Jump to content

Stripovi


Recommended Posts

Najlegendarnije priče o Spiruu iz pera Frankena otvaraju vrata novim dimenzijama u koje nas vodi ovo blago francuskog humorističkog stripa, koje karakterišu autentičan humor, brižljivo izgrađen stil i besprekorna dinamika junaka.
„SPIRU I FANTAZIO“ 4 i 5 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.800 dinara za četvrti tom i  2.210 dinara za peti tom!
Spiru, istraživački novinar sa izraženim osećajem za pravdu, i Fantazio, njegov najbolji prijatelj pomalo preke naravi, u društvu dva neobična ljubimca koji ih prate, ne provedu dan a da ne upadnu u neku nevolju ili avanturu. I tako već duže od osamdeset godina, što ovaj strip čini jednim od najdugovečnijih i najznačajnijih na evropskoj sceni. 
U četvrtoj knjizi ističe se epizoda „Gnezdo marsupilamija“, gde imamo uvid u život ovih simpatičnih životinjica u palombijskoj džungli, što je kasnije poslužilo kao osnov za serijal „Marsupilami“.
U petom integralu prvi put srećemo najčuvenijeg Spiruovog zlikovca – Zorgluba, koji je još jedan zaštitni znak ovog serijala.
„SPIRU I FANTAZIO“ 4 i 5 na Letećem su startu od srede, 16. novembra, do nedelje, 20. novembra 2022. godine, u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu i u Striparnici „Alan Ford“ po ceni od 1.800 dinara za četvrti tom i  2.210 dinara za peti tom. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.000 dinara za četvrti tom i  2.450 dinara za peti tom, a u ostalim knjižarama 2.699 dinara za četvrti tom i 3.299 dinara za peti tom.
Klub čitalaca Čarobne knjige u Nišu sticajem nepredviđenih okolnosti neće raditi do daljnjeg.

https://carobnaknjiga.rs/spiru-i-fantazio-4

Share this post


Link to post
Share on other sites

kLLAPOu.png

Izmišljeni razgovor dvojice umetnika kreće od jedne fantastične zamisli: Pazolini je živ, i ima mnoge stvari da kaže. Mnoge. Suštinske. Ali da li je to zaista on? Ili je to neki duh, glumac, mitoman? Ono što je sigurno, to je da njegovi razgovori sa Davideom Tofolom odišu onim osećajem, onom oštrinom koja je njegov duh učinila besmrtnim.
Tofolo traži Pazolinija kroz stranice njegovih knjiga, u isečcima iz štampe, u intervjuima, i hvata njegovu suštinu: bes, neotuđiva samoća, žestoka nesalomivost pesnika – sve to se nalazi među ovim stranicama, u ovom intenzivnom portretu Pazolinijeve slave, u delu jednog od najvećih antikonformističkih autora italijanske scene.

"Iako je Pazolini kod nas poznat pre svega kao filmski režiser, u Italiji je on mnogo više od toga. Upamćen je po svom književnom radu ( poeziji i romanima), bio je aktivan u pozorištu, a radio je i kao kolumnista u štampi. Svakako, bio je i važna figura italijanske levice u burnom posleratnom periodu, kada se zemlja i dalje oslobađala teškog nasleđa. Njegov otvoreni antikonformizam, ali i bundžijski gard, kada je narastajući konzumerizam u pitanju (eh da je živ danas!), kao i optužbe zbog opscenog ponašanja - doveli su do atentata koji je nad njim izvršen 1975. godine i koji do danas nije u potpunosti rasvetljen, uprkos teškom i fatalnom sakaćenju.

Davide Tofolo se u stripu maestralno poigravao vremenom i prostorom, imaginacijom i dokumentarnim materijalom, koristeći sačuvane Pazolinijeve zapise i intervjue. Krajnji rezultat je nešto kao metaintervju u obliku maestralno crtanih sekvenci - žanr koji pre ove knjige stripova verovatno i nije postojao."
Aleksandar Rakezić Zograf

Format: 159 strana, 17 x 24 cm, mek povez
Cena: 990 RSD
Poručivanje putem sajta - https://komshe.com/sr/product/pazolini/
Knjiga je dostupna u knjižarama - Beo izlog, Urban Books, Dereta,Vulkan KCB, Vulkan Knez Mihailova, Makart

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 11/14/2022 at 5:14 PM, Zen said:

Vidim na laguninom sajtu da je nekad bilo par izdanja Tank Girl, zna li neko da li se to desava cesto ili im samo stoji na sajtu za ukras?

Ja sam vidjao u Vulkanu...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...