Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

ZAVRŠNI TOMOVI LEGENDARNOG SERIJALA „KOMANČA“ 

„KOMANČA“ 4 i 5 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara za prvi i 1.670 dinara za drugi tom

7P6gjYW.jpg

 

Format    21,5 x 30,2
Povez    Tvrd
Broj strana    152
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT
Junak    Komanča

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Komanča 4 prelistavanje.pdf

 

mC7Ue1k.jpg

 

Format    21,5 x 30,2
Povez    Tvrd
Broj strana    200
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT
Junak    Komanča

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Komanča 5 prelistavanje.pdf

Komanča, naslednica ranča Tri šestice, daje sve od sebe da opstane. Hrabrost te mlade žene čvrstog karaktera, međutim, nije dovoljna da sačuva imanje od najavljenog bankrota. Jednog dana, niotkuda, pojavljuje se izvesni Red Dast. Povedena tihom snagom tog neznanca, Komanča ga upošljava da vodi ranč. Kako bi se suočio sa opasnostima i tuđom pohlepom, on unajmljuje pomoćnike. 

Njihovi pravi karakteri otkrivaće se postepeno u avanturom nabijenim epizodama ovog izvanrednog vesterna, smeštenog u Vajoming 19. veka, iz pera
frankobelgijskih stripskih legendi Grega i Hermana, kao i Mišela Ruža, koji je nastavio da crta serijal nakon Hermana.

Uz Bluberija i Džerija Springa, ovo ostvarenje stoji među najprepoznatljivijim vestern stripovima frankobelgijske škole stripa.

„KOMANČA“ 4 i 5 na Letećem su startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara za prvi i 1.670 dinara za drugi tom, od srede 12. maja, do nedelje 16. maja 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara za prvi i 1.850 dinara za drugi tom, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara za prvi i 2.499 dinara za drugi tom.

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRVO IZDANJE U NOVOJ BIBLIOTECI ČAROBNE KNJIGE „NOVI SVET“! 

BRUBEJKEROV „PALP“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 870 dinara!

tqCGtqQ.jpg

 

Format    19,5 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    72
Štampa    Kolor
Serijal    NOVI SVET

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_PALP - prelistavanje mž.pdf

Šta da radi čovek kojeg je izneverilo očekivanje da će umreti mlad?

Maks Vinter, odmetnik i revolveraš „u penziji“ preživljava tako što piše slabo maskirane lične ispovesti za petparačke časopise. Međutim, njegov život počinje da se raspada dok posmatra kako se svet klacka na rubu rata. Dok nacisti marširaju širom Evrope, ali i ulicama Njujorka, Maks opet počinje da razmišlja kao odmetnik.

Kojim će putem krenuti – saznajte u ovom nesvakidašnjem stripskom ostvarenju koje spaja Divlji zapad i Njujork 1939. godine, a koje nam dolazi iz pera jedinstvenog Eda Brubejkera. 

Zaronite u surovu i setnu priču o davnim vremenima kada su vrednosti bile drugačije, ali su ljudi bili isti. Njihova priča je univerzalna i govori o žalu za mladošću, o pohlepi i strasti, ljubavi i pravdi, o želji za životom i o smrti.

U biblioteci „NOVI SVET“ možete očekivati najznačajnija i najzanimljivija ostvarenja američkih autora, kao i autora koji su radili pod uticajem američkog stripa. Ovi izvanredni stripovi će biti objavljivani u dva formata: A4 (Veliki Novi svet) i B5 (Novi svet), takođe, odlikovaće se tvrdim koricama, mat plastifikacijom i štampom najvišeg kvaliteta. Nadamo se da ste uzbuđeni bar koliko i mi, jer pripremamo brojne stripske poslastice.

„PALP“ na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 870 dinara, od srede, 19. maja, do nedelje, 23. maja 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.000 dinara, a u ostalim knjižarama 1.299 dinara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš se raspistoljiše iz Čarobne knjige, Pulp, i Ubij ili budi ubijen od Brubaker-a, Jupiterovo Nasleđe od Milara, Hellblazer ali noviji, I Punisher. Šteta što ih izdaju sve u skranovm malom formatu...

https://carobnaknjiga.rs/priprema



 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi prijatelji,

Sqkt2Bm.jpg

 

Nove Stare furune su konačno stigle!
Peti i šesti album u našem trećem integralu (A4, kolor, HC, 112 str) od danas možete naručiti po promotivnoj ceni od 1800 din (redovna će iznositi 2200 din).
Takođe, reprint prvog integrala u ograničenom tiražu pojaviće se 28.5. tako da putem mejla [email protected] možete naručiti i ceo komplet (šest albuma u tri integrala) po ceni od 4800 din.

Share this post


Link to post
Share on other sites

188009110_2909590142652363_6703960181164

 

⚡️Novi HellBoy je Izašao!⚡️

Ovih petnaest kratkih priča koje je napisao Majk Minjola predstavljaju savršen uvod u Helbojev lik i njegov svet.

Ovi početni dani njegove karijere lovljenja monstruma, kao i velike borbe da proba palačinke,(1947–1961) obuhvataju celokupne meksičke pustolovine, gde se kao crtači pojavljuju Fabio Mun,Gabrijel Ba i Mik Makman.
Sam Minjola je nacrtao više od sedamdeset stranica, a više od polovine materijala delo je proslavljenog Ričarda Korbena, uključujući i nagrađivanu južnjačku gotsku bajku Iskrivljeni Čovek.

Dva toma Kompletnih kratkih priča, uz četvorotomni omnibus, obuhvataju sve nagrađivane Minjoline
priče o Helboju poređane hronološkim redosledom.

Reprint izdanje Minjoline saradnje s Ričardom Korbenom, ovenčane nagradom Ajzner, obuhvata
Dvostruko lice zla, kao i značajne Minjoline priče Leš i Priroda zveri, kompletne grafičke novele
Helboj u Meksiku, Kuća živih mrtvaca i, nekad dostupan isključivo u tvrdom povezu,
Ponoćni cirkus, koji je nacrtao Dankan Fegredo (Helboj: Divlji lov).

Share this post


Link to post
Share on other sites

U saradnji sa JU Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske, Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija” realizovalo je novi projekat pod nazivom “Stripovijetke”. Riječ je o adaptaciji 5 pripovijetki Alekse Šantića. Crtački dio posla uradili su Milan Mladić i Predrag Ikonić. Uskoro iz štampe izlazi prvo izdanje ovog strip albuma na srpskom jeziku koje sadrži 64 kolor table stripa, biografiju našeg proslavljenog pjesnika iz Mostara i kraće biografije strip autora. Nadamo se da će i ovaj drugi album “Stripovijetki” doživjeti bar onoliko izdanja i prevoda kao i prethodno izdanje rađeno po pripovijetkama Petra Kočića.

stripovijetke-2.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova biblioteka Čarobne knjige: „THE BEST OF PANIŠER“, donosi vam NAJBOLJE, NAJNAPETIJE I NAJKRVAVIJE EPIZODE NEMILOSRDNOG EGZEKUTORA KRIMINALACA!

„PANIŠER: KRUG KRVI“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.000 dinara i „PANIŠER: GODINA PRVA“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 800 dinara!

W6fcTIp.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    160
Štampa    Kolor
Junak    Panišer

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_01_Krug krvi_ za prelist.pdf

bsdgmHn.jpg

 

Format    15,8 x 24 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    104
Štampa    Kolor
Junak    Panišer

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_P_02_Godina prva_FINAL prelist.pdf

Legendarni prvi serijal o neustrašivom i okrutnom borcu protiv kriminala: „PANIŠER: KRUG KRVI“!

Panišer je u zatvoru i sada kriminalci nemaju kuda da beže!

Nakon što je prvi put drugima otkrio svoj pravi identitet Frenka Kasla, Panišer je zatvoren sa najnasilnijim njujorškim kriminalcima. Ali uspon ka vrhu zatvorskog lanca ishrane prekida Krpež, čovek koji je odgovoran i za Panišerovo hapšenje! Pošto je pogođen tokom bega, Panišer rizikuje život kako bi zadržao ostale zatvorenike iza rešetaka – a on beži uz pomoć Odbora, grupe građana koja bi pre da ga gleda kako hvata kriminalce po gradu nego kako leži u zatvoru. A kada Panišer pokuša da udari na Kingpina, tad započinje borbu za moć u kojoj bi gradske bande mogle međusobno da se zbrišu. Panišeru to odgovara, međutim, kada se nevini nađu usred rata, Kasl mora da povrati mir među onima koje bi najradije da vidi mrtve...

Nezaboravna priča o poreklu Panišera: „PANIŠER: GODINA PRVA“!

Već godinama mi znamo za smrt žene i dece Frenka Kasla, ali sve do sada ta pogibija bila je obavijena velom tajne.
U Godini prvoj vidimo Frenka samo nekoliko časova nakon najveće tragedije njegovog života, dok u njemu nadiru žal i bes. Za policiju on predstavlja trag. Za novinare je sveža priča. Za kriminalce, on je samo još jedan nezavršen posao... 
Vreme je da se pred nama odmota Frenkova neispričana priča i otkriju pojedinosti o tome kako je umrla jedna američka porodica, a rodio se... Panišer

„PANIŠER: KRUG KRVI“ i „PANIŠER: GODINA PRVA“ na Letećem su startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.000 dinara za prvi i 800 dinara za drugi, od srede, 26. maja, do nedelje, 30. maja 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.100 dinara za prvi i 900 dinara za drugi, a u ostalim knjižarama 1.499 dinara za prvi i 1.199 dinara za drugi.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

koricezanet.jpg

 

Поштовани читаоци,
у овом броју нашег «времеплова кроз свет српског стрипа» објављујемо две епизоде стрипа Шеиков син које су излазиле на страницама Микијевог царства током
1939. и 1940. године.

Прва епизода је дело нашег прослављеног аутора Ђорђа Лобачева. Она је излазила у наставцима у Микијевом царству од 28. септембра (број 63) до 16. новембра 1939. (број 77) и инспирисана је истоименим романом Идит Мод Хал и филмом у ком главну улогу тумачи Рудолф Валентино. На овом месту захваљујемо се издавачкој кући Макондо из Београда која нам је уступила права за објављивање овог дела Ђорђа Лобачева у нашој ревији. Друга епизода ове «епопеје љубави, херојства и смрти у жарком песку Африке» излазила је од 14. јула (број 145) до 1. септембра 1940. године (број 154), и дело је непознатог домаћег аутора скромних цртачких способности. 

Уредништво Микијевог царства вероватно се одлучило на такав корак услед чињенице да је Лобачев у том периоду био изузетно продуктиван и радио је неке од својих најпознатијих серијала, те вероватно није имао времена да настави адаптацију Шеиковог сина. Иако је знатно слабијег квалитета, ова друга епизода Шеиковог сина никада није била репризирана, те смо сматрали да је ово добра прилика да савремени читалац добије увид у читав материјал који је у годинама непосредно пре Другог светског рата интригирао и увесељавао читаоце
Микијевог царства.

До следећег броја,
срдачан поздрав,
Уредништво.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...