Jump to content

Between The Buried And Me


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ne znam da li će biti baš album godine ali kod mene će svakako biti pri vrhu na kraju godine. Ovaj bend je za mene specijalan jer ja nisam ušao u prog vode preko power metala ili tako nekim tradicionalnijim putem nego baš preko hardcore, metalcore i death metal bendova koji nisu bili obični nego su istraživali i išli dalje, pa se za mene otvorio ceo novi svet. A onda na Alaska po prvi put srećem momenat da metalcore bend svira bolji prog od 90% true prog bendova, da bi to sve kulminiralo na Colors.

E sad, nazvati album Colors 2 14 godina nakon izlaska originala jeste i moneygrab potez (što bend ni ne krije u intervjuima) ali je u umetničkom smislu veliki rizik koji ne preduzimaš ako baš nemaš specijalan materijal. Dvojka nije prešišala keca, nema te neke najveće visine egzaltiranosti, niti može da ima taj wow efekat originala, ali veoma dostojno su uradili sequel svog sad već kultnog albuma. Colors 2 je meni najbolji njihov album još od The great misdirect, od tad su oni dobri ali malo više tu ima stila umesto neke ludilo supstance, Automata (posebno drugi deo) je bila prava stvar ali ovo je duplo bolje, sve puca od kreativnosti i pompeznosti ali sam većinu pesama na keca zapamtio i prepoznao, nisu se izgubili u wankery okeanu. Minus poeni idu na svesne odluke da se negde baci jasna aluzija na original i neke njegove najbolje segmente, to je ukalkulisan potez i ja više volim kad su stvari spontane, ali ovo je baš cepidlačenje jer je ploča toliko puna svega i sve je to uglavnom vrhunski uklopljeno. Za mene su vrhunci albuma Never seen / Future shock, Bad habits, The future is behind us i opet grandiozni (i možda malo svesno preterani) closer Human is hell, koji jasno baca na njihovu legendarnu stvar White walls. Instant erekcija i na zajebancije u Prehistory.

Sve u svemu, ozbiljna dominacija i drago mi je što nisam pogrešio kad sam tvrdio da imaju u sebi još uvek dovoljno da izvuku ponovo neki instant classic iz rukava. Baš je bezveze gubiti vreme na drugoligaške stvari pored ovoga.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...