Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

VP2sKv3.jpg

 

Dragi prijatelji,

Nakon Malog Nema, Lensa, uskoro i Lobačeva, spremamo vam sabrana dela još jednog neizmerno značajnog stripa - Avanture Blejka i Mortimera, koji ujedno predtavlja i jedan od temelja BD škole.
Potpisali smo ugovor za svih 12 albuma originalnog autora Edgara Pjera Žakobsa, koji će biti objavljeni u osam knjiga, u originalnom velikom formatu, po pričama:

integral 1,2,3 - Tajna Sabljarke
integral 4,5 - Misterija Velike piramide
6 Žuti znak
7 Enigma Atlantide
8 SOS Meteori
9 Đavolska zamka
10 Slučaj "Ogrlica"
integral 11,12 - Tri formule profesora Satoa

"Tajna sabljarke" izaći će do kraja godine, a zatim će ići po 2 knjige godišnje.
Nama je ovo posebno drag strip i bio nam je u mislima još od osnivanja Makonda, i veliko nam je zadovoljstvo što će ovaj komplet ugledati svetlo dana, verujemo i mnogima od vas.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatno-doba-2.jpg

 

Predrag Đurić
Zlatno doba vojvođanskog stripa i posle njega (druga knjiga intervjua)

Izdavač: Studentski kulturni centar Novi Sad

339 strana, format A5

Četrdeset intervjua sa autorima stripa, uključujući Stevana Subića, Leonida Pilipovića, Bojana Kovačevića, Žileta Radivojevića, Adama Čurdinjakovića, Željka Mitrovića, Miodraga Milanovića, Rastislava Durmana, Draganu Stanković-Vićanović, Spasoja Kulauzova, Dragana Ivkovića, Dušana Dimitrova, Milana Bukovca, Tiberija Beku, Baneta Kerca i mnoge druge.

Kontakt: [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deset epizoda srednjovjekovnog epa u tri integrala smještena u kolekcionarskoj kutiji!

ettvT03.jpg

 

S druge strane:

Gh9sBKw.jpg

 

Naslovnice pojedinih integrala:

1947cB4.jpg

 

NssR1n1.jpg

 

KlPd1cP.jpg

 

Autor: Hermann

Ukupno 480 stranica

Dostupno na [url="https://shop.strip-agent.hr/proizvod/tornjevi-bois-mauryja/"]shop.strip-agent.hr[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.jpg


2.jpg


3.jpg

 

Kad pomisliš da će sve završiti očas posla, uglavnom ispadne obratno...

Tako smo i mi mislili da će naš Mister No puno ranije, ali smo onda odlučili da budemo perfekcionisti... Ipak, vođeni onom starom da nikad nije kasno, bitno je samo da se počne, tako i sada...
Prvi ponositi broj naše nove biblioteke Muster No u koloru je pred nama i ispao je baš onakvim kakvim smo ga i zamislili!

Tik pred odlazak na odmor, štamparija nas je i više nego ispoštovala i dobili smo prve primjerke prvog broja. U avgustu očekujemo i broj 2, a plan je da sličan ritam uspostavimo i nadalje (naravno, potrebno je i par zvjezdica da se poklopi, najvažnije je da nema nikakvih prepreka da se uspostavi i nastavi redovito).

Već dostupno u [url="https://www.facebook.com/StriparnicaColosseum"][b]Striparnica Colosseum Banja Luka[/b][/url], a iza nedjelje i u ostalim striparnicama i knjižarama gdje se prodaju stripovi!

[b]Cijena: 16 KM u promo periodu (prva dva mjeseca), poslije toga 20 KM.[/b]

Tehnikalije: A4 fromar, kolor, SC sa klapnama, nije što je naše, zaista je sjajno izdanje 😃

Uživajte!
Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

GOLCONDA / PRIČE knjiga #8 (epizode 62-64)

Price-8m.jpg

 

Dragi prijatelji!

evo i nove knjige Priča, posle nešto duže pauze, već bi sledeća trebalo da budu na vreme…

A u njima:
– Jedan stari zločin, istraga koja seže daleko u prošlost i budi neke stare užase…
– Sve, samo ne romantično putovanje u Torino s kraja 19. veka, među čudne likove i ubice, u Lombrozovo društvo…
– Stara Grčka: da bi porazili Spartu, Atinjani sklapaju neobičan savez sa zakletim neprijateljima…

Tri izuzetno zanimljive, žanrovski potpuno različite Priče!
Ne sumnjamo da ćete uživati…

Puno pozdrava iz Golkonde!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kas.jpg

 


Izdavač: Moro/System Comics
Godina izdanja: 2021
Broj strana: 54
Scenario: Predrag Đurić
Crtež: Luka Cakić

Novi Sad, 1939... Kneginja Dolnozemskaja izgubila je knjigu od čijeg pronalaska zavise nečiji životi... Da li će čuveni detektiv Samuel Kasovic i njegov pomoćnik Arnold uspeti da pronađu nestalu knjigu? Kakvu ulogu će odigrati glavni novosadski policajac Juraj Špiler, a kakvu Komunistička partija? Deca Vrangela, za koji dan izlaze iz štampe...

Kasovic-radni-4-P-page-004.jpg


Kasovic-radni-4-P-page-006.jpg


Kasovic-radni-4-P-page-039.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PRVI TOM UZBUDLJIVOG I IZUZETNO MAŠTOVITOG DELA FANTASTIKE!

„SAMI“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 2.000 dinara!

Lz1qfQB.jpg

 

Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    256
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE: 
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Seuls 1 prelistavanje .pdf

PETORO IH JE – ALI SU SAMI.

Prvo je tu devetogodišnji Ivan, smešni i strašljivi umetnik. Zatim je tu dvanaestogodišnja Lejla, energična i optimistična devojčica. Pa osmogodišnja Kamij i naivni Teri od pet i po godina. A tu je i Dodži, desetogodišnjak, pomalo sirov, mada velikog srca. Ova šarolika grupa dece jednog dana probudila se u gradu u kom nema nikoga. Svi žitelji, osim njih, volšebno su nestali!

Šta se dogodilo? Gde su njihovi roditelji, rođaci i prijatelji? I zašto su jedina bića koja sreću na pustim ulicama podivljale životinje? To su tek prve zagonetke od sijaset čuda što ih čekaju na putu opstanka i razotkrivanja misterije koja je dovela do neobičnih i zastrašujućih promena u svetu za koji su još juče mislili da poznaju...

Od autora Fabijena Velmana i Bruna Gacotija stiže uzbudljiva i izuzetno maštovita fantastična avantura čiji su protagonisti deca, ali u kojoj su nevolje i opasnosti dovoljno velike i teške da bi se i odrasli s mukom u njima snašli. Stoga to jeste priča o čudima koja prevazilaze svakodnevno iskustvo, ali je i vešto ispletena priča o odrastanju u surovim okolnostima, o prijateljstvima i sukobima, gubicima i radostima – dakle, svemu onome što nas čini ljudskim bićima.  

„SAMI“ 1 na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od srede 11. avgusta, do nedelje 15. avgusta 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OD LEGENDARNOG AUTORA ANDREA FRANKENA STIŽE SERIJAL KOJI SMO DUGO ČEKALI!

„SPIRU I FANTAZIO“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.670 dinara!

w82jrjt.jpg

 

Format    20,8 x 29,7 cm
Povez    Tvrd
Broj strana    192
Štampa    Kolor
Serijal    STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Spiru001 prelistavanje F .pdf

Spiru, istraživački novinar sa izraženim osećajem za pravdu, i Fantazio, njegov najbolji prijatelj pomalo preke naravi, ne provedu dan a da ne upadnu u neku nevolju ili avanturu. I tako već duže od osamdeset godina, što ovaj strip čini jednim od najdugovečnijih i najznačajnijih na evropskoj sceni. 

Uz ta dva inteligentna, pravična i nemirna lika obavezno dolazi i ljubimac, džangrizava veverica po imenu Spip, kao i neobična životinja Marsupilami, dospela na stranice „Spirua i Fantazija“ pravo iz najdubljih džepova mašte ključnog autora ovog stripa – Andrea Frankena. 

Iako je strip nastao davne 1938. i godinama izlazio u novinskom formatu, tek kada je početkom pedesetih ovaj legendarni francuski autor preuzeo rad na njemu, serijal je dobio sve one atribute po kojima je poznat i danas, autentičan humor, minuciozno izgrađen stil, besprekornu dinamiku. Razvivši pojedinačne gegove i kratke priče u duže avanture sa složenim zapletima, Franken razvija ovaj stripski mit, trudeći se da razbije klišee u pogledu likova i radnje, što „Spirua i Fantazija“ čini jednim od najvećih dela frankobelgijskog stripa. 

Čarobna knjiga pred čitaoce donosi kompletan Frankenov rad na ovom serijalu, u šest tomova.

„SPIRU I FANTAZIO“ 1 na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.670 dinara, od srede 11. avgusta, do nedelje 15. avgusta 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.850 dinara, a u ostalim knjižarama 2.499 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...