carstva, preokreće se iz temelja kad on pronađe drevni, mistični artefakt po imenu Inkal, kristal koji predstavlja svojevrsni ključ univerzuma. Od tog trenutka za Difulom kreće opšta potera, koja će ga odvesti na epsko putovanje i dovesti u sukob s najvećim ratnikom galaksije, Metabaronom, ali i suprotstaviti neverovatnim moćima tehnopape, predvodnika tehnotehnosa, opakog tehnokratskog kulta koji obožava Mračnog Inkala. Ti susreti, uz brojne druge u ovoj barokno raskošnoj i provokativnoj komičnoj i kosmičkoj sagi, grade čudesnu priču o Difulovoj borbi da sačuva ne samo svoj život već i svekoliki život u svemiru...

 

2cacTao.jpg


Format: 22 x 30
Br. str.: 224

 

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/inkal_02_issue

U ovom čuvenom stripskom serijalu, koji vrca od originalnih zamisli i neobuzdane mašte lucidnih umetnika i stripskih ikona Alehandra Žodorovskog i Mebijusa, prvi put je predstavljen Žodoverzum, svet Metabarona, kojem se Žodorovski često vraćao i kojem pripadaju i druga značajna ostvarenja, među kojima su nastavci sage o Inkalu i spinofovi poput „Metabarona“ i „Tehnootaca“. Posredi je jedinstvena svemirska opera u kojoj se mešaju međuplanetarna putovanja, nauka, tehnologija, političke intrige, zavere, satira, humor, nasilje, seks, mesijanstvo, mistika i metafizika, psihologija, tarot, poezija, razvratnost i ljubav... priča koja ruši tabue u umetnosti i doživljavanju univerzuma. Strip „Inkal“ često se navodi kao jedno od najboljih i najvrednijih ostvarenja u istoriji devete umetnosti.
Dvotomni „Inkal“ Čarobne knjige, štampan u originalnom koloru, najpotpunije je izdanje tog serijala koje je ikad objavljeno na našim prostorima jer obuhvata i najnoviju verziju „Misterija Inkala“, dvostruko obimniju od prethodne. Taj svojevrsni enciklopedijski dodatak sadrži vredne informacije kako o osnovnom serijalu, tako i o serijalima „Pre Inkala“ i „Završni Inkal“, i čitaoca podrobno upućuje u tajne Žodoverzuma, u njegovo poreklo i kreativni proces njegovih autora, kao i u sve čudesne pojave koje se u njemu mogu pronaći.

„INKAL“, tomovi 1 i 2, na Letećem startu je u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.800 dinara po tomu, od srede, 4. decembra, do subote, 7. decembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.000 dinara, a u ostalim knjižarama 2.699 dinara po tomu.
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

🔥 Dragi prijatelji!

Veilka nam je čast što možemo da najavimo da je iz štamparije konačno pristigao prvi broj naših omiljenih „Priča“, originalnih brojeva 29-31!

I ovde, iz nekih prostih razloga (brojevi nisu dostupni za licenciranje), nismo nastavili tamo gde je prethodni izdavač stao, ali vremenom, očekujemo da popunimo i ovu prazninu…
(ne bi bilo loše kada bi neko stvarno i pročitao čitavu ovu gornju rečenicu, pa da sledeće pitanje ne bude: A šta je sa brojevima 26-28?!?)…😊😊😊

Kao što smo u našem prvom obraćanju i najavili, neke knjige će iz istog razloga imati dve, a neke tri Priče, ali bez brige, 🎩 Golconda svakako planira da izda SVE Priče, i jednog dana će ta kolekcija sasvim fino stajati na policama…
Plan je, kao i za Juliju, (čija je druga knjiga upravo otišla u štampu…), dvomesečni ritam izlaženja, sledeća knjiga je takođe sa tri epizode, a neka od sledećih će sigurno biti i sa dve… o tom - potom…

A u ovoj knjizi, neverovatne tri epizode! Definitivno među najboljima do sada pročitanim!

Barem dve od njih zaslužuju da im glavni junaci dobiju svoj, zaseban serijal!

Izuzetni autori, izuzetne Priče!
Ne propustite!

Evo malo „iznutrice“, ili „fotke iz ruke“…😊

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

29: Bitka kod Marenga - Jedna grupa mladih, na mestima gde je počinjala novija istorija... Uspomene podsećaju na misterije vremena, besmrtne avanture na marginama ratnog vihora... Ljubav i krv, smrt i herojstva, u armijama junaka, u srcu požara Napoleonovih ratova!

01.jpg

30: Dva kralja - Avgust 1968. Sovjetska armija prelazi granicu Čehoslovačke: „Praško proleće“ je završeno. Za Rudu Brabeca - sve to ne znači ništa. Za njega postoji samo lična osveta, vraćanje duga u krvi, koji mu je serviran dok je bio sa one strane rešetaka…

02.jpg

31: Cena časti - Lopovi, nitkovi, ubice. Iako nose uniforme vojske, Lester i Zip su daleko od dobrih momaka…Ipak, u malom selu El Kantito događa im se nešto neobično, prilika za iskupljenje… i neverovatna mogućnost – da postanu heroji!

03.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...