Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

🎩 Poštovani prijatelji,

konačno, posle svih nedaća oko ovih "smakova (nekih) svetova", imamo čast da pred čitaoce iznesemo naš prvi ozbiljniji i veći poduhvat, ali samo zato što je reč o dužem serijalu koji pokrećemo od početka (da ne umanjimo ozbiljnost ostalih... 😄 )!

Sećajući se sebe iz mračnih devedesetih, kada je strip scena na duži period potpuno zamrla u Srbiji, još uvek ostajemo u uverenju da čak i u najtežim vremenima dosta ljudi (ako ništa, a ono barem) misli o stvarima koje voli, iako one nisu od presudnog životnog značaja. Stripadžije su i pod takvim nebom jedna posebna sorta... Jeste (nadamo se ubrzo iza nas) izolacija, vanredna stanja, policijski časovi, jesu zatvorene granice, dosta radnji takođe, ali mi smo prelomili da se ️Magični Vetar️ ipak pojavi u ovom solidno komplikovanom trenutku, po mnogo osnova...

Elem, kao što smo i obećavali više puta, pred Vama su dve knjige Magičnog Vetra, fenomenalnog serijala, većina Vas zna dosta o njemu, ali ima i određen broj onih koji se prvi put susreću sa ovim neobičnim junakom...

Prva knjiga sadrži prve tri epizode i kao svojevrstan znak pažnje kupcima u prvih sedam knjiga u kojima su epizode ranije objavljivane u Srbiji, poklanjaćemo postere sa najupečatljivijim motivima ili najlepšim naslovnim stranama Magičnog Vetra!

Naše drugo MV izdanje, a hronološki osma knjiga sadrži epizode 22, 23 i 24, od kojih ove poslednje dve nikada nisu objavljene kod nas!

Kratak sadržaj svih epizode iz knjiga možete pogledati na našem sajtu www.golconda.rs, a ako je suditi po interesovanju koje je izazvala najava za ponovnim pokretanjem Magičnog u Srbiji (na dnevnom nivou već duže vreme odgovaramo barem na nekoliko poruka raznoraznih vrsta oko ovih knjiga), prijateljski savetujemo da požurite do striparnica ili da naručite preko sajta kod nas, podsećamo da je poštarina za slanje po Srbiji besplatna...

Izdanje po promo ceni 💶 1.100 dinara u prva dva meseca (kasnije 1.300 dinara) vće od danas je dostupno u Knjižara Alan Ford i Darkwood, nadamo se u narednim danima i u ostalim striparnicama po Srbiji, a, uz nešto sreće i otvorene granice, uskoro i u čitavom regionu!

Pre nego što (poneko od nas) uzme u ruke svoj primerak da bi proverili jesu li sve tačke, slova i znaci navoda na svom mestu, kao i da li je negde "zavrištao" neki piksel :D, predlažemo da bacite pogled na fotke iz ruke, po starom, dobrom običaju, opet bez mušeme... 🙂

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

Do čitanja,
Golconda

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVE DŽEREMAJINE AVANTURE 

Na Letećem startu po ceni od 1.200 dinara[/size=3]

 

Lutanja i avanture otpadnika Džeremaje i njegovog saputnika Kurdija po postapokaliptičnoj Americi stekli su armiju poklonika širom planete. Ovaj raskošni i uznemirujući serijal opominje nas koliko su krhki temelji naše civilizacije i kako je ljudska priroda podjednako veličanstvena i zastrašujuća.

 

sGg3eh2.jpg


Format: 21,5 x 30,2
Br. str.: 144

Bkq8Xea.jpg

 

Format: 21,5 x 30,2
Br. str.: 144

DŽEREMAJA, TOM 11 i 12, na Letećem je startu na našem sajtu, u striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu i Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu, po ceni od 1.200 dinara, od srede, 29. aprila, do subote, 2. maja. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.350 dinara, a u ostalim knjižarama 1.799 dinara.

 

Striparnica „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu zatvorena je zbog trenutne situacije. 

PRELISTAJTE OVA IZDANJA:

Džeremaja 11 https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/d_eremaja_11_issue

Džeremaja 12 https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/d_eremaja_12_issue

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

naslovna2.jpg

Poštovani čitaoci, s ponosom predstavljamo 2. izdanje jedne od najuspešnijih knjiga Komikovog "Prvog izbora" - Ledeno doba danas jednog od najcenjenijih i nagrađivanijih savremenih francuskih autora - Nikole de Kresija. Ledeno doba je antiutopijska, futuristička avantura, puna duha i humora, sarkazma i šarma. Producirana u saradnji sa Muzejom u Luvru, prva je knjiga iz sada već čuvene serije u kojoj velikani savremenog stripa inspiraciju pronalaze u verovatno najčuvenijem muzeju sveta. Posle de Kresija o Luvru su stripove nacrtali i Bernar Isler, Matje, Điro Taniguči, Enki Bilal, David Pridom i drugi.

Tehnički podaci:

„PRVI IZBOR“

LEDENO DOBA
Tekst i crtež: Nikola de Kresi
Glavni urednik: Vuk Marković
Prevod: Goran Kostrović
Strana: 88
Štampa: u boji
Format: 215×305 cm
Povez: tvrdi
Predviđeni datum objavljivanja: 15. 5. 2020.

nicolas-de-crecy-le-retour-aux-sources-a

„Svaki album je posebno iskustvo. Ne mogu da zamislim sebe kako godinama upotrebljavam jedan te isti recept kao što je često slučaj u stripu. Albumi koje radim često su u potpunoj suprotnosti sa onim koje sam prethodno radio, ali to mi ostavlja prostora za napredak.

Crtanje je oduvek bilo i ostalo nešto najprirodnije, najočiglednije i najuzbudljivije. Bilo je i ostalo moj fetiš – kompozicija, perspektiva, energija, oslobađanje, senzualnost, nasilje, disanje, obrazovanje, pripovedanje, podvig nad podvizima...“

Pažnju kritike i publike Nikola de Kresi je osvojio početkom 1990-ih sa albumom Foligatto, i otada je ostavio autentičan lični pečat u svetu stripa. Jedan je od onih autora čije nove naslove jednako nestrpljivo iščekuju i čitaoci i njegovi takmaci. On se ne zadovoljava time da prati klasičnu nit naracije i ne libi se da sa svakim novim albumom iznova sebi postavlja pitanja, svaki put menjajući stil i tehniku rada. Svaka od njegovih vinjeta je istinska grafička bravura.

U Ledenom dobu Nikola de Kresi stvara uzbudljivu i vanserijsku priču u kojoj naši savremenici susreću, uz dozu humora i ležernosti, izmaštana „šapolika“ bića, nešto između psa, svinje i foke. Bilo da u fokus stavlja samog umetnika ili da čitav muzej Luvr okiva u led, Nikola de Kresi ispreda neke od najumesnijih i najslobodnijih priča koje smo u prilici da čitamo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VARIJANTA A > Bilo kojih 10 naslova sa prvog spiska koji sadrži 76 naslova možete kupiti po ceni od 10.000 dinara. Poštarinu snosimo mi, za teritoriju Srbije.

VARIJANTA B > Poručivanje se vrši uz kumulativni popust, pa tako druga knjiga ide sa popustom od 10% na navedene cene, treća 15%, četvrta 20%, peta 25%, šesta 30%, sedma 35%, osma 40%, deveta 45% i deseta 50%. U ovom slučaju možete poređati poručene knjige od jeftinijih ka skupljim kako biste ostvarili maksimalni popust. Naslovi, svakako, moraju biti različiti. Poštarinu i u ovoj varijanti snosimo mi.


No photo description available.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...