Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Vatre-i-sapat-korice-800x542.jpg

Biblioteka Zona, knjiga 3
Prevod: Milan Jovanović / Lektura: Agencija Mahačma / Upis: Savo Katalina / Dizajn: Ivica Stevanović
Broj strana: 112 / Boja: kolor / Format: 210 x 297/ Povez: tvrdi / Štampa: Rotografika

Zavir: https://stalker.rs/wp-content/uploads/2022/09/vatre_i_sapat_zavir.pdf
*Zavir je informativnog karaktera. Stranice knjige prikazane su u smanjenoj rezoluciji i sa štamparskim obrezom.

Cena: 2.950 dinara
Promo cena: 2.360 dinara (važi do 10. 11. 22)

Share this post


Link to post
Share on other sites

naslovnazanet.jpg

Poštovani čitaoci, u petak na Salonu stripa premijerno će u prodaji biti nova knjiga Komikovog "Prvog izbora" - BERLIN, magnum opus proslavljenog Džejsona Lutsa, grafički roman na kom je radio više od dvadeset godina.

O delu:

Godine 1928, Marta Miler, studentkinja umetnosti, dolazi u pulsirajuću metropolu – Berlin. U narednim godinama ona doživljava zanos i očaj ove epohe: dok se u kabareima i salonima slave američki džez i seksualne slobode, ulicama odavno vlada ekonomska kriza i politički radikalizam. U tim ispreplitanim suprotstavljenim svetovima Marta Miler traga za sopstvenim identitetom i nalazi se, kao i Nemačka početkom tridesetih godina 20. veka, na prekretnici.

Suton Vajmarske republike čini pozadinu pred kojom Džejson Luts prepliće Martinu sudbinu sa životima drugih ljudi, gradeći složenu panoramu tog vremena: sa novinarom Kurtom Severingom, koji gubi veru u moć reči, radnicom Gudrun Braun, čija porodica se raspada usled političkih preokreta, mladim Jevrejinom Davidom Švarcom, žrtvom galopirajućeg
antisemitizma.

„Magnum opus u pravom smislu te reči. Simfonija velegrada. Simfonija u stripu.“ — FOLKER KUČER

„Berlin 1920-ih doživeo sam toliko uverljivo, toliko autentično samo kod još jednog velikana, kod Alfreda Deblina.“ — DENIS ŠEK

„To kako Džejson Luts prikazuje društvena i politička previranja od 1928. do 1933. godine, kako povezuje realistične, jasne slike sa tekstom koji oslikava senzibilitet tih godina, napetost – to je velika umetnost.“ — LARS VON TERNE, Tagesšpigel

„Džejson Luts je virtuoz, majstor stripa.“ — ANDREAS PLATHAUS, Frankfurter algemajne cajtung



Tehnički podaci:

„PRVI IZBOR“

BERLIN
Tekst i crtež: Džejson Luts
Glavni urednik: Vuk Marković
Prevod: Igor Cvijanović
Strana: 608
Štampa: crno-belo
Format: 18×25 cm
Povez: tvrdi
Sajamska cena: 2800 dinara

A evo i kako izgleda in vivo:

https://i.postimg.cc/rmXcVFsM/uzivo.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

gFMLimu.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 152
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Mra%C4%8Dna%20_%20Prelistavanje%20_.pdf

Bio jednom davno jedan prezreni vitez koji je mislio da može povratiti ugled tako što će spasti princezu. Bila jednom davno jedna princeza koja je živela u senkama, prokleta tajnom svojih roditelja…

Arzir luta po krčmama i bojištima u pokušaju da pobegne od svoje prošlosti i pronađe sledeći posao koji će mu doneti zaradu. Jedne noći, tri tajnovite starice nude mu priliku da se obogati i povrati čast tako što će spasti princezu koja je zatočena u napuštenom zamku. Ali Islen nije gospa u nevolji kakvu je Arzir zamislio – i njegova sudbina blisko će se povezati s njenom u epskoj avanturi koja će otkriti tajne njihove prošlosti i odgovoriti na pitanja šta je to što nam roditelji prenose bez našeg znanje i šta nam ostaje od slobodne volje kada nas zaposedne njihova senka.

U ovoj virtuoznoj metaforičkoj bajci, Iber i Malije, dvojica majstora stripske fantazije, pripovedaju nam istovremeno epsku i intimnu priču o težini porodičnog nasledstva, o borbi sa unutrašnjim demonima i časnoj potrazi za iskupljenjem.

„MRAČNA“ je na Velikom salonskom Letećem startu od petka, 30. septembra, do nedelje, 2. oktobra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu, u Striparnici „Alan Ford“ i na Salonu stripa po ceni od 1.670 dinara. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.850 dinara, a u ostalim knjižarama 2.499 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jqxj2eI.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 128
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Aristophania%20_Prelistavanje%20l%20.pdf

Priča Počinje u Marselju, 1899. godine. Radnika Klemana pod čudnim okolnostima ubio je izvesni Barboza, džin koji jede pacove. Sudeći po neobičnom razgovoru koji je vodio nekoliko minuta pre smrti sa jednom elegantnom i misterioznom ženom, ni Klemanov život nije bio ništa manje neobičan i tajanstven.

Devet godina kasnije, dok Klemanova udovica vene u zatvoru, a njeno troje dece suočava se sa nasiljem sveta odraslih, misteriozna žena vraća se u njihove živote. Njeno ime je grofica Aristofanija Bolt. Kako bi zaštitila decu od pretnje koja se nadvila nad njima, odvodi ih u snoliko okruženje koje naziva Azur. Vođena znatiželjom, deca ne odolevaju iskušenju da istraže svoju novu okolinu, ali ono što će otkriti – počevši od Aristofanijinih moći – prevazići će sve granice njihove mašte…

Istaknuti savremeni francuski autori Gzavje Dorizon i Žoel Parnot donose nam u priči o Aristofaniji rasplamsali, čarobni ep, u kom najbanalnije okruženje služi kao podloga za fascinantni univerzum, prepun čini i magije. Balansirajući uspešno između razuzdane fantazije, suptilnog humora i realistične društvene priče, ovaj strip, koji Čarobna knjiga u celini objavljuje u dva toma, pripada novoj generaciji francuskih fantastičkih stripova, raskošnih i punih obrta.

1. AZURNO KRALJEVSTVO

2. PROGRESORI

„ARISTOFANIJA“ 1 je na Velikom salonskom Letećem startu od petka, 30. septembra, do nedelje, 2. oktobra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu, u Striparnici „Alan Ford“ i na Salonu stripa po ceni od 1.540 dinara. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.700 dinara, a u ostalim knjižarama 2.299 dinara.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ThFt5NO.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Mek
Broj strana 48
Štampa Kolor
Serijal KARAMBOL

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Nesavladivi%203%20_%20Prelistavanje.pdf

Baš kao svaki superheroj koji drži do svog imena, i ovaj nesvakidašnji stripski junak uvek prilježno stiže u pomoć udovicama u nevolji i unesrećenim siročićima, ali on je tu i da spasava pse, mačke i bakice, parkove, gradonačelnikovog sina, ceo grad i, naravno, ceo svet! Sa maskom preko lica i plaštom preko ramena, kao pravi borac za pravdu, on se hrabro bori protiv ludih naučnika i drugih zlica, razotkrivajući i osujećujući njihove devijantne planove – i nikad ne zaboravlja da ode kod bake na ručak i usput kupi hleb.

Nesavladivi ne samo što je nesavladiv već mu njegova supermoć dozvoljava da putuje slobodno po stranicama stripa, poigravajući se vremenom i prostorom kao niko pre i posle njega! Njegovi podvizi su jedinstveni u stripskoj umetnosti, a i šire, i to ga zaista čini jedinim pravim superherojem!

Paskal Žuslen je od stripske table načinio polje za narativno istraživanje, inteligentnu i zabavnu igru u kojoj sasvim slobodno pomera svoje likove.

Nesavladivi ne samo što predstavlja istinski omaž klasičnom frankobelgijskom stripu već tako dinamičan i inventivan nudi sjajno čitalačko iskustvo svim generacijama ljubitelja devete umetnosti.

„NESAVLADIVI“ 3 je na Velikom salonskom Letećem startu od petka, 30. septembra, do nedelje, 2. oktobra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu, u Striparnici „Alan Ford“ i na Salonu stripa po ceni od 550 dinara. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.199 dinara, a u ostalim knjižarama 699 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GhYGnS3.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 152
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_PreInkala%201_Prelistavanje.pdf

iNv3Vln.jpg

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 160
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Pre%20Inkala%202_%20Prelistavanje%20.pdf

Od samog početka ovog svojevrsnog uvoda u Inkal gurnuti smo naglavačke u jedinstvenu atmosferu ludo maštovitog sveta Alehandra Žodorovskog, dok svedočimo potrazi Džona Difula za sopstvenim identitetom i korenima, njegovom prvom susretu sa Dipoom, ali i pojavljivanju važnih likova iz serijala, kao što su Metabaron i Dijavalu.

Priča se proteže od Difulove mladosti, kada je taj simpatični probisvet ostao bez oba roditelja, pa do dana kada je, kao predetektiv, otkrio mračnu tajnu sa ozbiljnim političkim posledicama. Njegovi saveznici i pomagači su na broju (Dipo, Kolbo-5, Luz de Gara), dok sa druge strane stoje moćnici (divinoid, predsednik, premijer) koji će dati sve od sebe da ga osujete na svakom koraku…

Pre Inkala, mini-serijal proizašao iz pera izvrsnog kreativnog dvojca Žodorovski–Janjetov, po tonu je srodan Inkalu, ali je ovde priča o odrastanju direktnije pripovedana, usredsređenija na mračne elemente i propast urbanog polusveta nego na duhovne aspekte Žodoovog svemira.

„PRE INKALA“ 1 i 2 su na Velikom salonskom Letećem startu od srede, 28. septembra, do nedelje, 2. oktobra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu, u Striparnici „Alan Ford“ i na Salonu stripa po ceni od 1.670 dinara po tomu. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.850 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 2.499 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oq44BTP.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 384
Štampa Kolor
Serijal The best of Marvel RIGHT NOW!
Junak Hulk

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Besmrtni%20Hulk%203%20.pdf

oDWESFL.jpg

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 408
Štampa Kolor
Serijal The best of Marvel RIGHT NOW!
Junak Hulk

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Besmrtni%20Hulk%204_prelistavanje.pdf

NAJBOLJI MODERNI SERIJAL O POPULARNOM MARVELOVOM JUNAKU!

ŠTA VREBA IZA ZELENIH VRATA?

Brus Baner je poginuo mnogo puta otkad je gama bomba u njemu probudila Hulka. I svaki put se vratio. Ali ne bez posledica. Sada luta svetom i nosi u sebi Hulka kakvog nikada ranije nismo videli – Đavoljeg Hulka. Dokle god je sunce visoko na nebu, svi su bezbedni od njegovog gneva. Ali pod okriljem mraka Đavolji Hulk će progoniti svakoga ko povredi Brusa Banera. Jer on to shvata lično.

Međutim, ni Hulk ne sluti kakvi se užasi kriju iza Zelenih vrata, koja mu sve češće pohode snove.

Celokupni serijal scenariste Ala Juinga i crtača Džoa Beneta, u četvorotomnom izdanju, podjednako je hvaljen od publike i kritike. Besmrtni Hulk je maestralna studija šest decenija Hulkove istorije i jedinstvena priča koja ga u potpunosti redefiniše.

„BESMRTNI HULK“ 3 i 4 su na Velikom salonskom Letećem startu od srede, 28. septembra, do nedelje, 2. oktobra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu, u Striparnici „Alan Ford“ i na Salonu stripa po ceni od 2.210 dinara po tomu. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.450 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 3.299 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

an6R7X0.jpg

m8m0M4J.jpg

6mWzc5h.jpg

Puna cena 1760 din / kom
Akcijska cena 3900 din / komplet (1500 din / kom)

b5, hc, 152/146/152 str, c/b

Knjige 1,2,3 sadrže sledeće priče:

1: The Ronin (1987, Fantagraphics) – Albedo Anthropomorphics #2, 3, and 4; Usagi Yojimbo: Summer Special #1; The Doomsday Squad #3; Critters #1, 3, 6, 7, 10, 11, and 14

2: Samurai (1989, Fantagraphics) – Usagi Yojimbo (vol. 1) #1–6

3: Wanderer's Road (1989, Fantagraphics) – Usagi Yojimbo (vol. 1) #7–12, Turtle Soup (vol. 1) #1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stripska adaptacija bestselera Mišela Bisija oslikava pejzaž pitoreskne varošice Živerni, poznate po tome što je u njoj živeo i iz nje crpao inspiraciju čuveni slikar impresionista Klod Mone, ali i portrete tri žene različitih životnih dobi koje nemaju gotovo ništa zajedničko, osim želje da napuste ovo bajkovito mestašce na severu Francuske i činjenice da će im se životi pretvoriti u krvavu bajku.

Naizgled miran život u tom velikom i lepom vrtu, zlatnom kavezu zaključane kapije, odakle na put odlaze kamenje i cveće, ali ne i meštani, dobiće dramatičan obrt tokom trinaest dana kada će se kapije tog vrta odškrinuti... ali pravilo je okrutno: samo jedna od tri žene će uspeti da pobegne. Druge dve će morati da umru.

Zadovoljstvo nam je da upravo naslov CRNI LOKVANJI otvori biblioteku VAGABOND i započne ovo nesvakidašnje putovanje kroz meridijane, vremenska razdoblja i ljudske sudbine!

Crni-lokvanji-Najkula.jpg

Adaptacija: Frederik Dival (Fred Duval)
Crtež: Didje Kasgren (Didier Cassegrain)
Prevod: Goran Kostrović

Format: 240 x 320 mm / Uvez: Tvrdi
Boja: Kolor / Broj strana: 140 / Štampa: Publikum

Impresionistički zavir:
https://najkula.rs/wp-content/uploads/2022/09/Vagabond-1-Crni-lokvanji-Preview-Reduced.pdf

U prodaji od sutra (petak, 30.9.2022.) na Salonu stripa u Beogradu, gde će od 17 časova imati i zvaničnu promociju!

Puna cena: 3.000 dinara
Promo cena: 2.550 dinara (15% popusta) važiće do 31.10.2022.
VAGABOND 1 KOMPLET (Crni lokvanji + Ne možeš da poljubiš koga hoćeš + Slika i prilika) CENA: 5.500 dinara!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biblioteka VAGABOND 2: NE MOŽEŠ DA POLJUBIŠ KOGA HOĆEŠ

U mraku bioskopske sale, tokom projekcije filma o drugu Staljinu, jedan dečak pokušaće da poljubi jednu devojčicu. U mraku režima koji drži sve pod čeličnim stiskom, takav čin smatraće se neprikladnim, disruptivnim, skandaloznim. Jedan mali čin proizašao iz dečje zaljubljenosti, ta mala slatka tajna odmotaće klupko velikih, ponekad gorkih istina.

Ovaj strip-album simpatičnog naslova i dopadljivog crteža pripoveda priču o staljinističkoj Poljskoj iz ugla dece koja otkrivaju šta su male i velike istine, šta im je dozvoljeno a šta strogo zabranjeno i kako naizgled nebitne i nevine stvari mogu da pokrenu ogromne lavine koje prete da se obruše na nevine.

Ne-mozes-da-poljubis-koga-hoces-Najkula.

Scenario: Maržena Sova (Marzena Sowa)
Crtež: Sandrin Revel (Sandrine Revel)
Prevod: Jelena Mandić

Format: 240 x 320 mm / Uvez: Tvrdi
Boja: Kolor / Broj strana: 104 / Štampa: Publikum

(Ne) možeš da zaviriš: https://najkula.rs/wp-content/uploads/2022/09/Vagabond-2-Ne-mozes-da-poljubis-koga-hoces.pdf

U prodaji od sutra (petak, 30.9.2022.) na Salonu stripa u Beogradu, gde će od 17 časova imati i zvaničnu promociju!

Puna cena: 2.500 dinara
Promo cena (15% popusta): 2.125 dinara (važiće do 31.10.2022.)
VAGABOND 1 KOMPLET (Crni lokvanji + Ne možeš da poljubiš koga hoćeš + Slika i prilika) CENA: 5.500 dinara!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi krug naslova u ediciji Vagabond zatvara još jedna adaptacija, ovog puta poznatog romana La Belle Image Marsela Emea. Ovo delo nastalo pre više od 80 godina opisivano je kao „izvrnuta Kafkina Metamorfoza” i prati nekoliko dana u životu Raula Serizijea, običnog čoveka, koji je po svemu upravo to – sasvim običan. Njegova svakodnevica, pojava, lik, delo... sve odiše prosečnošću. Protagonista provodi život u rutini, neprimećen i pošteđen iznenađenja... sve dok...

Jednog dana, u staklu uličnog izloga, umesto svog odraza ugledaće nepoznato lice, mlado i dopadljivo, sliku i priliku čoveka kojem život ide od ruke. U trenu shvata: može da postane bilo ko – čovek drugog imena, suprug novoj ženi ili samac, žitelj bilo kog grada i života. Uzoran čovek, stalno prisutnog osećanja dužnosti i čestitosti, najednom će se naći pred moralnim i životnim dilemama.

Slika-i-prilika-Najkula.jpg

Scenario i crtež: Siril Bonen (Cyril Bonin)
Prevod: Branislav Glumac

Format: 240 x 320 mm / Uvez: Tvrdi
Boja: Kolor / Broj strana: 80 / Štampa: Publikum

Prilika da se zaviri u sliku: https://najkula.rs/wp-content/uploads/2022/09/Vagabond-3-Slika-i-prilika-Preview.pdf

U prodaji od sutra (petak, 30.9.2022.) na Salonu stripa u Beogradu, gde će od 17 časova imati i zvaničnu promociju!

Puna cena: 2.200 dinara
Promo cena (15% popusta): 1.870 dinara (važiće do 31.10.2022.)
VAGABOND 1 KOMPLET (Crni lokvanji + Ne možeš da poljubiš koga hoćeš + Slika i prilika) CENA: 5.500 dinara!

Share this post


Link to post
Share on other sites

9YV86NB.jpg

320x240, hc, kolor, 2x48 str

Puna cena 3300 din komplet / akcijska cena 2800 komplet


Vizuelno svakako jedan od najoriginalnijih i najneobičnijih stripova u proteklih nekoliko decenija. Od samih korica, do kompozicije tabli, forme, zapravo svega - prava poslastica za oči! I sama priča je odlična - jako zanimljiva, uzbudljiva i skroz u duhu originalnih Dojlovih avantura, ali i malo mračnija i oštrija prema Britanskoj imperiji viktorijanskog doba.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...