Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

KgTs0yX.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 160
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT
Junak Talični Tom

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Talicni%20Tom_01_prelistavanje_F.pdf

SAMO JEDAN KAUBOJ POTEŽE REVOLVER BRŽE OD SVOJE SENKE!

To je, naravno, Talični Tom, junak istoimenog frankobelgijskog stripa, jednog od najpopularnijih evropskih stripova svih vremena i jednog od najčitanijih i najvoljenijih stripskih naslova na teritoriji bivše Jugoslavije.

Taj upečatljivi usamljeni kauboj, koji na kraju epizode na svom konju odlazi u zalazak sunca, u sebi objedinjuje mnoge stereotipe klasičnog junaka Divljeg zapada – sposoban je i brz, inteligentan i uvek spreman za akciju, zaštitnik je nejakih, sa izraženim osećajem za pravdu i mesto ga ne drži. Ali pripovedanje o njemu je istovremeno sasvim jedinstveno, obojeno neponovljivim humorom, a podvizi koje doživljava retko se viđaju čak i u tako bogatom žanru kao što je vestern.

Odajući priznanje jednom od najčuvenijih stripskih junaka, Čarobna knjiga pred čitaoce s ponosom donosi kompletnog Taličnog Toma, od Morisovih davnih početaka, do novijih ostvarenja autora koji su nasledili serijal.

„TALIČNI TOM“ KNJIGA 1 na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara, od petka, 22. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zAQUvTC.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 128
Štampa Kolor
Serijal Riznica Bonelli SERIJAL

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_K%2011%20-%202%20Prelistavanje%20F.pdf

Drugi svetski rat se primiče kraju, ali za mladog ruskog vojnika Karla bitke nisu završene. Nakon što je teško ranjen tokom bitke za Staljingrad, u kojoj mu je stradao brat, on i dalje želi da se bori, ali to više nije u stanju, bar ne na frontu. Umesto toga, dobija ponudu da učestvuje u tajnom naučnom projektu koji će mu, prema obećanjima rukovodilaca, pružiti šansu da ostvari pravdu i osveti se. U okviru projekta „Zarof“, dobrovoljci su podvrgnuti surovim eksperimentima sa teškim posledicama. Ali projekat ne pokazuje rezultate sve dok na red ne dođe Karl...

Ovo je napeta i surova priča o velikim političkim i prirodnim silama, kao i nepredvidljivim posledicama čovekovog smelog stupanja na nepoznatu teritoriju novih otkrića, ali je u jednakoj meri i dirljiva pripovest o malim ljudima i njihovom prijateljstvu, odanosti, požrtvovanju i ljubavi u nemogućim okolnostima...

„K-11“, 2. TOM na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 940 dinara, od petka, 22. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GQWGjkm.jpg


Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Mek
Broj strana 48
Štampa Kolor
Serijal KARAMBOL

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Nesavladivi%202%20prelistavanje.pdf

U prvom tomu smo se upoznali sa Nesavladivim i njegovim moćima, kao i sa još nekim neobičnim likovima i onim što su oni u stanju da urade. U ovom tomu će se, između ostalog, udružiti kako bi se izborili sa moćima jedne devojke koje su sasvim jedinstvene i dosad neviđene.

Drhtite, lopuže, jer stiže Nesavladivi!

Baš kao svaki superheroj koji drži do svog imena, i ovaj nesvakidašnji stripski junak uvek prilježno stiže u pomoć udovicama u nevolji i unesrećenim siročićima, ali on je tu i da spasava pse, mačke i bakice, parkove, gradonačelnikovog sina, ceo grad i, naravno, ceo svet! Sa maskom preko lica i plaštom preko ramena, kao pravi borac za pravdu, on se hrabro bori protiv ludih naučnika i drugih zlica, razotkrivajući i osujećujući njihove devijantne planove – i nikad ne zaboravlja da ode kod bake na ručak i usput kupi hleb.

Nesavladivi ne samo što je nesavladiv već mu njegova supermoć dozvoljava da putuje slobodno po stranicama stripa, poigravajući se vremenom i prostorom kao niko pre i posle njega! Njegovi podvizi su jedinstveni u stripskoj umetnosti, a i šire, i to ga zaista čini jedinim pravim superherojem!

Paskal Žuslen je od stripske table načinio polje za narativno istraživanje, inteligentnu i zabavnu igru u kojoj sasvim slobodno pomera svoje likove.

Nesavladivi ne samo što predstavlja istinski omaž klasičnom frankobelgijskom stripu već tako dinamičan i inventivan nudi sjajno čitalačko iskustvo svim generacijama ljubitelja devete umetnosti.

„NESAVLADIVI“ 2 na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 400 dinara, od petka, 22. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 450 dinara, a u ostalim knjižarama 599 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KPfDHGY.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 240
Štampa Kolor
Serijal The best of Marvel RIGHT NOW!
Junak Spajdermen

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Spajdermen-Zivotna%20Pri%C4%8Da%20-%20prelistavanje%20F.pdf

SPAJDERMEN KROJI ISTORIJU!

U stripu „Amazing Fantasy“ #15 iz 1962. godine, petnaestogodišnjeg Pitera Parkera ujeo je radioaktivni pauk i on je postao Čudesni Spajdermen! Od tog događaja je u svetu prošlo pedeset sedam godina – šta bi se, stoga, desilo da je isto toliko vremena proteklo i za samog Pitera? Čip Zdarski i Mark Begli udružili su snage kako bi ispleli jedinstvenu priču o Spajdermenu – pripovedajući ceo Spajdermenov istorijat, od početka do kraja, koji se odvija naspram ključnih zbivanja u decenijama u kojima je živeo!

Od rata u Vijetnamu, preko tajnih ratova i građanskog rata, pa sve do možda i konačne misije sedamdesetdvogodišnjeg Spajdermena, spremite se da gledate Pitera Parkera kako stari tokom 57 godina revolucionarne istorije – i otkrijte šta će biti s njim i onima koje najviše voli.

Pored priče koja kroz decenije prati Spajedermena koji stari, ovo izdanje sadrži i dodatak, Godišnjak #1, u kom se isto to dešava Dž. Džoni Džejmsonu, tj. u prilici smo da pratimo i njegovu životnu priču, od vremena kada je nastao Spajdermen, pa do savremenog doba.

„SPAJDERMEN: ŽIVOTNA PRIČA“ na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara, od petka, 22. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yny21Hm.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 464
Štampa Kolor
Junak Betmen

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_BETMEN%20Zemlja%201%20prelistavanje.pdf

Scenarista Džef Džons i crtač Gari Frenk iznova osmišljavaju svet Mračnog Viteza, u kom više ne možete očekivati poznate elemente, ali zato sve vrvi od neočekivanih obrta koji grade potpuno novu i neverovatnu mitologiju jednog od najpoznatijih fiktivnih likova.

MRAČNI VITEZ ZA NOVU GENERACIJU!

SAMO MISLITE DA ZNATE NJEGOVU PRIČU.

Betmen nije heroj. On je samo čovek. Grešan, ranjiv i besan... A u Gotamu, u kom nije moguće raspoznati prijatelje od dušmana, susrešće se sa više prepreka nego ikad pre. U sumanutom pohodu na prave ubice njegovih roditelja niko neće moći da ga zaustavi, pa čak ni Alfred. I ne samo to, naći će se u savezu sa gradskim čelnicima, u borbi protiv kriminalnog sloja Gotama. Suočiće se sa starim i novim zlikovcima i, ne bi li ih sve savladao, moraće da uposli mrežu agenata i pomoćnika. A kada bude otkrio istinu koja se krije iza brojnih misterija, ceo njegov svet će se urušiti...

„A baš kad ste pomislili da nije moguće imati svež pristup Betmenu, pojave se Džons i Frenk da vam pokažu koliko grešite. Originalan, iznenađujuć i emotivan, strip ’Betmen: Zemlja jedan’ obavezno je štivo.“ – Dejmon Lindelof

„’Betmen: Zemlja jedan’, iz pera Džefa Džonsa i Garija Frenka, podseća nas na mesto koje Betmen zauzima ne samo u panteonu superheroja već i panteonu svih američkih književnih likova. Njihov strip-roman Betmena svodi na roman o sazrevanju, žestoki krimić, priču o osveti i ljubavi, na metafiziku i mit. Posredi je vraški dobro štivo.“ – Kris Terio

„BETMEN: ZEMLJA JEDAN“ na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od ponedeljka, 25. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z2dKdck.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 390
Štampa Kolor
Junak Supermen

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_]Supermen%20Zemlja%20Jedan%20prelistavanje.pdf

Čuveni scenarista Dž. Majkl Stražinski, u saradnji sa Šejnom Dejvisom i Ardijanom Sjafom, pripoveda sasvim drugačiju, savremenu priču o poslednjem sinu Kriptona i njegovoj borbi za spas čovečanstva, priču o izdaji i žrtvovanju u ime istine i pravde, i otkriva nam da čak i jednom Kriptoncu srce može biti slomljeno.

ČOVEK OD ČELIKA ZA NOVU GENERACIJU!

VI SAMO MISLITE DA ZNATE NJEGOVU PRIČU...

Klark Kent je drugačiji od drugih. Ume da leti. Vidi kroz zidove. Spaljuje predmete pogledom. On je bog među smrtnicima. Međutim, muče ga samoća i besciljnost. Poput većine dvadesetogodišnjaka, on ne zna šta želi od života. Može da odabere doslovce bilo šta: sport, nauku, finansije ili medije. Samo nebo je granica... bude li sakrivao od sveta svoje moći i svoj pravi identitet. Ali kada nebo potamni od brodova sa dalekih svetova, što će ugroziti sve na Zemlji, Klark mora da donese najvažniju odluku u svom životu: da li će se otkriti svetu i time žrtvovati priliku da vodi normalan život... ili će pustiti da svi oko njega stradaju?

„Pričom ’Supermen: Zemlja jedan’ Stražinski je još jednom uspeo u onome u čemu je najbolji – iznova je definisao kultni lik, i to na savršeno pristupačan, svež i – što je najvažnije – humanističan način.“ – Dejvid Gojer

„SUPERMEN: ZEMLJA JEDAN“ na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od ponedeljka, 25. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rkDMXQK.jpg

Format 24 x 33 cm
Povez Tvrd
Broj strana 112
Štampa Kolor
Serijal Princ Valijant
Junak Princ Valijant

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Princ%20Valijant0%2020%20PRELISTAVANJE_F%20.pdf

 

5tJfHi5.jpg

Format 24 x 33 cm
Povez Tvrd
Broj strana 118
Štampa Kolor
Junak Princ Valijant

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Princ%20Valijant%2021.%20prelistavanje%20F%20.pdf

Pre svega, želimo da vam skrenemo pažnju da se u okviru pratećeg materijala nalazi dvodelni tekst Toda Goldberga o istoričnosti Princa Valijanta, u kom on pokušava da sastavi istorijski tačnu lentu Valovog života, tj. da nam pokaže u kojoj je meri to uopšte moguće. Zanimljiv tekst koji poredi Fosterovu izmaštanu istoriju sa onom stvarnom. U 21. tomu se takođe nalazi i tekst Kalena Marfija, sina crtača Džona Kalena Marfija, koji u toj knjizi preuzima rad na scenariju Princa Valijanta.

Princ Valijant 20: 1977–1978

Vreme je da se odabere kralj trubadura! Tokom prethodne tri godine jedna propalica vladala je trubadurima na celom kontinentu i širila beščašće i razbojništvo njihovim redovima. Am i dvorska luda, ser Dinadan, putuju u Francusku kako bi sve to ispravili, dok se princ Valijant pridružuje u Jerusalimu odlučnom Ginteru od Nemačke, koji odlazi na pohod kako bi povratio ukradenu svetu relikviju. Vojska plaćenika jednog persijskog ratnika hara širom Bliskog istoka, zbog čega kraljica Aleta mora da potraži zaklon u skrivenom utopijskom gradu kojim vladaju samo žene. Val se takmiči na turnirima u Marselju i Kamelotu, te se ponovo susreće sa ser Lanselotom – međutim, tragična smrt teško pogađa jednog člana Valove porodice…

Princ Valijant 21: 1979–1980

Princ Valijant je zarobljen, a kralj Artur je na samrtnoj postelji..
Galan, najmlađi sin princa Valijanta, kreće na putovanje ne bi li postao pravi vitez, ali ono će mu doneti i sramotu i čast. Stari poredak je, međutim, ugrožen, pošto je Val, ostavši bez Raspevanog mača, zatočen u berberskim rudnicima soli, dok, s druge strane, kralj Artur ostaje prikovan za postelju i čeka se samo dan kada će svet ostati bez njega. Vladarev polubrat Mordred kuje zaveru da preuzme presto. Za to vreme, Aleta istražuje ubistvo u Kromvolu…

„Kada je bio momak, princu Valijantu je veštica Horit rekla da nikad neće spoznati spokoj, i to proročanstvo ispunilo se u njegovom daljem životu.” – Kalen Marfi, Atlantik

U ovom tomu upoznajemo se i sa Kalenom Marfijem, sinom Džona Kalena Marfija, koji ovde započinje svoj dugogodišnji posao na pisanju scenarija za Princa Valijanta.

„PRINC VALIJANT“ 20 i 21 na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara po tomu, od četvrtka, 28. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara po tomu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yMXsHPk.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 128
Štampa Kolor
Serijal The Best of Vulverin
Junak Vulverin

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Smrt%20Vulerina%20-%20prelistavanje%20.pdf

BIO JE NAJBOLJI OD SVIH.

Za Logana smrt nije nepoznanica. Ubio je na hiljade. Svedočio je kako mu kolege, prijatelji i ljubavi umiru. A sada, ostavši bez moći isceljenja, ovaj pripadnik X-mena i Osvetnika odlazi na sopstveni sastanak s mračnim kosačem. Njegova glava je ucenjena, a nagrada je tolika da mu je ubrzo za vratom čitava horda neprijatelja.

Svi žele da ga pronađu, ali ko je raspisao nagradu? Sabljozubi? Ljutica? Ili neko još gori? Kada Logan otkrije da ga tajanstveni protivnik želi živog, kreće u ofanzivu. Od lovine postaje lovac i sada je rešen da umre onako kako je živeo. Ako padne, Vulverin će pasti u borbi...

Ovo izdanje sadrži bogatu galeriju alternativnih naslovnica, kao i skice i komentare Stiva Maknivena o tome kako je crtao Vulverina. Na kraju su i utisci autora o radu na ovom naslovu.

„SMRT VULVERINA“ na Letećem je startu u okviru SAJMA ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 940 dinara, od četvrtka, 28. oktobra, do nedelje 31. oktobra 2021. Posle SAJMA ČAROBNE KNJIGE, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dred1-KORICE.jpg

Poštovani čitaoci,

uskoro izlazi novo izdanje naše prve knjige o kultnom britanskom junaku Sudiji Dredu.

Knjiga izlazi u istoj opremi kao i druge, u istoj ediciji, i pored legendarnih storija o Sudiji smrti, sadrži i ostale klasične priče iz univerzuma Sudije Dreda koje je nacrtao Brajan Boland.
Na kraju je dodata i priča Vanzemaljski zoo vrt, jedina koju je Boland nacrtao u boji.

Dizajn i ovog puta potpisuje Ivica Stevanović, a prevod Vuk Marković.

Srdačni pozdravi,
ID Komiko

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Pozdrav društvo,

Pergamov prvi trobroj 🍀 Mister Noa je među nama i moramo priznati: ispao je vrhunski!

Naslove i brojeve možete vidjeti na slikama, u pitanju su epizode nikad prije objavljene na ovim prostorima!

Trenutno dostupno u Striparnici Colosseum Banja Luka i kod nas u Trebinju, a ubrzo, nadamo se, i drugdje...

Promo cijena u prva dva mjeseca je 17 KM / 1000 din / 8,5€
Kasnije, puna 21 KM / 1250 din/ 10,5€

Pozdravljamo Vas do sljedećeg izdanja!
Živjeli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...