Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Dorison/Delep, ŽIVOTINJSKI ZAMAK 1 i 2

ApAykAQ.jpg

 

1yisYeF.jpg

 

B4, HC, kolor, 72/56 str
promo cena 1300+1300 din/ puna knjižarska cena 1700+1700 din


Prelepo nacrtan omaž Orvelovoj "Životinjskoj farmi", takođe sa elementima dela "1984", od danas u prodaji.
Naručite preko [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRETPLATA ZA STRIPČINE 2021.

Besna kobila raspisuje pretplatu za dva grafička romana koja će izaći do kraja ove godine.

Saša Jovanović – ZEC

Grafički roman ZEC objavio je, krajem 2019. godine, poznati holandski izdavač stripova Scratch Books. Nastavljajući saradnju sa tim izdavačem (sa kojim smo ranije radili stripove Erika Krika) smatrali smo da ovaj strip mora da se nađe u našoj ediciji Džambas, posvećenoj domaćim autorima. ZEC je distopijska, naučnofantastična i vrtoglava avantura smeštena u Amsterdamu. Autor stripa je likovni umetnik i dizajner Saša Jovanović koji već 30 godina živi u tom gradu.

(edicija Džambas, format B5, 210 strana, kolor, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe septembar 2021)

Kristof Šabute – YELLOW CAB

Objavili smo dosad 5 grafičkih romana (Veštice, Pun mesec, Mobi Dik, Malo drveta i gvožđa, Čistilište) Kristofa Šabutea koji je vremenom stekao status najistaknutijeg predstavnika francuskog autorskog stripa. Ovo je njegovog najnoviji grafički roman, u Francuskoj objavljen početkom ove godine a rađen je po romanu Benoa Koena, režisera koji se odlučio da napravi pauzu u svojoj filmskoj karijeri, preseli se u Njujork i tamo počne da taksira. U Kvinsu će upisati kurs za taksiste, proći ceo birokratski mehanizam za dobijanje dozvole, da bi potom slušao i beležio sudbine svojih mušterija dok krstari gradom. Zahvaljujući Šabuteovom talentu, ovaj strip donosi duboko humanu priču i svojim zadivljujućim grafizmom predstavlja veliki omaž čuvenom gradu.

(edicija Stripčine, format B5, 168 strana, kolor, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe oktobar 2021)

Zajednička pretplatna cena za oba ovogodišnja grafička romana je 2500 dinara, a sva poštarina je uračunata u cenu. Knjige šaljemo po redu izlaska iz štampe. Pretplata traje od 01. jula do 01. avgusta 2021. i važi za teritoriju Srbije.

Pretplata se uplaćuje opštom uplatnicom: pod uplatilac upišete vaše podatke, pod svrha uplate – PRETPLATA ZA STRIPČINE 2021, pod primalac – IP Besna kobila d.o.o, Branka Pešića 20, 11080 Zemun, pod valuta – RSD, pod iznos – 2500, a pod račun primaoca – 330-4010733-61.

Na kraju, važno je i da nam na naš e-mail [email protected] potvrdite uplatu i još jednom za svaki slučaj napišete svoju adresu na koju ćemo vam slati knjige.

 

211199831_2958416121149147_1807768606960

Share this post


Link to post
Share on other sites

JNDwpJn.jpg

 

240x280, c/b, hc, 184 str

Cisko Kid je legendarni junak divljeg zapada, nastao u mašti čuvenog američkog pisca O. Henrija, a proslavljen pre svega novinskim stripom Roda Rida i Hozea Luisa Salinasa objavljivanim od 1951. do 1968. godine. U našem izdanju, koje prati rad restauratora Manuela Kaldasa, predstavljamo vam, hronološki, prvih šest epizoda ovog remek-dela, izvorno objavljenih tokom 1951. i 1952. godine. Izdanje je obogaćeno i pogovorom Zorana Đukanovića, prvobitno objavljenim u četvrtom tomu američkog izdanja, kao i originalnom O. Henrijevom pričom „Tako to radi kabaljero“ koja je Ciskov lik uvela u pop-kulturni panteon dvadesetog veka.

Redovna knjižarska cena 2200 din / promo cena 1700 din
narucite preko mejla [email protected] ili na 0642658426
Od danas u striparnicama!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hnNQnNL.jpg

 

A4, hc, kolor, 276 str

Đorđe Lobačev je autor koji je stvarao preko 80 godina i ostavio neizbrisivi trag u našoj umetnosti i kulturi pre i posle Drugog svetskog rata. Materijale o njegovom stvaralaštvu za ovu monografiju prikupljao je Zdravko Zupan (1950-2015) preko 30 godina da bi onda Zoran Stefanović (1969), dodatnim istraživanjima sa saradnicima, priredio i pripremio konačne materijale. Monografija sadrži izabrane stripove kao predstavnike žanrova kojima se Lobačev najviše bavio, izabrane knjižne, novinske i stripske ilustracuje, karikature, kaligrafije, slobodne ilustracije i memorabilijske materijale. Knjiga sadrži i fotografije iz Lobačevljevog izuzetno uzbudljivog životnog puta, ali i detaljnu stripografiju, bibliografiju ilustrovanih knjiga i bibliografiju tekstova o Lobačevu, sto ce pomoci dalja istrazivanja o ovom umetniku.  

Redovna knjižarska cena 3000 din / promo cena 2300 din
tiraž 300 kom
narucite preko mejla [email protected] ili na 0642658426
Od danas u striparnicama!

duzwybB.jpg

 

fswiyLx.jpg

 

ggKVKGI.jpg

 

HZvMP80.jpg

 

Edited by Мајор Гашпар

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stalker - izdavačka kuća
49m ·

Uskoro! Prva knjiga naše biblioteke Zona.„Osmi putnik, grafički roman” najbolja je stripska adaptacija jednog filma. Čudesno delo, veoma progresivno i inovativno.

Voren Elis (Transmetropolitan, Planetari)

214715386-256476009589558-45209151285701

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No photo description available.

Uskoro! Druga knjiga naše biblioteke Zona biće prvi strip-album Filipa Drijea objalvjen na srpskom.

„'Noć je moj rekvijem, moj Tadž Mahal.', zapisao je Drije. 'U transu sam. Ne spavam. Ludim. Pijem šest boca dnevno. Uništavam se. [...] Triput sam završio u bolnici. Ali nastavio sam da se opijam sa prijateljima. Ipak, došao je čas da se vratim, Nikol me čeka. Stigao sam kući. Prazno je. Moja voljena, moja ljubav nije tamo. Užasno je...'
Nakon smrti supruge Nikol, 1975. godine, Drijea je obuzeo mahnit bes. Mrzeo je bolest koja mu je uzela ženu, lekare koji nisu mogli ništa da učine i za koje je sve to bilo samo statistika, društvo koje se sakriva i ne želi da išta nauči o smrti. ”
Bujicu sumanutih vizija Drije je poetski artikulisao u svom delu „Noć”, alegorijskoj postapokaliptičnoj priči o kraju sveta. O gubitku. Smrti... O kojoj, kako je rekao, tek treba da učimo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoran Janjetov | ANTITELO
Izložba radova 1985-2020.

Otvaranje: subota | 17. jul | 20h | MSUV
Prostor: Galerija N
Trajanje: 17. jul - 25. avgust 2021.
Kustos: Vladimir Mitrović
Autori tekstova u katalogu: Vladimir Mitrović / Alejandro Jodorowsky / Momčilo Rajin / Ilija Bakić / Zoran Đukanović / Zoran Stefanović
Izložba „ANTITELO” Zorana Janjetova biće održana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine od 17. jula do 28. avgusta 2021. Kustos izložbe je Vladimir Mitrović.
Izložba je zamišljena u više zasebnih segmenata kroz koje će biti predstavljen umetnički, strip i dizajnerski rad Zorana Janjetova. Prvi deo izložbe biće posvećen ranom stvaralaštvu koje se odvijalo unutar jugoslovenskih strip magazina i u omladinskoj štampi. Drugi deo izložbe biće posebno osmišljen sa novim radovima umetnika. Na izložbi će, između ostalog, biti predstavljen njegov rad od okončanja novosadske Akademije umetnosti, preko prvih objavljenih radova i njegove saradnje sa tzv. omladinskom štampom (Student, Vidici, Mladost, Omladinske novine, Stav, Džubox) i domaćim strip časopisima (Ju strip magazine, Cepelin itd).
Najveći deo izložbenih radova biće premijerno prikazan i posebno izveden za ovu izložbu koju će pratiti i brojni prateći programi ostvareni u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad i novosadskom Akademijom umetnosti – vođenje kroz izložbu uz kustosa i autora, okrugli stolovi posvećeni strip umetnosti, promocije, razgovori kao i radionice za decu i omladinu.
Kako MSUV u svom višedecenijskom delovanju do sada nije organizovao izložbu nekog strip umetnika, prirodno je da smo se odlučili za Zorana Janjetova, jednog od najpoznatijih domaćih strip autora sa evropskom pa i svetskom umetničkom karijerom. U isto vreme biće to i jedna od prvih velikih, retrospektivnih izložbi posvećenih nekom od strip stvaralaca u domaćim muzejima i galerijama savremene umetnosti.
Izložbom strip majstora Zorana Janjetova Muzej savremene umetnosti Vojvodine ima nameru da započne seriju različitih programa, manifestacija i izložbi posvećenih našim značajnim strip umetnicima, a da u isto vreme i skrene pažnju celukupne javnosti na ovaj deo savremene srpske umetničke produkcije. Zato smo se baš odlučili za jednog od naših u svetu najpoznatijih autora. MSUV se ovom prilikom zahvaljuje našim eminentnim teoretičarima i istoričarima stripa čije tekstove premijerno objavljujemo u pratećem monografskom katalogu izložbe – Momčilu Rajinu, Alejandru Jodorowskom, Zoranu Đukanoviću i Iliji Bakić – kao i Zoranu Stefanoviću, upravniku Centra za umetnost stripa pri Udruženju stripskih umetnika Srbije, koji je, posebno za ovu priliku, izradio izabranu stripografiju Zorana Janjetova.
Zoran Janjetov (Subotica, 1961). Završio Školu za dizajn Bogdan Šuput, Grafički odsek (1979). Diplomirao na odseku za slikarstvo Akademije umetnosti u Novom Sadu (1985) u klasi profesora Isidora Vrsajkova i Dušana Todorovića. Stripove i ilustracije objavljuje od 1979. u omladinskoj i studentskoj štampi, dečjim, muzičkim i strip magazinima – Student, Vidici, Mladost, Omladinske novine, Stav, Džubox, Neven, Mali nemo, Maslačak, Ju strip (Ju strip magazine), Cepelin. Od 1986. nasleđuje francuskog strip majstora Žana Žiroa (Mebijusa) na serijalima o Džonu Difulu, prvo kao kolorist a potom i kao crtač. Objavljuje kod francuskih izdavaca strip-serija L'Incal, Les Technoperes i Ogre God, za koje scenarije piše Alejandro Jodorowsky. Ovi stripovi su prevedeni na petnaestak jezika i izlaze u dvadesetak zemalja. Opčinjen popularnom kulturom još od najranije mladosti, Janjetov se kao crtač istančanog stila premijerno predstavio javnosti krajem sedamdesetih godina, da bi u narednoj deceniji svoje ilustracije i stripove objavljivao u skoro svim važnijim omladinskim i muzičkim časopisima u SFRJ, kao i u specijalizovanim strip-magazinima. Osim stripova, bavi se i ilustracijom i grafičkim dizajnom. Za poznatu belgijsku muzičku etiketu Crammed Discs radio seriju omota i pratećih grafičkih materijala za muzička izdanja (2002-2009). Dobitnik je Specijalnog priznanja za veliki doprinos stripu na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu (2004). Strip albumi Zorana Janjetova su prisutni u čitavom svetu a on važi za jednog od najpoznatijih domaćih strip umetnika koji deluju na međunarodnoj sceni. Dovoljno je pogledati: https://www.amazon.com/Books-Zoran-Janjetov
http://msuv.org/2021/07/01/zoran-janjetov-antitelo/

Share this post


Link to post
Share on other sites

[b]Filip Drije: Noć[/b]

Drijeova [i]Noć[/i] je gnevna poezija poraženog. 

Postapokaliptična vizija sveta u raspadanju, kao alegorijska priča o ličnoj tragediji i gubitku voljene osobe. [i]Noć[/i] izvesno nije strip-album koji će razveseliti čitaoca. Naprotiv. Međutim, beskompromisno ogoljujući svoj bol, autor pruža zagrljaj saosećanja onome ko je imao slično iskustvo.

Drijeova Noć delo je koje ne podilazi ukusu mase i ne potcenjuje čitaoca. Njegova [i]Noć[/i] mračna je i strašna.

Filip Drije jedan je od najistaknutijih francuskih strip-autora. Uz Mebijusa, Dionea i Farkasa bio je osnivač kultnog [i]Metal irlana[/i] ([i]Metal hurlant[/i]). Uprkos značaju i bogatstvu njegovog opusa, u domaćem izdavaštvu bio je prenebregnut. Ovo izdanje prvi je Drijeov album objavljen na srpskom jeziku. 

Noc-naslovna.jpg

 

Noc-korice.jpg

 

Biblioteka Zona, knjiga 2
Prevod: Nikola Živanović / Lektura: Agencija Mahačma / Tipografija: Savo Katalina / Dizajn: Vuk Popadić
Broj strana: 76 / Boja: kolor / Format: 210 x 297/ Povez: tvrdi / Štampa: Rotografika

Zavir: https://issuu.com/milanjovanovicmika/docs/noc_zavir_low
[size=1]Zavir je informativnog karaktera. Stranice knjige prikazane su u smanjenoj rezoluciji i sa štamparskim obrezom.[/size=1]

Cena:
promo = 1.450 dinara (do 10. 8. 21)
puna = 1.950 dinara

Porudžbine direktno od izdavača:
- pošaljite mejl na: [email protected]
- pišite nam poruku na našoj FB strani

Za kupce iz Beograda: Promo cena od danas važi u Darkwoodu (Lomina 5)

Share this post


Link to post
Share on other sites

[b]Arči Gudvin i Volter Sajmonson: Osmi putnik, grafički roman[/b]

U svemiru niko ne čuje tvoj vrisak.

„Osmi putnik, grafički roman verovatno je jedina uspešna stripska adaptacija jednog filma. Reč je o izvanrednom delu.”
Frenk Miler (Grad Greha, Betmen: Povratak Mračnog Viteza)

Osmi putnik, grafički roman prvi je strip koji se ikada našao na bestseler listi Njujork tajmsa. Delo čuvenih američkih autora, Arčija Gudvina i Volta Sajmonsona, adaptacija je istoimenog kultnog naučnofantastičnog filma reditelja Ridlija Skota. Prilikom digitalne remasterizacije materijala za ovo izdanje korišćene su originalne kolorne table iz ličnih arhiva autora.

Osmi-putnik-naslovna.jpg

 

Osmi-putnik-korice.jpg

 

Biblioteka Zona, knjiga 1
Prevod: Milan Jovanović / Lektura: Agencija Mahačma / Tipografija: Nenad Marinković / Dizajn: Vuk Popadić
Broj strana: 64 / Boja: kolor / Format: 210 x 297/ Povez: tvrdi / Štampa: Rotografika

Zavir: https://issuu.com/milanjovanovicmika/docs/osmi_putnik_zavir
[size=1]Zavir je informativnog karaktera. Stranice knjige prikazane su u smanjenoj rezoluciji i sa štamparskim obrezom.[/size=1]

Cena:
promo = 1.450 dinara (do 10. 8. 21)
puna = 1.950 dinara

Porudžbine direktno od izdavača:
- pošaljite mejl na: [email protected]
- pišite nam poruku na našoj FB strani

Za kupce iz Beograda: Promo cena od danas važi u Darkwoodu (Lomina 5)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...