Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

173980281_2509281062550678_3523902794476

 

SJAJNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE IZDANJA ČAROBNE KNJIGE U JUŽNOJ SRBIJI: OTVARAMO NOVU STRIPARNICU I KLUB ČITALACA U NIŠU! 🎉🎉🎉

Na dan otvaranja, u petak, 23. aprila, u novom klubu čitalaca u Nišu, svi naslovi u izdanju Čarobne knjige biće sniženi 33%!

Objekat se nalazi u TC „Kalča“, u prizemlju, lamela D, lokal 86.

Povodom otvaranja novog kluba čitalaca pripremamo VELIKI LETEĆI START, koji će trajati od petka, 23. aprila do četvrtka, 29. aprila 2021. godine!

Naslovi koji vas očekuju na Letećem startu su: nastavak Snajderovog serijala „New 52“ – „Betmen: Godina nulta“; novu ediciju najnovijih izabranih priča iz Marvelovog univerzuma „MARVEL RIGHT NOW“ započinjemo izvanrednom dvotomnom pričom o X-menima: „Kuća X / Moći X“; naravno, tu je i prava poslastica za ljubitelje edicije „STARI KONTINENT“ – „Koinski: Priče“; osim sjajnih stripova, očekuju vas i dve knjige: „Puž na padini“ braće Strugacki i uzbudljiv domaći triler Zorana S. Stojanovića „Ključ“!

Pozivamo vas da se upoznamo i podsećamo da svi koji tog, nadamo se sunčanog, 23. aprila prošetaju do našeg novog objekta u Nišu, sva izdanja Čarobne knjige mogu kupiti sa 33% popusta!

Vidimo se, drage Nišlije!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi put sam čuo za crtača kada su objavili da će izdati Zlatno Doba, nisam još pročitao ali crtež je bogat i sa jarkim bojama, nadam se da će i priča da bude dobra.

Naleteh na sajt koji sadrži Evropske stripove, svi su na engleskom, tako da može da posluži kao dobra odluka da se vidi šta valja kupovati od naših izdavača kada objave.


EuropeanClassicComic

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ČETVRTI TOM VELIČANSTVENOG SNAJDEROVOG I KAPULOVOG SERIJALA (THE NEW 52)! 

„BETMEN: GODINA NULTA“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 2.000 dinara!

7QZn2kT.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Broj strana    400
Serijal    DC GOLD
Junak    Betmen

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Godina nulta.pdf

ROĐENJE ŠIŠMIŠA🦇🦇🦇

Pre no što je počelo doba superheroja – pre nego što je Betmen raširio krila ne bi li zaštitio nevine i kaznio zlotvore – Brusa Vejna, bludnog sina grada Gotama, već godinama niko nije video. Ali Brusu je taj veo tame bio neophodan. Patrolirajući ulicama Gotama pod maskama, započeo je karijeru bezličnog osvetnika... Ali kada superzlikovac zvani Zagonetač izazove nestanak struje u celom Gotamu, samo je pitanje vremena kada će ostali kriminalci izroniti iz mraka...

Betmen i Džim Gordon moraju da sklope nelagodno partnerstvo kako bi spasli Gotam ne samo od Zagonetačevih izopačenih mentalnih igara, već i od mnogo perfidnijeg ali podjednako smrtonosnog neprijatelja – Doktora Smrti.

„BETMEN: GODINA NULTA“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Čarobna knjiga“ u TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od petka 23. aprila, do četvrtka 29. aprila 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pročitah Pahiderm i zadovoljan sam. Jedan poznanik sa drugog foruma mi baš oblatio strip, pa sam očekivao da sam se zeznuo pri nabavci.

Ali, nije. Jedini problem koji imam je sam predgovor od Žan Žiroa, koji je pokvario jednu od najlepših i nadrealističnih stranica u stripu.

Trebalo bi te predgovore, gde se spominje radnja stripa izbaciti sa početka i staviti na sam kraj.

Dopada mi se kako je sveden crtež, nije razmahan, ali jako dobro kadrira i prenosi svaku scenu na sledeću stranicu. Ima dobar ritam, skoro kao jaka jazz sekcija.

Poštujem što je uzeo od Linča neke od ideja, a zna se kako kaže Jarmush iz boljih dana, kradi od svega i svih, da bi što bolje razvio svoj stil.

Dopali su mi se sporedni likovi koji se pojavljuju, i glavni likovi Karis i dobri doktor.

Sada me kopkaju ostali naslovi ovog tipa, i najverovatnije ću da potražim Plave pilule, ali to mi je već neko preporučivao, samo da spremim maramice pošto je realna i depresivna priča.

Što se Zlatnog doba tiče, prelistao sam ali nisam još uzeo da čitam, videh da su ljudi malo slabije reagovali na scenario, kažu jednostavna priča, ali ne mora nužno to da bude loša stvar.

Videh da su Portugal izdali Fibra, a Tri Sene nisam isto čitao, ako prođe Zlatno Doba nabaviće se i ostali naslovi, hvala na preporukama svakako. 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

još nisam nabavio pahiderm, ali u planu mi je. peters mi je možda i najzanimljiviji evropski autor u poslednjih 10-20 godina. ostali stripovi su mu takođe obavezno štivo. plave pilule, aama (izlazila u stripoteci pre dve-tri godine), kule u pesku (takođe komiko izdao, ovaj je samo ilustrovao), lupus... fibra je izdala još nekoliko njegovih stripova, ali su ili rasprodati ili preskupi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VOLELI STE „PUSTINJSKE ŠKORPIJE“ HUGA PRATA, A SADA VAM DONOSIMO NOVE RATNE PRIČE NJIHOVOG GLAVNOG AKTERA! 

„KOINSKI: PRIČA...“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.670 dinara! 

HV7tuAa.jpg

 

Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    176
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Koinski.pdf

Majora Koinskog upoznali smo u vojničkim pustolovinama u Africi, u Libijskoj pustinji, gde je, kao pripadnik Pustinjske grupe za daleka dejstva, nazvane Pustinjske škorpije, u prvim godinama Drugog svetskog rata dejstvovao protiv italijanskih snaga. Koinski se, posle vrele pustinje, iskrcava na Siciliju i učestvuje u završnim borbama protiv fašista, a zatim odlazi na Jadransku obalu, gde je učesnik brojnih akcija, i upravo u tom period zapisuje ratne anegdote sakupljene u ovoj knjizi.

Među njenim koricama susrešćemo se sa Bilijem i Sendijem, dvojicom australijskih vojnika koji su zadali mnogo muka neprijateljskim vojnicima, kao i sa upečatljivom braćom Filips, ovaj put na moru kod Ravene. Saznaćemo koliko se različitih nacionalnosti borilo na tlu Italije tokom Drugog svetskog rata, čućemo bajkovitu pripovest o jednoj lokomotivi i pratiti neobičnu sudbinu poručnika Bilija Foga, zaduženog da pomaže partizansku gerilu iza neprijateljskih linija...

„KOINSKI: PRIČA...“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Čarobna knjiga“ u TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.670 dinara, od petka 23. aprila, do četvrtka 29. aprila 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.850 dinara, a u ostalim knjižarama 2.499 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SLEDEĆA VELIKA EVOLUCIJA X-MENA! 

„KUĆA X – MOĆI X“ 1 I 2 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara po tomu! 

2BHNYQS.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    224
Štampa    Kolor
Serijal    The best of Marvel RIGHT NOW!
Junak    X-Meni

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_KucaXMoci1.pdf

z36viAN.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    208
Štampa    Kolor
Serijal    The best of Marvel RIGHT NOW!
Junak    X-Meni

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_KucaXMoci2.pdf

Prva knjiga u okviru nove edicije „The Best of Mravel RIGHT NOW“ koja donosi najnovija ostvarenja iz legendarne kuće ideja!

Priča koja prekraja prošlost, sadašnjost i budućnost mutantske vrste!

„Dok ste vi spavali, ceo svet se promenio.“

Ovim rečima profesor Iks obznanio je žiteljima planete Zemlje novi dom mutanata – Krakou. Ona je utočište za sve pripadnike homo superiora, ima sopstvena pravila, pa čak i jezik. U zamenu za međunarodno priznavanje suvereniteta, profesor Iks će ljudskom rodu ponuditi neverovatna naučna dostignuća, nastala iz jedinstvene flore same Krakoe. 

Ali vreme suživota je prošlo. Stari san je mrtav – sada je vreme za novi. A Ksavijerovi postupci odjeknuće stotinu – pa čak i hiljadu godina od sada. 

„KUĆA X – MOĆI X“ 1 i 2  na Letećem su startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Čarobna knjiga“ u TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara po tomu, od petka 23. aprila, do četvrtka 29. aprila 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara po tomu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...