Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

PUTOVANJE U MAŠTU JEDNOG OD NAJSLAVNIJIH STRIP UMETNIKA, KOJI JE DUBOKO PROMENIO ESTETIKU I NARATIV NAUČNE FANTASTIKE!

„MEBIJUS KOLEKCIJA 2 i 3“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1540 dinara za drugi i 1070 dinara za treći tom! 

kgq2mvD.jpg

 

Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    184
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Mebijus 2.pdf

mfv6TN4.jpg

 

Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    112
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_mEB 3.pdf

Kolekcija Mebijusovih radova, od najranijih do onih poznih, od ilustracija, slika, kratkih priča, skica, ličnih beležaka i reklama, pa do značajnih dužih dela. Zbirka koja će nas sprovesti kroz spektakularnu raznolikost opusa jednog od najslavnijih strip umetnika, a onima koji ga ne poznaju pružiti mogućnost da otkriju njegov talenat, humor i genijalnost. Deset njegovih dela sakupljeno je u pet tomova, složenih u tematske celine, a sve to propraćeno je tekstovima najvećih poznavalaca Mebijusovog rada, koji pažljivo dešifruju poruke jednog od najvećih autora devete umetnosti. 

A znate li šta je najbolje od svega? Nećemo vas ostaviti dugo da čekate na kompletiranje kolekcije i zato – prvi, četvrti i peti tom stižu 🔜 do leta! 😉
Kako tako usred srede, i da li ste zaboravili da brojite, pitate se vi? Pa, istina je da su nam slova bliža od brojeva, ali ovog puta smo samo malo rešili da pomešamo karte – jer ništa ne može biti „obično“ kad je Mebijus u pitanju, zar ne? 


„MEBIJUS KOLEKCIJA 2 i 3“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.540 dinara za drugi i 1.070 za treći tom, od srede, 3. marta, do nedelje, 7. marta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.700 dinara, dok će puna cena u knjižarama biti 2.299 za drugi, a za treći 1.200 na sajtu i 1.599 dinara u ostalim knjižarama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

May be a cartoon of 1 person and text


Novi strip iz System Comics-a!
„Technotise - Edit i ja” (Aleksa Gajić, adaptacija Goran i Jovan Rakić)

Na desetogodišnjicu premijere filma „Technotise - Edit i ja”, System comics izdaje potpuno originalan strip - naime, sastavljen je isključivo od frejmova iz ovog animiranog filma. Cena stripa je 1.500 dinara.
Razlog više da nas posetite nas u Dečanskoj 5!

Nije mi baš jasno zašto su ovo napravili, mogli su ponovo da doštampaju reizdanje originalnog stripa i da mu dodaju još stvari, ili kakve pikanterije sa snimanja i pravljenja filma, no dobro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

najava.jpg

 

Poštovani čitaoci, s velikim zadovoljstvom predstavljamo novu knjigu Komikovog "Prvog izbora" - integralno izdanje dvotomnog serijala PLASTIČNA GOSPA, izuzetne saradnje dva velika autora modernog frankofonog stripa - Paskala Rabatea i Davida Pridoma. Oba autora su poslednjih godina objavljivana kod nas uz nepodeljeno oduševljenje i kritike i publike. Tim više smo ponosni što smo u prilici da ovu njihovu višestruko nagrađenu kolaboraciju uvrstimo u našu centralnu ediciju. Knjiga treba da izađe za nekoliko nedelja, kao naše aprilsko izdanje.

Tehnički podaci:

„PRVI IZBOR“

PLASTIČNA GOSPA
Tekst: Paskal Rabate
Crtež: David Pridom
Glavni urednik: Vuk Marković
Prevod: Goran Kostrović
Strana: 120
Štampa: u boji
Format: 215×305 mm
Povez: tvrdi
Cena u pretprodaji: 1600 dinara
Predviđeni datum objavljivanja: 15. 4. 2021.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stripovedač #7

 

Sedma epizoda u goste nam dovodi Nikolu Škorića iz "Državnog posla", velikog ljubitelja stripa.

 

Tu su priče o stripovima "Habibi" Krejga Tompsona i "Nick Cave: Mercy On Me" Rajnharda Klajsta.

 

Uz sve to još Betmena, Dampira, Texa...

 

Gledajte Stripovedač, čitajte stripove!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

SVAKO MOŽE BITI SPAJEDERMEN! VELIKA JABUKA POSTAJE OSTRVO PAUKOVA! 
🕸🕸🕸

„OSTRVO PAUKOVA 1“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1140 dinara!

Lin0fiJ.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    192
Štampa    Kolor

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Ostrvo paukova 1.pdf

Život Pita Parkera je sulud, a postaće još luđi kada milion Njujorčana dobije moći kakve je imao samo on. Odjednom svi bacaju mreže po ostrvu, pa čak i njegova devojka, a čekajte tek da upoznate Dž. Džonu Džejmsona, spektakularnog spajder-gradonačelnika! Reklo bi se da Pit više nije tako poseban. ALI uz veliku moć ide i velika odgovornost, a to izgleda nije deo paketa supermoći koje su Njujorčani dobili.   
Može li Spajdi da odigra ulogu superheroja i spase svet i ovog puta? 🤔   


„OSTRVO PAUKOVA 1“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1140 dinara, od srede, 10. marta, do nedelje, 14. marta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1250 dinara, a u ostalim knjižarama 1699 dinara.

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

NJUJORK POSTAJE PAUKOLIKI PAKAO! 🕷🕷🕷

„OSTRVO PAUKOVA 2“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1070 dinara!

DhHZSR5.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    176
Štampa    Kolor

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Ostrvo paukova 2.pdf

Razmere spajder-zaraze veće su nego što je Pit mogao i da pretpostavi. Nakon što je čitav grad zadobio moći Spajdermena, Njujork je stavljen pod karantin, jer je katastrofa prešla na novi nivo – svi zaraženi počeli su da MUTIRAJU! Spajdi više nije siguran šta da radi i oseća se nemoćnim da spreči haos. Da li će vakcina biti ta koja će spasti grad, ili možda Osvetnici, ili čak možda Venom? Ili će Spajdija ipak neko podsetiti šta ga to zapravo čini posebnim? 🤔

„OSTRVO PAUKOVA 2“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1070 dinara, od srede, 10. marta, do nedelje, 14. marta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1200 dinara, a u ostalim knjižarama 1599 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lobacev-3-cele-prikaz.jpg

 

Đorđe Lobačev, Sabrana dela, knjiga treća (1938-1943)

Od danas u prodaji po promotivnoj ceni od 1800din koja će važiti do 28.3.
Puna cena u knjižarama iznosiće 2420din.

Ovo je verovatno i najiščekivaniji tom jer sadrži svima drage čuvene verzije narodnih bajki i pesama poput Biberčeta, Ženidbe Dušanove, Baš-Čelika, Čardaka ni na nebu ni na zemlji i drugih, i to u prvobitnim verzijama iz 30ih i 40ih godina prošlog veka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

163828810_147356260609259_78075195875856

 

Novi Balon izlazi iz štampe 1.aprila
Petobroj 12-16, ofset štampa, plastificirane korice, na 320+ stranica donosi stripove Kralj Petar Prvi, prva knjiga (Bam i de Lazaro), 24 sata Mocarta (Pavasović/Milanović), Franjo Kluz (Peternelj/Milanović) Smrtonosno priviđenje (Pavasović),Veliki Blek (Filipov/Milanović), Nikolino (A.Muminović), Larami (Miletić/Milanović) + Dostavljači i Galaksija za početnike
Ako naručite Balon do 31.03. cena je 1.000 din (štedite 200 din) Naručite porukom, na mejl [email protected] ili telefonom 062/306.033
Balon, najdeblji strip magazin u Evropi!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...