Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

🎩 Dragi prijatelji,

morate priznati da Vam se nismo tako davno obratili najavljujući naše predivno luksuzno albumsko izdanje "Do poslednjeg", koje je po svemu sudeći lako našlo put do čitalaca i komentari su jako pozitivni, čak i više od očekivanog... A evo nas ponovo sa najavom... ovaj put da ispratimo odlazak u štampu nove knjige naših Priča!

Bacite 3D pogled na knjigu 2, a ovom prilikom Vam donosimo i kratak sadržaj "iznutrice"...

📜 Priča 32: Ex Tenebris (lat. "Iz Tame")
Velika opatija, jedan fratar, lovac na demone i niz stravičnih zločina...
Nešto se krije među stranicama drevnih rukopisa, nešto što želi da izađe napolje, kako bi zarazilo svet... Može li se zaustaviti? Šta je u stvari ta mračna sila koja okupira svest? Čiji je taj glas koji nešto šapuće... iz tame?

📜 Priča 33: Velika majka
Dok se grizli slobodno šeta po šumi, jedna osoba je nestala, a jedan čovek je poludeo i izmasakrirao svoju porodicu... Za šerifa Trudela, mirno snežno seoce Stokvel pretvorilo se u pravi pakao! A tek je na početku istrage koja će ga odvesti duboko u srce tajne skrivene u prošlosti... a "bele oči" samo gledaju...

📜 Priča 34: Nevina
Pod kišama večite jeseni, vila Kilgornovih je vekovima nadgledala Koltonbridž. Slavna prošlost je sada već izbledela, a nad sadašnjost su se nadvile senke žalosti... Ali ono što će se uzdići sa samog dna tame, je nešto još mračnije, još zlobnije... nešto što je rođeno u samom predvorju pakla!

84796498-194473595260925-198237753311441

Share this post


Link to post
Share on other sites

OD TVORCA STRIPA „OČI I TAMA“ ĐIĐIJA SIMEONIJA


STIŽE NAM SJAJNO NOVO DELO

[/size=3]

„KAD VUK LOVI“ na Letećem startu po ceni od 940 dinara 

Riznica Bonelli #9[/size=3]

Koja se tajna krije u grobnici Iroda Velikog? Kakvo zlo se skriva u njegovoj kruni i kakva je priroda tamne aure što očarava svakoga ko želi da vlada svetom? 

Posredi je tajna koja se provlači vekovima i koja će intrigirati kako arheologe, tako i razne moćnike, sve do širenja kraljevstva nacističkog terora... Treći rajh želi da se domogne drevnog blaga i, kako bi ga pronašao, u lov će poslati hladnokrvnog esesovskog oficira Hansa Vajsmana, poznatog i kao Vuk.

Ova priča o lovu na drevno blago počinje u davnoj prošlosti, u Irodovom Jerusalimu, i proteže se sve do četrdesetih godina dvadesetog veka, do izmišljenog sela u Toskani, koje simbolizuje mnoga stvarna mesta na kojima se u Drugom svetskom ratu dogodio krvavi masakr.

I1VFI2k.jpg


Format: 14,5x20,5
Br. str.: 288

Upečatljivom mešavinom istorijskog narativa, ratne priče i špijunske avanture protkane fantastičnim elementima, tvorac stripa Điđi Simeoni razvija i nadograđuje popularnu teoriju o nacistima opsednutim ezoterijom i okultnim fenomenima, a sve se zapravo okreće oko drevnog predmeta kojem se vrlo teško ulazi u trag i ljudi spremnih na sve kako bi ga se dočepali...

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/kad_vuk_lovi_issue

„KAD VUK LOVI“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, u striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od srede, 19. februara, do subote, 22. februara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVI NASTAVAK SERIJALA MERKURIO LOI 

MERKURIO LOI 6 na Letećem startu po ceni od 940 dinara
[/size=3]


U šestom tomu možete pročitati epizode:
11. KRUG NAJINTELIGENTNIJIH
12. NEDELJA KAO SVE DRUGE

1618ta1.jpg


Format: 14,5x20,5
Br. str.: 192


Merkurio Loi je mnogo šta: profesor, ljubavnik, filozof... ali pre svega je znatiželjna osoba. Ta ga znatiželja neizbežno dovodi u neobične i opasne situacije. Njegove beskrajne šetnje papskim Rimom 19. veka često se završavaju tako što se on uplete u mračne poslove nekog od brojnih tajnih društava... 
Prefinjene i uverljive priče ovog serijala plene pažnju čitalaca i dobijaju pohvale kritike zbog sugestivne italijanske scenografije, dinamične radnje i punog kolora.

MERKURIO LOI 6 je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, u striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od srede, 26. februara, do subote, 29. februara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

koricezanet.jpg

Poštovani čitaoci, za desetak dana očekujemo novu knjigu Komikovog "Prvog izbora", kultni francuski strip Žan-Klod Foresta i Žaka Tardija pod nazivom Baš ovdašnji. Ovo delo je jedan od prvih frankofonih grafičkih romana (roman graphique) i originalno je izlazilo u nastavcima u listu A suivre tokom 1978. godine, da bi naredne 1979. bilo publikovano i kao album u izdanju Kastermana. Sada, napokon, ovo je mračno, zabavno i neprestano iznenađujuće remek-delo dobija svoju premijeru na srpskom jeziku, u prevodu Gorana Kostrovića.

Neočekivana, ali glatka saradnja između mračnog cinika Žaka Tardija i zaigranog sanjara Žan-Kloda Foresta (autora Barbarele i Kosmičkih putnika) rezultirala je ovim modernim klasikom čija je radnja smeštena na malom ostrvu na francuskoj pučini gde su beskrupulozni zemljoposednici oduzeli zemlju poslednjem nasledniku nekada uvažene i bogate porodice. Taj naslednik, koji je u beketskom obrtu sada osuđen da po cele dane hodi zidinama koji ograđuju parcele zemlje koja mu je nekada pripadala i jedva zarađuje za život prikupljanjem dažbina na kapijama.

Baš ovdašnji govori o vlasništvu i ljudskoj prirodi, ali, možda još važnije, o pravu i pravdi u nesavršenom svetu. Ograđena Zemlja naizgled je karikatura, ali je poput svake karikature smešna baš zato što se temelji na stvarnosti. Slično u uvodu navodi i Žan-Klod Forest, mudro prećutavši detalje, jer deo šarma ovog dela leži i u postepenom otkrivanju sve većeg apsurda koji raste poput melodije bolera - od nepravde koju otkrivamo kroz važnost statike i kvaliteta zidova do epidemiološkog problema, humanitarne misije i sudbine dveju država.

Baš ovdašnji odvija se u Tardijevoj omiljenoj epohi ranog 20. veka i nacrtan je njegovim jasnim stilom elegantne stilizacije, uz mnoštvo detalja i izuzetan balans crnih i belih površina. Ova izuzetna saradnja dva autora na vrhuncu svojih kreativnih potencijala ništa nije izgubila na svežini ni posle četiri decenije, što bez sumnje ukazuje da se radi o istinskom remek-delu koje zavređuje mesto na centralnoj polici bilo koje biblioteke.

Tehnički podaci:

„PRVI IZBOR“

BAŠ OVDAŠNJI
Tekst Žan-Klod Forest
Crtež: Žak Tardi
Glavni urednik: Vuk Marković
Prevod: Goran Kostrović
Strana: 188
Štampa: c/b
Format: 220×305 mm
Povez: tvrdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

[br]

PRVO IZDANJE NOVE EDICIJE RIZNICE BONELLI GIGANTE![/size=3]

Na Letećem startu po ceni od 800 dinara[/size=2]

Alfredo Kasteli piše, prvi put u istoriji stripa, vernu verziju poslednje i najvizionarskije knjige Novog zaveta, Otkrivenja Jovanovog – Apokalipse. Ovo delo, zahvaljujući crtežima Korada Roija, ide preko granica stripskog jezika, preobražavajući se u vizuelno putovanje koje na čudesan način uvodi čitaoca u jedan od najintrigantnijih tekstova Novog zaveta.

56LohwX.jpg


Format: 21 x 29,7cm


Br. str.: 112


Nakon edicije Grande, koja ima veći format nego klasični Bonelli, odlučili smo da pokrenemo novu ediciju – Gigante, u A4 formatu. Bonelli Gigante sadržaće mahom jednotomne priče koje su po svojoj formi namenjene ediciji velikog formata.

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/apokalipsa_zaisuu1

„APOKALIPSA“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, u striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 800 dinara, od srede, 18. marta, do subote, 21. marta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 900 dinara, a u ostalim knjižarama 1.199 dinara.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jugurta-knjiga-1.jpg

Inspiriran povijesnim djelom Gaja Salustija Krispa i usmenim legendama o pobuni numidskog kralja protiv najmoćnijeg carstva antike, ovaj serijal scenarista Jean-Luca Vernala (1944. – 2017.)  specifičan je po tome što su ga crtala dva ponajbolja Tintinova crtača, Hermann Huppen (r. 1938.) i Franz Drappier  (1948. – 2003.).

Ova knjiga sadrži tri nastavka:

PUSTINJSKI LAVIĆ
Jugurta, nećak kralja Micipse, vladara Numidije, satelitske države Rimske Republike, svojim vrlinama izaziva ljubomoru prijestolonasljednika Hijempsala i Adherbala, koji ga spletkama šalju u pogibeljnu misiju. Ovjenčan slavom svojih ratničkih podviga, Jugurtine ambicije rastu i želi vladati sam. Nakon Hijempsalove više-manje slučajne smrti, Rimljani dijele Numidiju popola. 

KELTIBERSKA KACIGA
Mir između dvaju prinčeva ne traje dugo. Adherbalovo masovno trovanje stanovništva izaziva Jugurtinu odmazdu i opsadu Cirte, grada pod rimskom zaštitom. Republika još pamti kartaškog neprijatelja i ne može tolerirati takvog despota na svojim granicama, te šalje svoje legije na afričke obale. Gerilski rat i mito put su do novog mira, no Rim sumnja u Jugurtinu iskrenost.  

NOĆ ŠKORPIONA
Prošle su godine... Jugurtu nalazimo u zatvoru Tulijanumu, gdje je dospio nakon izdaje najbližeg saveznika. Rimskim dužnosnicima je i poraženi neprijatelj opasnost, pa ga se odlučuju riješiti isceniranim ubojstvom. Na scenu stupa pas bez gospodara, Habrija, koji će učiniti sve
da skrati muke svom nekadašnjem neprijatelju...

144 stranice, 216 × 291 mm, tvrdi uvez
Scenarij (Jean-Luc) Vernal, crtež: Hermann (Huppnen) i Franz (Drappier)
Travanj 2020. Cijena: 189 kn.

Knjigu možete naručiti na https://frontispis.com/.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote

U čudnim okolnostima doguravši do deset godina postojanja, Besna kobila želi da ih proslavi sa vama na jednako čudan način tako što ćemo, uz saglasnost svih naših autora, u narednim danima učiniti dostupnim, besplatno i u celosti, sve naše dosad objavljene domaće grafičke romane. Prvi u nizu je naš prvi objavljeni domaći grafički roman - Korporativni pandemonijum, koji je postigao izvanredan uspeh i bio nagrađen ULUPUDS-ovom Nagradom za strip izdanje 2014. godine. Autori Aleksandar Zolotić i Zoran Penevski rado su prihvatili ovu ideju i na tome im zahvaljujemo. Nadamo se da ćemo bar malo doprineti da vam skratimo časove dosade.

https://besnakobila.files.wordpress.com/2020/03/korporativni-pandemonijum-2020-web-2.pdf?fbclid=IwAR0SDoh8JQIpDNlt1T8h0UggcWOrYspDu_5_8Yyc_16BhtPzWfXrXHqrVIY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lester-Cockney-knjiga-1.jpg

Belgijac Franz Drappier, za ljubitelje stripova samo Franz (1948. – 2003.), crtač kultnog Jugurte i mnogih drugih stripova iz časopisa Tintin, okušao se u pisanju scenarija za strip u kojem je spojio svoju ljubav za prostranstvima i konjima. Ova osobna, originalna i osjećajna priča o jednom Ircu odvija se kroz raskošne kadrove britanskih kolonija u Aziji devetnaestog stoljeća.

Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču:

KABULSKE LUDE
Nakon svađe koja je završila tragično, Lester „Cockney” Mahoney, siroče bez oca i majke, nepopravljivi neženja i nonkomformist, nasilno biva unovačen u britansku kolonijalnu vojsku.Po iskrcavanju s jedrenjaka u Karachiju ubrzo biva dodijeljen povorci koja treba otpratiti gospođicu Emmu Pebbleton, sestru časnika kojeg je slučajno ubio u Londonu, u Kabul. Nakonšto je britanska intervencija postavila marionetskog šaha na prijestolje, Afganci dižu pobunu...

SNIJEG JE ŠKRIPAO
Afganski vođa Akbar-kan započinje mučnu igru s Britancima ubivši britanskog guvernera i njegovu pratnju. Tjedan kasnije, britanska vojska kreće na mukotrpan put prema Indiji. Ovo su novosti koje Narbonac prepričava svojim prijateljima, izgubljenima u snijegom zametenim planinama. Prema posljednjim informacijama, Emmini roditelji ostali su, bez ikakve zaštite, u palači afganskog šaha Šudže.

JEDNA MAĐARICA U PUNJABU
Po završetku Prvog angloafganskog rata, Lester je dodijeljen postaji na granici s Punjabom. Prašnu dosadu prekida Emmino očajničko pismo u kojem ga preklinje da izbavi njenu prijateljicu, Ilonu von Hórvath-Pálfy iz zarobljeništva pandžapskog radže. Zbog nestabilne političke situacije, britanske vlasti se ne usuđuju intervenirati, pa Irac to mora učiniti sam. Međutim, u pothvatu će imati neočekivanog saveznika – malenu Taranu, Indijku koja sanja o velikome svijetu.

Kratka priča NAPATRA IZ DŽUNGLE govori o neobičnom susretu na putu u Chandigarth. 

152 stranice, tvrdi uvez, 216 × 291 mm
Autor: Franz (Drappier)
Travanj 2020. Cijena: 189 kn. 

Knjigu možete naručiti na https://frontispis.com/.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...