Jump to content

Screenshot vašeg desktopa


Baal

Recommended Posts

  • 1 month later...

Kao i 99% ljudi ovdje. :haha: Rainmeter i ObjectDock.

 

Skins za RM: Space (start dugme), likeTango (kalendar), Tonxico Suite (sve ostalo). Ikonice su Lucid Icons. Sve je skinuto sa DeviantArta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mozes li neki malo opsirniji tut da sklopis kad ti bude dosadno?sta i dje si skidala sa devianta?imaj na umu da mi ostali nemamo pojma sta i kako ni najmanje.ja sam dva puta probao da instaliram i rainmeter i objectdock i sve ujebah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovdje ti je sve o instalaciji OD-a objašnjeno korak po korak, sa sve screenshotom: http://www.instructables.com/id/How-to-Install-and-Edit-an-quotObjectDockquot/

Koliko vidim, tutorial je vrlo jasan, nema šanse da zezneš bilo šta.

 

Što se RM-a tiče, ako se dobro sjećam, samo sam ga skinula sa rainmeter.net, pokrenula aplikaciju i instalirala kao bilo koji drugi program. Kad sam ga instalirala i pokrenula, pojavila se default tema (ovako bi trebalo da izgleda). Kad stigneš dotle, viči (tek tad će ti trebati DeviantArt). Ako nešto zezneš, opet viči i pokušaću da pomognem ("pokušaću" je ključna riječ).

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Programski kodovi ti ne trebaju, sem ako ćeš gadgetima da mijenjaš dimenzije, font, boju i slično. Zapravo, ne trebaju ti ni tada, treba samo da znaš da čitaš. :haha:

 

Ideš na deviantart, customize.org ili neki sličan sajt, skineš skin ili temu koja ti se sviđa, unzipuješ, otvoriš Rainmeter folder i premjestiš to što si skinuo u "Skins" ili "Themes" (zavisno od toga šta si skinuo, je li). Onda otvoriš system tray, nađeš Rainmeter ikonicu, desni klik, "manage" i otvoriće ti prozorčić u kom ćeš moći da biraš između tema i/ili skinova koje si skinuo (kad odabereš, samo klikneš "load").

 

Edit: Uletje Blagoje.

Pa, ako si uspio da ga pokreneš, ništa nisi "ujebao", samo mu treba malo sređivanja.

Edited by Ni!
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...