Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Golconda[/i]
[br]🎩 Dragi prijatelji,

opasno se približio trenutak da se svi suočimo sa strašnom pričom koju nam donosi naše sledeće izdanje. A kako i ne bi bilo strašno kada iz svih njegovih uglova iskaču "kripipaste". Za one koji još ne znaju, kripipaste su kratke forme (priče, video klipovi...) jezivog sadržaja koje se šire internetom (te se više primera i informacija o ovoj pojavi na istom lako mogu i naći), znači, potiču iz novijeg vremena...

40.jpg

U najmanju ruku i najblaže rečeno čudnjikavo izdanje (za jednog "klasičnog" Bonellija) iz pera veterana Bruna Ene i Đovanija Di Gregoria uskoro je pred nama! Zato ćemo u narednih nekoliko dana iskoristiti prilike da vas upoznamo sa nekim zanimljivim detaljima iz ovog pomalo uznemirujućeg dela...

Kako ukratko reći šta je zapravo "Kripi Past" ️? Da li je to horor strip? Fantazija protkana nitima misterije? Ili možda Diznijeva priča namenjena tinejdžerskoj publici? Recimo da je po malo od svega toga, ali, isto tako, i ništa od navedenog!
Kripi Past je avanturistička, urbana fantazija sa obiljem horor karakteristika, a namenjena je mladoj publici potpuno ravnopravno kao i odraslima!

Radnja se odvija u REM fondaciji, poznatoj po istraživanjima u oblasti poremećaja sna - ustanovi koja se bavi proučavanjem i lečenjem širokog spektra anomalija spavanja. Osnovao ju je kontroverzni Osijan, međunarodno priznat stručnjak za više naučnih oblasti, koji je nestao pod misterioznim okolnostima.

Glavni junak priče je Kiro, tinejdžer koji pati od tinitusa (zujanja u ušima), i on se leči u fondaciji REM, ne preterano svojom voljom. U ovoj eksperimentalnoj ustanovi bivstvuju i drugi mladi sa kojima će se Kirova priča ukrštati i interreagovati... Autori nemilice koriste kripipaste kako bi obogatili osnovni zaplet koji se fokusira na adolescente, pre svega na adolescentske neprijatnosti, začinjene određenom dozom "Diznijevskog" humora, koji donekle osvetljava inače nešto mračniju atmosferu. Odlične horor ideje, prelepe (a jezive) atmosfere, kao i udarne estetske i vizuelne karakterizacije likova, a za šta je možda najzaslužniji baš Đovani Rigano, crtač prvih (ali i poslednje) od 6 epizoda.

Za ulazak u REM, Ester, za razliku od Kira, falsifikuje nalaze, a sve u nadi da će tamo pronaći davno izgubljenu prijateljicu, ali i neuhvatljivo monstruozno stvorenje bez lica, koje opseda snove... Spretna devojka ovde upoznaje vršnjaka koji bi mogao da da odgovor na sva njena pitanja: ko su zapravo Kripi? Duhovi, čudovišta, nemilosrdne ubice, rezultat bolesnih maštarija koje besne na internetu ili stvarno postojeća stvorenja skrivena u senci, spremna da napadnu naš svet? Kiro ne zna da u sebi ima odgovore na ova pitanja, ali istovremeno oseća da više ne može zanemariti glasove koji ga muče. Jedno ime ga progoni, odjekuje mu u glavi, zajedno sa željom da ubije bilo koga ko mu je blizak. A to ime je Houks!

61.jpg

👀 Kompletan Kripi Past, Bonelijev mini-serijal iz 2018. godine, u Golkondinom izdanju biće fino upakovan u 3 knjige mekih korica, formata 165x235. Prva knjiga donosi dodatne ilustracije i tekstove, uz drugu će čitaoci na poklon dobiti jedan prigodan poster sa ovom tematikom, a uz treću i poslednju doći će i kutija u koju će ceo serijal fino moći da se upakuje i da zbog toga jako lepo izgleda na polici!

👉 Bacite pogled na nekoliko kadrova, a u narednim danima očekuju nas još intrigantniji, dok ubrzo ne budemo u rukama imali prvu svesku ovog fenomenalnog izdanja!

Uživajte i puno pozdrava iz Golkonde!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVE AVANTURE VAŠIH OMILJENIH GALA KONAČNO SU TU![/size=3]

[/b]

Qx7X33E.jpg


Format    21,3 x 29 cm


Povez    Tvrd
Broj strana    144
Štampa    Kolor

Na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE po ceni od 1.340 dinara

Pred vama su tri nove epizode („Asteriks u Helveciji“, „Grad bogova“ i „Cezarove lovorike“) sa avanturama Asteriksa i Obeliksa, glavnih junaka jednog od najpopularnijih i najvoljenijih serijala u istoriji devete umetnosti. Generacije čitalaca odrastale su uz hrabre Gale, a neponovljivi humor i zabavni zapleti čine ovo delo primamljivim i za nove čitaoce.
Serijal Asteriks preveden je na više od 111 jezika i prodat u 380.000.000 primeraka.

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Asteriks_6.pdf

„ASTERIKS – KNJIGA 6“ je na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od petka, 5. juna, do petka, 12. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OVO BI MOGLA BITI POSLEDNJA PRIČA O BETMENU

[/size=3]

AIdIvkf.jpg


Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    176
Štampa    Kolor

Na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE po ceni od 1.070 dinara

Dvadeset godina u budućnosti, Brus Vejn se budi u ludnici Arkam. Mlad. Normalan. Ali... nikad nije bio Betmen.
Kako bi razrešio misteriju svoje prošlosti, Mračni Vitez kreće u pohod širom tog neznanog sveta. Moraće da uđe u trag neizrecivoj sili koja je uništila njegov negdašnji svet... 

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_BetmenPVZ.pdf

„BETMEN: POSLEDNJI VITEZ NA ZEMLJI“ je na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.070 dinara, od petka, 5. juna, do petka, 12. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.200 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LJUBAV MOŽE DA UZDRMA I NAJČVRŠĆU VERU!

[/size=3]

jciCxJs.jpg


Format    16,5 x 23,5 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    129
Štampa    Kolor
Serijal    Riznica Bonelli GRANDE

Na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE po ceni od 940 dinara

Iz pera Đanfranka Manfredija („Skriveno Lice“) i Antonija Lukija 

Galicija, Španija, 1610. godina. Život inkvizitora koji ne veruje u veštičarenje težak je. Za Luisa de Santjaga – hladnog kao kamen – vera ne sme da bude osenčena nikakvim kontradikcijama ni mrljama. Kad prelepa Amanda, optužena za crnu magiju, osvane pred njim, Luis će dati sve od sebe ne bi li je spasao...

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Inkvizitor.pdf

„INKVIZITOR“ je na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od petka, 5. juna, do petka, 12. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVA BONELIJEVA NAUČNOFANTASTIČNA PRIČA[/size=3]

shev97Q.jpg


Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    80
Štampa    Kolor
Serijal    Riznica Bonelli GIGANTE

Na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE po ceni od 870 dinara

Iz pera Luke Enoka, autora poznatog Bonelijevog serijala „Dragonero“ 

Jednog dana, sila teže planete okrenula se naopako. Ljudi, životinje, voda, sve što je živo – sve je „palo“ u visine i nestalo na nebu. Gde – niko ne zna. Za preživele je to početak strašnog košmara...

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Naopacke.pdf

„NAOPAČKE“ je na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 870 dinara, od petka, 5. juna, do petka, 12. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.000 dinara, a u ostalim knjižarama 1.299 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[br]

PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE MARVELA![/size=3]

hAGFIog.jpg


Format    25 x 30 cm


Povez    Tvrd
Broj strana    200
Štampa    Kolor


Na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE po ceni od 2.000 dinara

Bogato ilustrovana enciklopedija Marvelovog filmskog univerzuma sa svim važnim podacima o junacima filmskog serijala i svemu onome što treba da znate o najpopularnijoj filmskoj franšizi 21. veka.
Proniknite u tajne oružja, spravica, tajnih spisa i moći najpopularnijih heroja Marvelovog multiverzuma i nipošto nemojte propustiti ovu nesvakidašnju priliku da prošetate Zlatnim dvoranama Asgarda i zavirite u svaki ćošak visokotehnološke vile Tonija Starka!

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Enciklopedija.pdf

„MARVEL STUDIOS: ILUSTROVANA ENCIKLOPEDIJA“ je na Letećem startu u okviru STRIPOMANIJE u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 2.000 dinara, od petka, 5. juna, do petka, 12. juna. Posle Letećeg starta, u našim klubovima čitalaca i na sajtu ovo sjajno izdanje možete kupiti s 20% popusta, a u ostalim knjižarama po ceni od 2.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://carobnaknjiga.rs/chest/pimg/1592201723_2%20Naslovna%20za%20sajt%20-%20Casovnik%202.jpg

Svet NADZIRAČA sudara se sa DC univerzumom u ČASOVNIKU SUDNJEG DANA!


Dr Menhetn – gotovo svemoćno biće iz sveta NADZIRAČA – zainteresovao se za DC univerzum. Već godinama prekraja istoriju i menja sudbine su¬perheroja... ali zašto? Bez ikakvog objašnjenja je napustio sopstveni svet ne bi li se pozabavio ovim.


Ozimandijas, Komedijaš i novi Roršah sledili su nje¬gov trag sve do Gotama. Svi pioni su na šahovskoj tabli, a Dr Menhetn je na potezu. U celom DC uni¬verzumu postoji samo jedna sila koja bi mogla stati na put biću što nekad beše Džon Osterman. Kad se ta dva titana suoče, hoće li Supermen uništiti Dr Menhetna, ili će Dr Menhetn uništiti sve što postoji?
Časovnik sudnjeg dana iz početka piše prošlost, sa¬dašnjost i budućnost DC komiksa.


DOOMSDAY CLOCK #7-12

Share this post


Link to post
Share on other sites

GOLKONDA PREDSTAVLJA: KRIPI PAST - Užas bez Lica, knjiga# 1

Creepy-Past-1-Promo-1-1024x578.png

🎩 Sa KRIPI PASTOM počinje jedna potpuno nova vrsta priče, nova vrsta avanture, nova vrsta… strave!

📜 Teško je klasifikovati strip koji ćete ubrzo (nadamo se) držati u rukama. Nazvati ga realističnim ili fantastičnim značilo bi definisati ga istinitim ili neistinitim, a baš u tom suptilnom prostoru koji deli zbilju od laži, žive „kripipaste“. Govorimo o svim onim zastrašujućim pričama koje već nekoliko godina kruže internetom. Iz dana u dan je sve više pojavljivanja misterioznih bića bez lica, neobjašnjivi slučajevi nestanaka se množe, a noćne napade od strane određenih košmarnih stvorova da i ne spominjemo. Ova dešavanja se često u svedočenjima opisuju graničnim stanjima između paranormalnog i stvarnosti. Ipak, deluje kao da mnogi od ovih događaja sadrže tu jezivu dozu istine. Uzevši u obzir učestalost ovog fenomena bilo bi, van svake sumnje, pogrešno ako bismo ga odmah svrstali među „izmišljotine“. Prvo bi trebalo identifikovati tipologije, zabeležiti čudne pojave, sagledati činjenice i tek na kraju izvesti zaključke, pa čak i one najneugodnije i uznemirujuće. Dakle, dragi naši KRIPIJI, bacite se na čitanje i povedite računa: ko zna šta još može da se krije šćućureno u tami iza ćoška zajedno sa rešenjem zagonetke!

Da ponovimo još jednom tehnikalije…

Kompletan Kripi Past, Bonelijev mini-serijal iz 2018. godine, u Golkondinom izdanju biće fino upakovan u 3 knjige mekih korica, formata 165×235. Prva knjiga donosi dodatne ilustracije i tekstove (originalno objavljene kao nulti broj), uz drugu će čitaoci na poklon dobiti jedan prigodan poster sa ovom tematikom, a uz treću i poslednju doći će i kutija u koju će ceo serijal fino moći da se upakuje i da zbog toga jako lepo izgleda na polici!

1-1024x768.jpg
2-1024x768.jpg
3-1024x768.jpg
4-1024x768.jpg
5-1024x768.jpg
6-1024x768.jpg
7-1024x578.jpg

👉 Promo cena, kao i uvek u prva dva meseca, biće 💵 1.250, posle toga 1.500 dinara. Dostupno na svim standardnim mestima, a možda i još ponegde…

👀 Do kraja meseca očekujte još dve Golkondine knjige, a do tada, budite zdravi i pišite kako vam se sviđa Kripi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

[br]U PRODAJI!!![/size=3]

Hardcover-Book-Mock-Up-PLAVO-m.jpg

plava-je-najtoplija-boja-3d-a.jpg

naslovnica.jpg

PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA[/size=3]

Drugo izdanje u sklopu edicije ATLANTIS, je ova nevjerovatna životna priča mlade autorice Julie Maroh - Plava je najtoplija boja. 

Izvorno je objavljen na francuskom jeziku kao "Le bleu est une couleur chaude". Plava je najtoplija boja, grafički je roman o odrastanju, zaljubljivanju i oslobađanju. Clementine je mlada srednjoškolka koja izgleda sasvim prosječno: ima prijatelje, porodicu i romantičnu pažnju dječaka iz svoje škole. Kad je otvoreno gay najbolja prijateljica izvede iz grada, zaluta u lezbejski bar gdje susreće Emu: simpatičnu, samouvjerenu djevojku plave kose. Njihova privlačnost je trenutna i električna, a Clementine se nađe u vezi koja će testirati prijatelje, roditelje i vlastite ideje o sebi i svom identitetu.

Živo ilustriran i lijepo ispričan roman, Blue Is the Warmest Color je sjajan, gorko-slatko grafički roman o neuhvatljivoj, bezobzirnoj magiji ljubavi. To je lezbijska ljubavna priča koja pukne energijom mladosti, pobune i želja.

Knjiga je osvojila nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike 2011. godine na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, najvećem evropskom festivalu stripa i grafičkih novela.

Filmska verzija Plava je najtoplija boja je na francuskom jeziku osvojila je Palme d'Or na Filmskom festivalu u Cannesu u maju 2013. godine.  Proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku od strane njujorških filmskih kritičara i iz kruga kritičara iz Los Anđelesa. Ovaj film je pomogao da ljubitelji stripa u Americi upoznaju francuski strip, koje je do tada bio nepoznat za njih.

Edicija ATLANTIS #2 ★ teen/romansa ★ 160 stranica ★ kolor ★ 220x 310mm ★ Tvrdi uvez ★ Autorica Julie Matoh ★ Prijevod Boba Lizdek ★ Datum objavljivanja 10.6.2020. ★ Puna cijena 40KM ★ Promo period do 10.06.2020 - do 10.07.2020. godine - 34,00KM
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
U promo periodu strip je moguće kupiti u Striparnici Agarthi Comics i preko webshopa www.stripovi.ba
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Strip je moguće kupiti i u svim bolje snabdjevenim knjižarama u Bosni i Hercegovni
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEZAOBILAZNO ŠTIVO ZA SVAKOG LJUBITELJA MARVELOVOG UNIVERZUMA!

Na Letećem startu po ceni od 2.000 dinara[/size=3]

9cp4YVY.jpg


Format:    21,5 x 33 cm


Povez :    Tvrd
Broj strana:    320
Štampa : Kolor
Serijal :JA SAM-MI SMO


U izdanju pred vama sakupljene su najlepše i najznačajnije avanture Marvelovog junaka za kojeg zaista malo ko nije čuo, avanture koje će razgaliti njegove dosadašnje ljubitelje, ali i privući nove čitaoce da otkriju univerzum slavnog Spajdermena.

„JA SAM SPAJDERMEN“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu (ne radi nedeljom), striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 2.000 dinara, od srede, 24. juna, do nedelje, 28. juna. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

[br]🎩 GOLKONDA NAJAVLJUJE NOVU EDICIJU: ️ CRNO OGLEDALO!

co.png

Dragi prijatelji,
GOLKONDA vam sa velikim zadovoljstvom najavljuje prvu od svoje (za sada) planirane TRI edicije albuma: "CRNO OGLEDALO"!!!

Kao što joj samo ime kaže, u ovu ediciju ćemo smeštati neke mračne i donekle čudjnikave naslove, horor, SF i njima slične...:)

Čast da otvori novu ediciju pripala je izvanrednom albumu "PANDEMONIJUM", koji bi, ako sve ostane po planu, svetlost dana trebalo da ugleda već u julu!

Sa ovom jezivom pričom ćemo čitaocima na ovim prostorima po prvi put u paketu predstavili izvrstan dvojac: Kristof (Kartago, Svetilište...) Bek i Stefano (Karavan, Konan, DC, te obilje Marvelovštine...) Rafaele, koji ovako zajedno imaju sijaset odličnih albuma, a ovdašnji čitaoci do sada nisu imali prilike da njihova dela vide u ovoj formi, (ako vam ih ovaj album približi, mi smo kao zapete puške spremni za još dosta njihovih smelih uradaka...)

👉 Evo kratkog sadržaja, a u narednim danima, kao i uvek kad smo mi u pitanju, očekujte samo još...

📜 Leto 1951. Doris dovodi svoju, od tuberkuloze bolesnu, devojčicu Koru u sanatorijum "Vejverli Hils", isti onaj u kome se i sama izlečila od ove opake bolesti kada joj je bilo 11 godina. To je najpoznatija bolnica za lečenje tuberkuloze u SAD. Ali Doris nije svesna da je ovo poslednje mesto ne koje je trebala i smela da dovede svoju ćerku...
Da li će pobeći nemilosrdnim kandžama opake "bele smrti", da li će ikada otići sa ovog prokletog mesta!? Dok izgubljene duše mrtvih vrište u očaju u svakom uglu poseda, i dok se smrtonosna omča ludila steže oko Doris i male Kore...
Budite spremni na sve, na teškom putu kroz jedan od danas najjezivijih lokaliteta na svetu!

Videla sam ih, sve koji su ovde umrli...
Ušla sam u tunel smrti i ostala tamo čitave noći.
Čula sam i voz, pratila sam šine...
Svi su bili tamo,
na hiljade njih, u gomili, sa krikom užasa na usnama...
Oni čekaju voz svake večeri.

Pandemonijum-Promo.png

🔖 PREMA ISTINITIM DOGAĐAJIMA!

Sanatorijum "Vejverli Hils" bio je jedna od najpoznatijih ustanova za lečenje tuberkuloze u SAD. Između 1920. i 1960. godine tamo je umrlo više od 63.000 ljudi. Ova ogromna zgrada sagrađena u obliku krila šišmiša danas se svrstava među 10 najstrašnijih mesta na svetu! Postoje mnoga svedočanstva o viđanju duhova koji još uvek ne miruju među oronulim zidinama...

👀 Dobro došli u "Vejverli Hils", dobro došli u predvorje pakla!

Naše (naravno) integralno izdanje obuhvata sva tri originalna albuma koji zaokružuju priču.

Tvrdih korica, A4 formata u punom koloru, a prostire se na nekih 170-ak stranica...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...